Нетрадиционно: Новогодишно меню с рецепти от цял свят

1903 | 31 дек. 2017 | 10:29


Тамалес
Необходими продукти:

• 200 г брашно
• 200 г царевично брашно
• 1 ч.л. сол
• 3 с.л. свинска мас

Начин на приготвяне:
Брашната се пресяват със солта, прибавя се мазнина, разбърква се и се добавя постепенно 3/4 ч.ч. топла вода.
От полученото тесто се правят питки с диаметър 12 см. Пекат се в предварително нагрят тиган.
Поднасят се топли с плънка от месо.


Струфоли
Необходими продукти:
• 500 г брашно
• 4 бр. яйца
• 50 г захар
• 50 г масло
• 2 с.л. ликьор
• 2 ванилии
• кората на един лимон
• сол
• олио за пържене
• мед

Начин на приготвяне:
Всички съставки без меда се слагат в купа. Омесва се твърдо тесто, от което се оформят малки топчета.
Изпържват се до златисто. Изваждат се с решетъчна лъжица и се поставят на домакинска хартия. Подреждат се в чиния за сервиране и се поливат с мед.


Патица с круши и винен сок

Необходими продукти:
• 220 г патешко филе
• 1 бр. круша
• 25 г масло
• 15 мл коняк или бренди
• 50 мл червено вино
• 2-3 листа мента
• 2 г канела
• 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:
Филето се изпича до златисто. Крушата се нарязва на резени и се запържва в маслото.

За приготвянето на соса се слагат обелките и семките на крушата, виното, захарта и канелата в тенджерка на котлона. След като заври се изчаква да стане като сироп и се прецежда.

Патешкото филе се нарязва на филийки и се слага с крушата в тиган, залива се с прецедения сос и се фламбира с коняка.

 


Оризови кнедли
Необходими продукти:

• За тестото:
• 130 г брашно
• 30 г пшенично нишесте
• шипка сол
• 20 г свинска мас или чисто масло
• 70 мл вряла вода

За плънката:
• 500 г свинско месо - смляно на кайма
• 4-5 стръка зелен лук, нарязан на ситно
• 1 с.л. соев сос
• 2 с.л. сос от стриди
• 1 с.л. сусамов сос
• 2 с.л. оризово вино или бяло вино
• 1 ч.л. джинджифил на прах
• 1 ч.л. смлян бял пипер
• 1 с.л. сух чесън или пресен нарязан
• 70 г суха супа от диви гъби или 2 с.л. пшенично нишесте + сол

Начин на приготвяне:
На плънката:
Смесете каймата с подправките. Оставете в хладилник.

На тестото:
Смесете сухите съставки, залейте с вряла вода и разбъркайте. Прибавете маслото и замесете меко тесто.

Вземете част от тестото, направете го на топка и разточете. Поставете 1 ч.л. от пълнежа и завийте. Варете 15 минути.


От категорията

Конфитюр от сладки червени чушки

Конфитюр от сладки червени чушки-1532343633.jpg

23 юли 2018 | 13:59

Картофи по Панагюрски

Картофи по Панагюрски-1532005090.jpg

19 юли 2018 | 15:54

Менемен от летни зеленчуци

Менемен от летни зеленчуци -1531839106.jpg

17 юли 2018 | 17:50

Печени чушки с доматен сос

-1507216102.jpg

9 юли 2018 | 13:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.