Нигяр Джафер: Напоследък сме свидетели на бунт на управителите на НЗОК

Министерството на здравеопазването е влязло в кръгова отбрана, смята зам.-председателят на парламента

Нигяр Джафер: Свидетели сме на бунт на управителите на НЗОК. Подкрепяме казаното от д-р Дечев

6851 | 14 ян. 2020 | 14:43

Във връзка с изявлението на Дечо Дечев за разлика в цените на медикаментите в различните болници, тя обясни, че то може да е законно, но друг е въпросът дали е справедливо и ефективно


"Свидетели сме на бунт на управителите на Здравната каса напоследък". Това каза пред БНР д-р Нигяр Джафер - депутат от ДПС и заместник-председател на Народното събрание, пред БНР.

Според нея Министерството на здравеопазването е влязло в кръгова отбрана след изявлението на управителя на Здравната каса Дечо Дечев. Тя уточни, че д-р Дечев е предложен и избран от управляващото мнозинство. По думите ѝ той е отишъл на този пост с намерение да промени нещата в посока на прозрачно харчене на публичните средства, повече контрол и ефективно управление на обществените средства.

"98% от казаното от д-р Дечев ние бихме подкрепили и сме съгласни с това, което той казва", добави д-р Джафер.

"Имаме и несъгласия. Ние сме за равнопоставеност на субектите, независимо от тяхната собственост," добави народният представител от ДПС.

Във връзка с изявлението на Дечо Дечев за разлика в цените в различните болници, Нигяр Джафер заяви:

"Ако ме питате дали тези цени са законни и това, което се случва, е законно - да! ... При търговете, които се провеждат от държавните и общински болници, може да се постигне по-ниска цена, защото е нормално при един търг да има конкуренция и да се постигат такива ниски показатели. Да, законно е частните структури да купуват медикамента на по-висока цена. Друг е въпросът дали е справедливо и дали е ефективно харчене на публични ресурси, защото тези средства се покриват от НЗОК. Ето това визира д-р Дечев".

В предаването "12+3" по "Хоризонт" д-р Джафер коментира, че и предходният управител на НЗОК - проф. Камен Плочев си тръгна след изявления за нередности в Касата.

Нигяр Джафер коментира и политическата тема със смяната на министъра на екологията и заяви, че до края на деня от ДПС ще вземат решение дали да подкрепят предложението на коалиционния съвет на управляващите Емил Димитров да застане на поста на Нено Димов.

 


От категорията

Борисов: Взимаме вода от Белмекен през София за Перник! (ВИДЕО)

Снимка Кадър Фейсбук-1579333940.png

„Имаме 12 екипа в момента подготвени, имаме възможност да ги увеличим, ще ...

18 ян. 2020 | 09:36

Атанасовден е! Зимата си отива

Св. Атанас-1579330383.jpg

Според народните вярвания Св. Атанас господства над зимните студове. Облечен с ...

18 ян. 2020 | 08:52

Фандъкова: Намалее ли водата в София, спираме подаването за Перник!

-1574939019.jpg

Свързването на водопроводните мрежи може да стане факт единствено след решение ...

18 ян. 2020 | 16:16

Първан Симеонов: Нено Димов е помогнал властта да спаси кожата си, а го отнася точно той!

-1545114971.png

Това е била общополитическа воля - решението на проблемите да се отлага за след ...

18 ян. 2020 | 15:17

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


14 ян. 2020 | 17:54Мазна и хлъзгава!____Уж съгласна с Дечев, ама, такова, нали, ....е и частните болници да се такова, нали, .....____Аман от тези подлизурковци ДПС, които сядат винаги на масата, независимо кой е собственикът й!!! баницата им е сладка и нямат намерение да се разделят с нея. ТЕ ЩЕ СА СЪС ТАЗ, КОЯТО Е НА ВЛАСТ!!!____текст от песничка.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.