Лили Сотирова представи стихосбирката си „Съзерцание в безкрая“ в галерия Нирвана

В галерия Нирвана

Ники Сотиров рецитира стихове на Лили Сотирова

1258 | 14 май 2019 | 17:32

Специални поздрави авторката получи от художника Николай Панайотов, чиято изложба „Щастлив лабиринт“ се закрива днес

Лили Сотирова представи стихосбирката си „Съзерцание в безкрая“ в галерия Нирвана-1557844619.jpgЛили Сотирова представи стихосбирката си „Съзерцание в безкрая“ в галерия Нирвана-1557844601.jpgДвама Николаевци - Младжов и Сотиров-1557844535.jpg

Нина Норд, снимки ALINA

 

Младата художничка Лили Сотирова показа таланта си на поетеса на премиерата на стихосбирката си „Съзерцание в безкрая“ в галерия Нирвана.

 

„Повечето хора познават Лили като художник, тя за втори път гостува на галерията като автор, а днес ще можем да чуем стихотворенията й в изпълнението на Ники Сотиров“, сподели на премиерата собственикът на Нирвана Ники Младжов.

 

Актьорът Ники Сотиров превърна четенето на стихотворенията на Лили в истинска наслада за сетивата, като лецитира творбите и както на български, така и на английски, под звуците на класическа музика, изпълнявана на пиано.

 

Поетесата и белетрист Павлина Павлова представи през колегиална призма творчеството на Лили Сотирова.

 

Пътуващият писател и журналист Магдалена Гигова направи рецензия на книгата на Лили Сотирова: „Хората, които умеят да се изразяват с четка почти никога не боравят добре с думите, а тя притежава и двете дарби, което показва, че е целуната от Господ. Книгата „Съзерцание в безкрая“ е ярко доказателство за това“, сподели тя.

 

Певиците Диана Дафова, Катя Близнакова и Роси Рос (със сина си, художника Адам Фекете), майсторът на четката Николай Янакиев и още много други представители на творческия елит уважиха премиерата на младата авторка.

 

Известният актьор Васил Бинев също разгледа картините на Лили Сотирова, които грееха на стените на галерията. Бизнесдамата Капка Амзина блестеше в компанията на силната си половинка Явор Цаков.

 

Специални поздрави Лили получи от художника Николай Панайотов, чиято изложба „Щастлив лабиринт“ се закрива днес в галерия Нирвана.


От категорията

Княгиня Мириам присъства на кралската сватба в Сейнт Джордж (Снимки)

Сн. http://www.kingsimeon.bg-1558533128.jpg

Преди дни се венча лейди Габриела Уиндзор, дъщеря на Принц Майкъл на Кент, ...

22 май 2019 | 16:51

След края на сериала - идва ли ново начало и Сезон 9 на "Игра на тронове"?

Снимка: HBO-1558456759.jpg

Междувременно манията по сериала прерасна в петиция на недоволните от ...

21 май 2019 | 19:38

Белгийски монаси възкресяват 220-годишна бира по средновековна рецепта

Сн. Инстаграм-1558538570.png

Разработването на първата чаша е кулминацията на 4 години изследвания на ...

22 май 2019 | 18:19

Ди Каприо: Мечтая да живея във времена без мобилни телефони

-1505892787.jpg

Ди Каприо е в една от главните роли в новия филм на Куентин Тарантино „Имало ...

22 май 2019 | 18:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.