На вратата на парламента няма да пуснат депутатите на ГЕРБ и ДПС? Това е смешно, изтъква юристът

Хаджигенов отвърна: Манолова и Дончева не са нито гледали, нито чули, ни разбрали, както обикновено

14209 | 8 апр. 2021 | 16:08

Аз, ако съм на ДПС и ГЕРБ, бих подкрепил всяко едно правителство на малцинството. Искам да видя как Манолова или Дончева или който и да било, няма да им вземе гласовете, посочи той


Скандалът в партията "Изправи се, мутри вън", се разгаря.

 

"Госпожите Манолова и Дончева очевидно не са нито гледали, нито чули, нито разбрали, както обикновено".

Това каза в коментар за Агенция „Фокус“ Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“.

Това е толкова възможно, колкото БСП, ДПС или дори ГЕРБ да решат да подкрепят правителство на малцинството или каквото и да било и ние да не им да дадем гласовете. Да, това е коментар на истински политик - те говорят едно, а правят друго. Иначе казано – заради някакви техни мнения, те са готови да излъжат избирателите, казвайки им, че можем да не вземем гласовете на ДПС. Аз, ако съм на ДПС и ГЕРБ, бих подкрепил всяко едно правителство на малцинството. Искам да видя как Манолова или Дончева или който и да било, няма да им вземе гласовете. Това в правния мир изобщо не е възможно. На вратата на Народното събрание няма да пуснат депутатите на ГЕРБ и ДПС? Това е смешно“, допълни той.

 

Този тип коалиция е като тази, в която западните сили през Втората световна война се събраха със Сталин срещу Хитлер, каза още Хаджигенов.

„Никога не съм крил, че за пореден път направих нещо, което не ми харесва. Подкрепих г-жа Манолова на кметските избори не защото ми харесва, а защото това беше война срещу ГЕРБ. Съвсем нескромно бих казал, че водя сам самичък война срещу ГЕРБ почти от самото начало на ГЕРБ. Преди това водих война със Станишев, след това с Орешарски. Не за друго, а защото те убиваха демокрацията и правосъдието. Чисто гражданска позиция и професионална в отделни случаи“, допълни той.

На въпрос дали съжалява, че се е коалирал с Мая Манолова за парламентарните избори той отговори: „Не съжалявам. Тази коалиция беше безумна, невъзможна и ние заедно я направихме работеща, защото основните цели са ГЕРБ, Бойко Борисов и Гешев. Това са нещата, които трябва да направим. Не ми харесва, че трябваше да направим точно такава коалиция, но това беше възможната коалиция“.

Хаджигенов посочи, че е положително, че коалицията е успяла почти да ликвидира Бойко Борисов.


„Отстреляхме две от трите глави на ламята. Едната, обаче, остана и ние трябва да продължим. Харесва ли ни, или не, това го повтарям от миналата година на площада. Съдейки по резултатите на изброите на всички извънпарламентарни опозиционни сили, е елементарна математика за трети клас, не са достатъчни мандатите, за да направим, каквото и да било“, подчерта той.

По думите на Хаджигенов БСП, наврени в ъгъла, са предложили да гласуват с "Изправи се! Мутри вън!" и други опозиционни партии в името на това третата глава на ламята ГЕРБ да бъде отрязана и Гешев да бъде премахнат от поста главен прокурор.

„Този тип коалиция е като тази, в която западните сили през Втората световна война се събраха със Сталин срещу Хитлер. Сигурен съм, че на никой не му харесва да е в коалиция със Сталин. На мен също, но това е нещо, което трябва да се направи, защото трябва да премахнем ГЕРБ и герберщината, след това да свалим Гешев и след това да започнем да градим. Това е възможното“, обясни той.

„Истинските политици виждат възможността за промяна по следния начин: Аз решавам. Тоест искат Бойко 2, само че не е Бойко, а е някой друг. Искат ново Политбюро, тоест пълно мнозинство, за да правим ние, каквото си поискаме. Съвременният свят не е това. Демокрацията, по дяволите, не е това. Това е просто друга форма на Политбюро и друга форма на диктатура“, каза още Николай Хаджигенов.

 


От категорията

Корнелия Нинова: Късно е, колеги, за китка! Борисов се бетонира в енергетиката за 5 години напред
(Видео)

-1618921704.png

Нинова вади нови примерии за кадрови назначения в сектора, направени в последно ...

20 апр. 2021 | 13:53

Даниел Митов след получения мандат: Ще търсим подкрепа от "Демократична България" и диалог с ИТН
(Видео)

-1464702015.jpg

Митов подчерта, че единствено няма да влиза в диалог с ДПС и БСП.

20 апр. 2021 | 14:14

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава!
(Видео)

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава! -1618937606.jpg

И каква е идейната близост на ГЕРБ с лицето Христо Иванов? Виден соросоид, ...

20 апр. 2021 | 19:52

Браншът в шок: Любен Дилов за министър на туризма е подигравка
(Видео)

-1618385342.jpg

Вече се кръстим и се шегуваме в бранша, защото се гаврят с нас, обяви Бранимир ...

20 апр. 2021 | 19:46