Снимки: ГЕРБ

Знаем с колко труд сме изградили постигнатото, подчерта той

Николай Нанков: Довършването на АМ “Хемус” до 2024 г. остава наш приоритет

2328 | 5 март 2021 | 12:55

ГЕРБ и СДС тръгваме за победа и вярваме в нея, за нас бъдещето на България е не само партийна, а човешка кауза, обяви водачът на листата за област Ловеч

Снимки: ГЕРБ-1614941815.jpg-1614941860.jpg-1614941839.jpg

_izbori_2021_v1

 

Тръгваме в кампанията за победа, защото знаем с колко труд сме изградили постигнатото. Имаме и ясна визия за бъдещо управление – ясно разписана програма с изпълними ангажименти. Това каза пред членове, симпатизанти и приятели на ГЕРБ и СДС водачът на листата за област Ловеч Николай Нанков след официалното откриване днес на предизборната кампания с водосвет в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Той подчерта, че ГЕРБ ще води позитивна кампания, отворена към хората, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.


Нормалният политически процес е състезание на идеи, личности и политики, не на фалшиви новини, въпреки че такива изобилстват в публичното пространство, добави Нанков.

„Показахме, че можем да управляваме отговорно и да се справяме с предизвикателствата. Успешно преведохме държавата през световната финансово-икономическа криза през 2009 г., посрещнахме мигрантската през 2015 г. и днес сме уверени, че можем да се справим и с кризата, причинена от COVID-19. Показахме, че можем да правим мащабни инвестиции, без да излагаме на риск финансовата стабилност на страната“, коментира водачът на листата пред съмишлениците си.

Нанков отбеляза и развитието в избирателния му район: Всички градове в област Ловеч имат нов, различен, по-красив облик, подобрихме енергийната ефективност на публични и частни сгради.

„Наскоро един млад човек, който е в листата ни, потомствен строител, изтъкна, че никога в най-новата история на България не се е строило толкова - и това е така. И още нещо важно - никога образованието не е било извеждано като топ приоритет, а учителските заплати не са били увеличавани с тези темпове. Върнахме достойнството на най-благородната професия - учителската“, каза още Николай Нанков.

„В област Ловеч през изминалите 4 години със средства от националния бюджет, оперативните програми и други финансови инструменти бяха изградени и ремонтирани пътища, санирани обществени и жилищни сгради, бяха построени или спасени от разруха улици, паркове и площади, културни и исторически паметници, храмове, спортни зали и площадки, оборудвани бяха училища и болници. А нови пътища могат да обещават само тези, които вече са построили нови пътища, санирани сгради могат да обещават само тези, които вече са санирали сгради. Подобряват се социалната и образователната инфраструктура. В нашата област във всички общини в това отношение се направи много, но има и още много работа“, подчерта Николай Нанков.

По думите му един от акцентите в новия мандат на ГЕРБ ще е намаляване на дисбалансите между Северна и Южна България, за което водеща роля има довършването на автомагистрала „Хемус“ през 2024 г. Ползите вече се усещат, дори само работниците, които участват в изграждането ѝ, допринасят за бизнеса в местата, където са отседнали, сподели той.

„Направеното от нас за развитието на страната и тук в област Ловеч ще бъде продължено и надградено. Защото всеки човек, който живее тук, иска още и още. Има ли друга политическа сила, която да е направила нещо градивно в най-новата ни история повече от ГЕРБ?! Не, затова ще покажем направеното и ще приемам поставените от хората задачи за следващия мандат. И вярваме, че ще победим, защото за нас бъдещето на България е не партийна, а човешка кауза!“, каза още Нанков.

„ГЕРБ и СДС излизаме заедно на тези избори, защото сме естествени и идеологически партньори по линия на членството ни в ЕНП, но може би нещото, което най-силно ни обединява е фактът, че и двете партии сме поемали отговорността за управлението на страната след правителства на БСП, които доведоха страната ни до катастрофа в икономически и политически план“, заяви и представителят на СДС в листата д-р Георги Митев, който добави, че за да я бъде България, трябва да има дясно управление поне още два мандата.

С колегите си от листата разговаря и вторият в нея Младен Маринов. Той се спря на постигнатото в сферата на сигурността и се ангажира и в следващия мандат да работи активно в тази посока.

Всички си пожелаха успех, ще се спазват противоепидемичните мерки в кампанията, но ще достигнат до всеки човек в областта.

 


От категорията

Корнелия Нинова: Късно е, колеги, за китка! Борисов се бетонира в енергетиката за 5 години напред
(Видео)

-1618921704.png

Нинова вади нови примерии за кадрови назначения в сектора, направени в последно ...

20 апр. 2021 | 13:53

Даниел Митов след получения мандат: Ще търсим подкрепа от "Демократична България" и диалог с ИТН
(Видео)

-1464702015.jpg

Митов подчерта, че единствено няма да влиза в диалог с ДПС и БСП.

20 апр. 2021 | 14:14

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава!
(Видео)

Георги Марков изригна: Митов, не те ли е срам! Иде ми да се хвърля в Дунава! -1618937606.jpg

И каква е идейната близост на ГЕРБ с лицето Христо Иванов? Виден соросоид, ...

20 апр. 2021 | 19:52

Браншът в шок: Любен Дилов за министър на туризма е подигравка
(Видео)

-1618385342.jpg

Вече се кръстим и се шегуваме в бранша, защото се гаврят с нас, обяви Бранимир ...

20 апр. 2021 | 19:46