Николина Ангелкова

Понякога с вицепремиера Симеонов сме на различни мнения, но това е нормално, смята тя

Николина Ангелкова: Няма риск да се презастрои Пирин (Видео)

650 | 14 февр. 2018 | 10:29

„Промяната за плана на управление дава възможност за изграждане само на спортно-технически съоръжения”, категорична е министърът на туризма


„Няма риск да се презастрои Пирин – 48% от природния парк са площта на три големи града.” Това заяви категорично министърът на туризма Николина Ангелкова в сутрешния блок на бТВ.

Според протестиращите екозащитници промяната в плана за управление на парк Пирин би позволила да се застрои почти половината от площта му.

„Промяната за плана на управление дава възможност за изграждане само на спортно-технически съоръжения”, категорична е тя. По думите ѝ това не означава, че там веднага ще се появи нов лифт.

„Трябва да има инвестиционно намерение, което да мине оценка за въздействие на околната среда. В закона е направено много, за да бъде защитена природата”, допълни Ангелкова.

„За мен е важно да се развиват всички зимни курорти. Имаме много работа, която касае развитието на зимния туризъм. Независимо от липсата на инфраструктура, ние продължаваме да бележим ръстове в зимния туризъм”, добави тя.

По повод посещението на евродепутата Ска Келер от „Зелените” у нас Ангелкова заяви, че всеки има право да изразява свободно мнението и гражданската си позиция.

Почивката на морето

„Лятната почивка може да бъде по-скъпа, но това зависи от бранша. В България 100% от сектора е частен, но смятам, че е добре да се повишат малко цените”, коментира Ангелкова.

По думите ѝ България продължава да бъде на едно от първите места по евтина почивка през лятото.

На въпрос дали заедно с вицепремиера Валери Симеонов ще проверяват летните курорти, Ангелкова коментира, че понякога имат различно мнение по дадени теми, но това е нормално.

Миналата година вицепремиерът направи коментар в своята „Фейсбук” страница, че депутатите от ГЕРБ и ДПС са променили приетия Закон за концесиите „по най-подлия начин” и така „ще продължи по най-непрозрачен начин” раздаването на концесии на „приближени фирми и групировки”.

Ангелкова коментира, че ако Симеонов има данни за подобни сделки, би трябвало да сезира компетентните органи.

„Ние нямаме данни такива хора да управляват плажовете, не мога да коментирам откъде вицепремиерът има тази информация”, допълни министърът на туризма.

 Николина Ангелкова: Няма риск да се презастрои Пирин

„Промяната за плана на управление дава възможност за изграждане само на спортно-технически съоръжения”, категорична е министърът на туризма

От категорията

Румен Петков: Заев лъже! Още през 2003-а Първанов и Трайковски поднесоха общ венец на гроба на Гоце

Румен Петков: Заев лъже! Още през 2007-а Първанов и Трайковски поднесоха общ венец на гроба на Гоце-1534223348.jpg

Петков посочи, че всички служители на МВР, които през 2007 година са участвали ...

14 авг. 2018 | 08:07

Георгиева: Влизането в еврозоната няма да доведе до сериозно поскъпване на цените

-1512629286.png

Според нея, по пътя към валутния съюз България ще укрепи допълнително ...

14 авг. 2018 | 08:12

Патриарх Неофит ще отслужи празнична литургия в Троянския манастир

-1514197566.jpg

Утре ще е традиционната Лития с чудотворната икона на Пресвета Богородица ...

14 авг. 2018 | 10:32

Учените отговарят: Светът няма да свърши заради планетата Нибиру, защото тя не съществува!

Планетата Нибуру просто не съществува-1534231596.jpg

След поне три неуспешни свършека на света (27 май 2003 г., 21 декември 2012 г. ...

14 авг. 2018 | 10:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Йордан Велев


14 февр. 2018 | 20:31Колко народ обясни, че няма да се строи в Банско, а само спортни съоръжения ще се правят, но една група платени екоактивисти нарочно мътят водата.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.