Николина Чакърдъкова и Азис вдигат грауса на настроението тази вечер в Момчилград

Зрителите ще получат още един подарък от Общината - лазерно шоу

Николина Чакърдъкова и Азис вдигат градуса на настроението тази вечер в Момчилград

4319 | 27 юли 2019 | 20:09

Заключителният концерт, с който ще бъде закрита 10-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", ще бъде тази вечер на стадион "Хасан Семерджи" в града


Заключителният концерт, с който ще бъде закрита 10-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", ще бъде тази вечер на стадион "Хасан Семерджи" в града.


От 19.45 часа на сцената ще пее една от най-обичаните фолклорни изпълнителки - Николина Чакърдъкова.


В 21.30 часа започва шоуто на мегазвездата Азис. Заедно с концерта на №1 в българския попфолк, зрителите ще получат още един подарък от Общината - лазерно шоу.


Входът за концерта е безплатен.

 

Припомняме, че едно от най-вълнуващите събитие на 10-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" бе откриването на паметник на Наим Сюлейманоглу пред спортния коплекс на града, които носи неговото име.

Сълзи и силни думи! Хиляди момчилградчани и гости на града отдадоха значимото на на най-великия щангист на планетата.

 

„През 1986 година България изпрати Наум Шаламанов от тук, но днес той се връща с този паметник като Наим Сюлейманоглу“ – изрече през сълзи Мухарем Сюлейманоглу, братът на знаменития щангист. И изказва благодарности на кмета на града – Сунай Хасан, за издигането на този монумент в чест на Наим.

Пространството пред новоизградения спортен комплекс, носещ името на легендарния тежкоатлет, бе изпълнено с хора.

Сред тях и много официални лица от България и Турция. От страна на южната ни съседка - Мерал Акшенер – лидер на Партията на доброто и народни представители, продуцентът на филма „Джобният Херкулес – Наим Сюлейманоглу” – Мустафа Услу и актьорът, който ще изиграе легендата – Хаят Ван Ек.

 

От родна страна гости на събитието бяха председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ и депутати, както и кметовете  на общините в област Кърджали, начело с кмета на града и зам.преседател на ДПС инж. Хасан Азис.

Всички те припомниха постиженията на знаменития спортист и приноса му, разказаха за сантимента му към родния край и хората тук.

„ За нас той не беше шампион от екрана на черно-белите телевизори. За нас той беше човек от плът и кръв. Човек, когото можеш да докоснеш, да поговориш. През всичките тези години той не се възгордя и не сложи преграда между себе си и нас“ – каза в словото си кмета на Момчилград Сунай Хасан.

 

„Наим има своето място в сърцето на всеки един от нас. Пожелавам Господ да му даде най-хубавото място в Рая“ – изрече Мерал Акшенер.

 

Според председателя  на ДПС - Мустафа Карадайъ, големият Наим е завещал ценни уроци. „Преживял разделението в родината ни, в най-тежката му форма, наред със спортните си успехи той ни остави уроци по човешко достойнство  и мъжество.

 

Момчилград вече има паметник на именития щангист. Постаментът се издига пред новоизградения спортен комплекс. Фигурата на джобния Херкулес е от месинг, висока е малко над 2 метра.

На плочата зад  нея  стои емблемата на олимпийските игри изписани са постиженията на ненадминатия тежкоатлет.

 

Тази вечер инициативата "Момчилград винаги в сърцето ми" завърша с концерти на двама емблематични певци, които стотии хилади българи носят в сърцето си - Николина Чакърдъкова и Азис.


От категорията

Проф. Любомир Стойков: Свободният дух на Ставри Калинов

Проф. Любомир Стойков произнася слово при откриването на юбилейната изложба на Ставри Калинов.-1575458284.png

Нека този знаменит художник все така неуморимо да изпраща своите светли и чисти ...

4 дек. 2019 | 13:14

„Kотаракът в чизми“, преразказана от Ерих Кестнер, излиза за първи път в превод на български

„Kотаракът в чизми“, преразказана от Ерих Кестнер, излиза за първи път в превод на български-1575626083.jpg

Приключенията на умния, смел и изобретателен котарак, който надхитрява силния, ...

6 дек. 2019 | 11:54

Трилогията на Исабел Алиенде излиза с ново оформление

Трилогията на Исабел Алиенде излиза с ново оформление-1575551954.jpg

Алиенде започва литературната си кариера случайно, за да се превърне в един от ...

5 дек. 2019 | 15:18

Лили Иванова: Не гледам футбол с приятели, обичам самотата. Искам емоцията да бъде само за мен!

Сн. Дарик радио-1575361661.jpg

Певицата разказа още, че е тренирала земна и спортна гимнастика като дете. ...

3 дек. 2019 | 10:16

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.