Нинова с призив: Да се обединим срещу диктатурата! ГЕРБ няма да се спрат, за да си запазят властта

ГЕРБ няма да се спрат, за да си запазят властта, посочи председактелят на БСП

Нинова с призив: Да се обединим срещу диктатурата! ГЕРБ искат да суспендират Конституцията

23683 | 9 февр. 2020 | 09:24

"Това, което прави ГЕРБ срещу президента, е част от много сериозен прецес в държавата - атака срещу всички, които мислят и говорят различно от управляващите", посочи лидерът на БСП.


Да се обединим срещу диктатурата! ГЕРБ няма да се спрат пред нищо, за да си запазят властта.

 

Това заяви в студиото на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

В Брюксел знаят много неща за нашите кризи. Имаме и общи, и различни теми, има неща, за които ние в България не знаем и би трябвало да сме по-активни и информирани. Българската делегация имаше два интензивни дни на срещи в Брюксел, в които се срещнахме с представители на всички власти. Бяхме приети на най-високите равнища“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

 

Тя уточни, че е провела срещи с председателя на Европейския парламент Сасоли и зам.-председателя Клара Добрев, както и с вицепрезидента на ЕК Маргаритис Схинас, с г-жа Лаура Кьовеши, с местната власт – Комитета на регионите в Европа, със социалните партньори – големите работодатели и инвеститори, с работническите профсъюзи, с лявото политическо семейство, с председателя на ПГ на социалистите в Европа Ираче Гарсия.

 

Обхванахме всички проблеми и открити въпроси. Темите, по които разговаряхме бяха – многогодишната финансова рамка и бюджета в следващите години за Европа, Зелената сделка и ефекта от нея. Въпроси, свързани с възможност за инвестиции, за защита на социалните права, възможността всички социалистически и социалдемократически партии да имаме общи позиции. Имахме и интересен разговор с г-жа Кьовеши - що се отнася до функционирането на европейската  прокуратура“, разказа още Нинова за посещението си в Брюксел.

 

"Поставям въпроса за избора на българските прокурори в Европа от много време. Все още няма такава процедура, в България няма законодателство, защото изборът е за първи път. От г-жа Кьовеши разбрах, че тя ще дойде през март, за да се обсъди този въпрос – обеща да се срещне и с опозицията, за да чуе мнението ни“, коментира още председателят на левицата. 

 

Тя обяви, че изводите от посещението в Брюксел са два: „За България се потвърди усещането ми, че българското правителство не защитава добре българския интерес в Европа. Два примера, на които ми обърнаха внимание европейските лидери. Започва работата на Комитета на регионите – България няма излъчени представители в него, а той е важен за регионалното развитие на държавите. Втори пример, по Зелената сделка. Разбрахме на място, че до края на миналата година е трябвало българското правителство да представи национален план. Правителството е представило такъв план, който не е бил одобрен, върнат е, така че сега няма национален план, който да определи как България да използва възможностите по този проект. Ангажиментът, който поех е тази тема- да я поставя в парламента в България“.

 

Вторият  извод, по мнението на Нинова, е че всички лъжливи манипулации и внушения, че БСП е антиевропейска партия, са рухнали за два дни. „Никой на най-високото равнище в ЕС нямаше да разговаря с мен, ако бяхме антиевропейска партия. Европейската легитимация на БСП е затвърдена“, категорична е Корнелия Нинова.

 

„Унизително е навън да се посочва случай на корупция, а българските власти да не са реагирали. Правителството толкова се разбърза да реагира постфактум , че поискаха предсрочното отстраняването на съдия Миталов, което е малко прекалено. Погазват се основни принципи – че всеки е невинен до доказване на противното. Хубаво намерение е да ни помагат в борбата с корупцията, нека да се изпълни и със съдържание. Едва ли е само това корупцията в България. Това трябва да е най-вече усилие на българските институции, но и на нашите партньори. Нужни са комплексни усилия“, смята Нинова по темата „корупция“.

 

На въпрос за дейността на главния прокурор в България, тя обърна внимание, че  Гешев е активен, но може да се съди за активността едва след резултатите, които по думите й са осъдителни присъди за виновните

 

На въпрос за действията на ГЕРБ срещу президента, Корнелия Нинова коментира: „Това, което правят ГЕРБ с президента, е част от тревожен процес – атака срещу всеки, който критикува правителството и има различно мнение. Първо започнаха с опозицията, като ни казваха: „Вие нямате право да говорите“ – а ние сме избрани от 1 милион българи.  После бяха изключвани микрофоните на журналисти, бяха обгазявани протестиращи. Върхът е, че през последните дни заявиха от трибуната на Народното събрание: „Служебен кабинет е нелегитимно управление на страната“. Това е посегателство срещу Конституцията и законите на България. ГЕРБ искат за суспендират Конституцияга. Тези хора нямат спирачка пред нищо, за да си запазят едноличната власт. Отговорът е един: заедно срещу диктатурата."

 

За действията на президента, Нинова подчерта, че той има последователното поведение от предизборната му кампания насам и това, по думите й, е мерилото за едни политик. „Години наред откакто е избран, той прави това, което е обещал – градация беше това, че свали доверието от правитеството“, смята още лидерът на БСП.

 

Според нея ГЕРБ работят срещу втори мандат на президента Радев. 

На въпрос дали снетото от него доверие към правителството е заявка на Радев за своя партия, Нинова отвърна, че това е последователно поведение на президента още от времето на предизборната кампания. "Той прави това, което е обещал, да критикува управлаващите, в страната има голяма напрежение, има протести в различни градове, по различни теми и президентът реагира на тези процеси", посочи Нинова.

 

"Струва ми се като поредната стъпка от неговото последователно поведение преди да бъде избран. Аз съм била до него през целия месец на предизборната кампания и знам всяка дума, която той е казал и обещал. Снемането на доверието от правителството е тежка, силна стъпка, но това е градация", каза Нинова. 

 Според нея, ако Радев направи партия, това ще е алтернатина на ГЕРБ, а не на БСП, но подчерта, че не бива да се спекулира с темата, че Радев ще прави партия: "Не ми се струва, че президентът Румен Радев загрява за своя партия". 

 

 "Ние искаме оставката на правителството, подкрепяме президента Радев, имаме си собствена партийна програма и я следваме. Наша група участва във всички протести пред НС и в страната, и ще засилим това присъствие. Не съм съгласна с оценките и внушенията, че БСП губи всички избори през последните години - спечелихме президентските избори, увеличихме броя на евродепутатите си, категорична е Нинова. Убедено твърдя, че това е пътят и не трябва да променяме курса, допълни тя. 

 

Председателят на БСП коментира и действията на новия главен прокурор Иван Гешев от встъпването му в длъжност. 
"Г-н Гешев е много активен, това заслужава да се отбележи. Ще съдим тази активност по резултатите, които трябва да са осъдителни присъди. Когато видим този резултат, тогава вече може да кажем, че България е различна. 


П
о повод забраната към съдия Андон Миталов да посещава САЩ заради корупция, Нинова коментира, че няма достатъчни основания за това. По думите й, някой е корумпиран, ако е получил облага, за да вземе някакво решение. 
"Фактът със съдия Миталов е недостатъчен - така че
твърдението, че той е корумпиран, защото е пуснал Николай Малинов да получи награда от президента Путин, е юридическо невярно и не звучи убедително", обясни лидерът на БСП. 
"Унизително е отвън да се посочват случаи на корупция, а българските институции да не са реагирали. От друга страна обаче, от министерството на правосъдието толкова се разбързаха, че поискаха и предсрочното отстраняване на съдия Миталов, което е малко прекалено. Нека първо се докаже вината му"
 , категорична е Нинова 

 

По отношение работата на главния прокурор Нинова заяви, че те ще я оценят, след като актовете на прокуратурата завършат с осъдителни присъди. "Тогава ще кажем, че България е различна, сега имаме само една суперактивност на главния прокурор, но пътят до съда е много дълъг. Има събиране на доказателства за обвиненията, има процес, който също ще е дълъг, сега сме едва на 1/3  от пътя",  посочи Нинова.

 

Коментирайки вътрешните избори в БСП Нинова призна, че очаква много компромати и удари, посочи че към момента има издигнати около 20 номинации, от които най-изненадваща за нея е тази на Кирил Добрев, който е нейн зам.-председател в ръководството на партията. Тя призова партийните членове да се съсредоточат върху изработването на политики на БСП, на управленска визия за България на базата на стратегическия документ "Визия за България".

 

На въпроса на Георги Любенов какво я държи изправена в явните и тайни битки срещу нея и БСП Нинова отговори: "Вярвам, че това, което правим, е доброто за България и че рано или късно ще успеем. Да имаме сили, вяра и енергия. Да вървим в тази посока. Това ми дава сили да продължа!".

 


От категорията

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Александруполис за среща с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис

Снимки: Правителствена информационна служба-1582706992.jpg

По-късно ще се проведе Четвъртото заседание на Съвета за сътрудничество на ...

26 февр. 2020 | 10:15

Томислав Дончев за статията на „Ел Периодико”: Това е стара манджа, претоплена на испански котлон

Снимка Нова телевизия-1582699403.jpg

Не може всеки, който е кихнал, да има коронавирус, подчертава той

26 февр. 2020 | 08:39

Изградени са 8 км от водопровода към Перник, остават още 5

Кадър: БНТ-1582711635.jpg

От "Софийска вода" вече са направили два теста за капацитета на ...

26 февр. 2020 | 12:06

Цветанов събра експерти от МС и президентството на конференция по инициативата „Три морета“ (ВИДЕО)

-1581669833.jpg

Основна цел на "триморието" - намаляване на руското влияние, изтъква ...

26 февр. 2020 | 12:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Звездаров


10 февр. 2020 | 10:34Ще ИЗБЕРЕМ да гласуваме за СЛАВИ, например! .... Не е родолюбец ли, или пък не може да събере екип от професионалисти или що?! ... С какво е по малко СПОСОБЕН от женицата на снимката?! ... Ай стига с тези внушения нямало АЛТЕРНАТИВА! ... И все едни и същи хрантутници на трапезата, дето само се сменят и лапат, лапат, мошениици политически . ... Близките на депутатите "социалисти" лява партия, къде и какво работят, а? ... На топли добре заплатени мързеливи работни места! ...... Айде не манипулирайте хората, нямало алтернатива, ми ще ще създаде НОВА ЛЯВА ПАРТИЯ. .. Сега много я е страх женицата от село Крушовица да не би ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ да направи ПАРТИЯ.... Разбрахме ........ Има много алтернативи, МНОГО НОВИ .. които ще се СЪЗДАДАТ! ....


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


10 февр. 2020 | 13:09Ами хайде тръгвайте. Създайте нова лява партия. Кой ви спира? Тъкмо БСП ще има с кого да си взаимодействува за ляво правителство. Само че морето не е до колене. Изцепките по форумите са революционни, но реалният живот показва друго!


Петьо


10 февр. 2020 | 12:57Другари конституцията беше направена още след 89г така както да е добре за фракциите на Бкп, които не са малко!Някои от фракциите дори са самопровъзгласили се като ""антикомунисти"" (в кавички) нали така другари!Дори и славчо трифонов бареков 2 е един от тях, след н.бареков 1 другарки, и другари!!!


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


10 февр. 2020 | 11:58Съгласен съм, че "нямало друга алтернатива" си е манипулация. Алтернатива ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ СЪЗДАДЕ. БСП НЕ Е МОНОПОЛИСТ на социалната идея. Достатъчно е да се образува един център, с ясна социална програма, около който може да се образува и НОВА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. __Стига вече с тези стари муцуни! ___Чакаме да се прояви НОВ ЛИДЕР, който да обедини масите!!!____Има Интернет, Форуми, Фейсбук и още много други средства за комуникация и обединение. ___ ЧАКАМЕ!


Николай Попколев


10 февр. 2020 | 08:41Време е Крушавицката биволица да си затвори устата! Тя и подобните й селски клюкарки МаяМата, Елена Кучкова и прочие въведоха "омразата и злостните уйдурми" в българския обществен живот. Не без помощта на недомаслени мъжове като Зарковото или видния нашенски рогоносец Свиленски Георги!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Петьо


10 февр. 2020 | 17:30Попколев си е много прав!В коментара на Попколев не виждам някаква злоба, а самата истина за разни ""хора""!От няколко години народа показа кого избира, и кого никога не е искал!Последните местни избори дори доказаха кого пак избират, и кои никога не искат!Поздравления Попколев, а на останалите хубав ден!


Димитър Степанов


10 февр. 2020 | 13:02Попколев, разбирам, че Нинова не ви е изгодна, както и млади , образовани във Франция хора, но малко понамалете пяната от устата, че се страхувам за здравето ви!


Херодот


10 февр. 2020 | 10:10Как е възможно такава злоба и простащина !Този господин Попколев не е дораснал до Хомоапиеса,а е останал на нивото на питекантропа!Всъшност те от неговата шайка герб почти всички са на това ниво и много точно проф. Иво Христов ги нарече дебили!По корумпирано и неграмотно правителство не е имало в БГ историята ни!!!


сара


10 февр. 2020 | 06:38Тази пак почна с лозунгите! Напред, другари! А сега защо мълчите като пукали по унизителната кауза на съдия Миталов!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


10 февр. 2020 | 12:59По каузата Митанов трябва да се произнесе ВСС и ръководството на съда, където работи. Париите не могат там да се месят, защото съдебната система е независима и деполитизирана.


Незабравка


9 февр. 2020 | 20:46Да, обединяване трябва за да се премахне управлението на българоУбиеца бокомутрев. Ако това не се направи до десетина години българи в България няма да има! И даже пишещите в този форум За бокомутрата, ще напуснат България, защото и те ще разберат(ама прекалено късно), че лайното си остава такова даже да е в красива опаковка!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


BiGman1


9 февр. 2020 | 20:16Тая пък все иска да се обединява...не виждаш ли, че освен с турчулята всички бягат от вас като дявол от тамян...пък и кой иска да се обединява с крадци...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 22:49Ти, малкия наистина си психически неизлечимо болен.


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 18:53Интересни разсъждения тук, но неадекватни на времето, Не харесват БСП . Не била лява. Коя е лявата партия на България тогава? Много интересно да се чуе. Не искаме БСП, защото са комунисти. Това пък е от дясно. Е, няма как хем да е крайно лява, хем дясна. Тогава си оставате при Герб. Това е положението. Изборът си е ваш. Хем ще изядете солта, хем боя.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


10 февр. 2020 | 12:57И Слави богаташа с десните възгледи ще оправи хората на труда, така ли? Ами той и Бареков това казваше, пък видяхме какво стана. Ами гласувайте за Слави, кой ви спира, само че вие гласувате за мутрите. Нова лява партия? Много се опитаха и изцепиха и доникъде не стигнаха. Ами да действуват, кой ги спира. Хайде създавайте я и тръгвайте. Успех до поредното фиаско!


Иван Звездаров


10 февр. 2020 | 09:58Ще ИЗБЕРЕМ да гласуваме за СЛАВИ, например! .... Не е родолюбец ли, що?! ... С какво е по малко СПОСОБЕН от женицата на снимката?! ... Ай стига с тези внушения нямало АЛТЕРНАТИВА ли! ... И все едни и същи хрантутници на трапезата, дето само се сменят и лапат, лапат, мошениици политически . ... Близките на депутатите "социалисти" лява партия, къде и какво работят, а? ... На топли добре заплатени мързеливи работни места! ... Айде не манипулирайте хората, нямало алтернатива, ми ще ще създаде НОВА ЛЯВА ПАРТИЯ. .. Сега много я е страх женицата от село Крушовица да не би ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ да направи ПАРТИЯ.... Разбрахме .. Има много алтернативи, много. .. които ще се СЪЗДАДАТ! ....


Visitor


9 февр. 2020 | 19:56... хем ще си платят за "удоволствието"!


Стършел


9 февр. 2020 | 18:47Главната задача у нас е да се свали това пошло,неграмотно,зло управление,което ни завлече на дъното на жизнените стандарти.Което ни наложи диктатура на външни сили,икономически и демографски затрива страната.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Стършел


9 февр. 2020 | 18:42Тези които критикуват БСП и Нинова ,според мен не са прави.Да Европейската и световна левица са в идеина криза.Те още не могат да намерят своето място в съвременния капитализъм след разпадането на соца.Съвременния олигархичен финансов капитал държи 80% от финансите и икономиката в света и срещу себе си има 90% от хората които работят за него.Дори и в мнозинство,много е трудно да организираш хора за борба ,при липса на условия и кауза, отколкото да преструктурираш капитала.В това отношение ние даже изпреварваме другите левици.Ние предлагаме пряк избор на председател на БСП,мандатност на ръководствата,освобождаване от олигархичните кръгове в ръководството,борба за върховенство на закона и справедливост и против джендърската конвенция,задълбочаване връзката с народа,не колабурация с десните сили.Това е тежка битка особено когато левите у нас и по света не са обединени


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Watchdog


9 февр. 2020 | 16:30''Диктатурата'' не е на кохортата на Борисов. Тя има други корени, извън пределите на регион България. А т.нар. Конституция беше де факто отменена още през 2007 година, когато бяха прехвърлени изключителни суверенни правомощия на наднационалната организация ЕС, която е със съмнителна международна правосубектност . Корнелия и Борисов са в пълно съглашение по въпроса с прислугването и подчинението. Така, че не е ясно за какво точно се бори...Да стане генерал губернатор на региона с нейната кохорта. И какво от това. Ще действа по същия начин като кохортата на ГЕРБ.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Watchdog


10 февр. 2020 | 14:11Степанов ние сме един народ и трябва да се уважаваме обичаме и подкрепяме. Вие сте родолюбец, то си личи. Почти всички българи са така... без съмнение. Трябва обаче да спрем да се караме помежду си, да спрем да слушаме чужди нам сили за това колко сме лоши корумпирани, бедни и затова да следваме тяхните правила и закони. Като преодолеем това, с чисто съзнание, любов и мисъл за семействата и родината си да поговорим спокойно какви искаме да бъдем занапред.


Димитър Степанов


10 февр. 2020 | 14:05За това съм напълно съгласен и горещо подкрепям идеята. Най напред е словото!


Watchdog


10 февр. 2020 | 13:59Степанов, съгласен съм. Не е ясно дали българския народ е готов да върне суверенитетът си, даден му през 1908г. На първо време трябва да има дълга, няколкогодишна разяснителна кампания, проведена от политически субект, ангажиран с каузата. Другото ще се ''свърши'' естествено от самата порочна организация, където търканията, разногласията и диктатът на Германия и Франция ще се задълбочат във времето. На първо време трябва да започне да се говори спокойно по въпроса, без идеологически натоварвания на дискурса. Така беше през 2012 2015 в Обединеното Кралство.


Димитър Степанов


10 февр. 2020 | 13:57БСП направи в София тогава 20000 митинг против бомбардировките над Сърбия единствена в Европа и бе за неутралитет до момента, когато НАТО варварски бомбардира Сърбия и Русия не си мръдна пръста да ги спре. Тогава БСП разбраха, че на Русия не може да се разчита и заради България си измениха мнението. Гледах едно заседание на горната камара на Русия. Ген. Руцкой заяви, че ако доставят 15 системи тогава С300 войната ще спре за две седмици. Е, направиха ли го? Отнют както казват руснаците. Ти нали виждаш как се правят цветни революции и се мачкат държави. Ти считаш ли, че с този наш народ бихме устояли? Ако го имаше СССР и соц. система не се съмнявам, че бихме удържали, но сега е друго. Многи ми е интересно да чуя отговора.


Димитър Степанов


10 февр. 2020 | 13:46Ако се тръгне в посока неутралитет, аз съм един от първите, които ще подкрепят тази идея, въпреки, че зная, че тези хора ще бъдат смачкани. Но ви предупреждавам. При тази народопсихология тези, които тръгнат ще бъдат тотално смачкани и повечето от този народ няма да ги подкрепи. Едно нещо е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!


Димитър Степанов


10 февр. 2020 | 13:44Watchdog, по принцип сте прав за неутралитета и възможностите в света. И аз съм за него. НО, тук има едно голямо НО. Считате ли, че този нашия народ ще подкрепи този, който тръгне да го реализира? Абсолютно съм убеден, че няма да ги подкрепи, защото търпи русофобски управници, търпи зависими мутри да го управляват вече 10 години. Изтърпя да му ликвидират 4 от 6 те ядрени блока, изтърпя тези, които разгромиха развита България. И това не е от скоро. Ние в две войни правим национални катастрофи, третата бе на косъм, ако не бе СССР. Неслучайно гърци, сърби и румънци се освобождават преди нас. Левски случайно ли написва преди смъртта си "Народе ????". Ботев е тотално отчаян преди смъртта си. Вие ме обвинявате, че съм зависим и обречен човек. Напротив, аз нито съм зависим от някого, нито се считам обрачен, защото не съм с управниците. Но аз съм реалист. И това, което пиша е за съжаление реалността. Ако се тръгне в посока неутралитет, аз


Димитър Степанов


10 февр. 2020 | 12:51Що се отнасе до лявото и дясното има си значение. Точно от десницата говорят, че няма ляво и дясно, защото така популистки им изнася. Истинската лява политика е точно социалната в интерес на болшинството хора. Богатата буржоазна класа няма нужда от социална политика, защото си има достатъчно финансови средства, за да живее охолно. От едрата дясна ууправляваща върхушка не може да се очаква социална политика, а само проформа такава за популизъм с подхвърлени дребни огризки.


Watchdog


10 февр. 2020 | 12:50Степанов, оставете тази пропаганда, че нямало алтернатива защото ЕС бил ''най големия пазар''. Излезте от тази битност на зависим и обречен човек. Светът е голям. От над 200 държави 180 не членуват в ЕС...Никой няма да изолира страната ви ако е независима, спазва неутралитет и е коректна и приятелски настроена към всички народи.


Димитър Степанов


10 февр. 2020 | 12:47С масовите протести сме го играли вече в 2013 г. И какво стана после? Този народ си избра пак Герб. БСП не са глупаци и знаят какво правят. Решението е повече хора да излязат и гласуват за БСП, както и за партии , които не са с Герб. Освен това партиите трябва да се обединят и гласуват нов избирателен закон с въвеждане на 100% машинно гласуване , за да се елиминират фалшифицираните бюлетини. Каква полза да се принуди с протести Герб да отиде на избори, които ще фалшифицира за пореден път и народът ще си седи в къщи? Сега БСП трябва да си избере новите структури и председател, новия НПС , да си състави предизборна и управленска програма и набрала инерция от вътрешните си избори да започне още тази година подготовката за парламентарните избори в 2021 г. Това е правилното решение. А ако път събитията се развият по бързо, то бъди сигурен, че БСП няма да ги проспи.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


10 февр. 2020 | 07:41Господин Степанов, всичко което сте написали до тук е абсолютно вярно и никой не може да го отрече. Проблемът е в това, че БСП афишира че иска да свали ГЕРБ от власт, НО НИЩО РЕАЛНО не прави в тази насока. писането на декларации и яловите вотове не могат да реализират поставената цел. Както е рекъл народа___лозето не ще молитва, а мотика! Народа не иска декларации, а масови протести и сваляне на МУТРАТА от власт. За жалост, БСП не поема инициативата и затова аз оттеглям доверието съм тази партия. Що се отнася до ляво_дясно, това определение не значи нищо. Има социално и антисоциално____за народа или срещу народа. Другото е прах в очите на слепите!


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 22:43БСП направи дори неща, които малко леви партии направиха, за да не отидем съвсем в пропастта. БСП бе за неутралитет и направи 20000 ден митинг в София срещу бомбардировките над Сърбия. И знаеш ли кога БСП си измени позицията за НАТО. Когато Елцин и кликата му допуснаха да се бомбардира Сърбия. И тогава БСП си измени позицията, защото разбра, че Русия не може да ни защити. Та твоята идея за неутралитет е прекрасна, но ние социалистите още тогава, след бомбардиране на Сърбия разбрахме, че е неосъществима с тази Русия, която няма нищо общо със СССР.


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 22:39Ние построихме ДЗУ без знание на СИВ, с изключение на СССР и стана огромен скандал. Така стана със завода за платки в Ботевград. Тъкмо започвахме да ставаме супер държава и кликата на КПСС съсипа всичко. А социализмът бе развит и се демократизираше. Ние с унгарската партия стояхме много по напред от КПСС и предложихме Юлската концепция, но тъпия Горбачов надменно я хвърли в коша. След това вече ние нямахме избор, освен ЕС. Русия сега е пигмей в сравнение с СССР в икономиката. Русия е капиталистическа държава с олигархичен неолиберален капитализъм. Как си го представяш ние да сме с Русия. Ами този народ никога нямаше да го допусне. Той сега избира Герб вече 10 гидини. Този народ избра СДС, които разгромиха селското стопанство и индустрията. Този същия народ избра Герб, койюто спря есички големи енергийни проекти. Затова не обвинявайте БСП, а този същия народ, който търпи 10 години герб. БСП направи дори неща, които малко леви партии направих


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 22:36Да, бяхме на 27 място по ИЧР , но защото имаше СССР и сициалистическа система. Това тогава с Русия си е чиста фантазия. Русия ни предаде. Елцин разтури СССР, разтури Варшавския договор, разтури СИВ. Руснаците ни въведоха мита, като на развита държава и искаха разплащане във валута. Те си въобразяваха, че ни носят на гърба си, но ние си плащахме всичко коректно. Оказа се, че те ни дължат над 100 млн долара, а не ние. Виж, приятел. СССР наистина направи много за нас. Ние с германците и чехите бяхме технологичните тигри на СИВ. Руснаците ни позволиха да владеем 60% от пазара на електроника в СИВ. Само ДЗУ Стара Загора имаше годишно производство 2.2 милиарда долара. Това сега как ди го представяш. Аз съм създал стотици проекти по информатика на почти всички основни отрасли. Наш суперпроцесор участвуваше при управление полета на Буран руската совалка. Всичкият ембаргов хардуер и софтуер на всички класове ЕИМ минаваше през България. Ние построихме


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


9 февр. 2020 | 21:12Господин Степанов, малка България можеше да си остане неутрална като малка Швейцария или по подобие на Сърбия. За националната ни сигурност беше достатъчно да се подпише един договор за дружба и сътрудничество с Русия и нещата щяха да са наред. Ама, не! Ще ставаме "европейци", защото не сме. Заради едното ходене до Европата без визи си отаковахме всичко което имахме. За предателят Горбачов, спор няма, Той е мотора, който разруши всичко, но ние можеше да се снишим, както казваше бай Тошо. Не се снишихме и сгрешихме. Що се отнася го огромни пазар ЕС, това е така, само че ние сме от страната на покупателите! Огледайте се. Всички големи вериги магазини са ЧУЖДИ. Производството ни сега до какво се свежда? До шивашки услуги, износ на суровини и работа на ишлеме или в чужда фирма, която след това изнася печалбата си. Това ли ни е просперитета европейски? А по времето на "тоталитаризма" бяхме на 27 място в света по икономическо р


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 18:46След предателството на социализма от управляващата Горбачова клика, България няма друг изход, защото ЕС е огромен пазар и технологичен лидер. Къде при тива положение да се позиционира малка България. Интересно е да чуя?


Йордан Бояджиев


9 февр. 2020 | 15:55..."Нинова с призив: Да се обединим срещу диктатурата! "...ами, корни, що не излезе тогава на протестите в петък????


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 18:43Бояджиев, на всички протести досега има присъствие на депутати от БСП. Нинова бе в Брюксел, след това замина за Пловдив по покана. Лидерът на БСП няма какво да прави на протест на други партии. Когато БСП организира такива, Нинова е там.


FuckEU


9 февр. 2020 | 16:02Щот' подкрепата е театрална, като всяка БГ политика. Може би вече не е европейско да се протестира и са разрешени само гей паради.


FuckEU


9 февр. 2020 | 15:23По мненията преди мен съдя, че населението в европейска турция продължава да си иска ГРОБ. Ако българоубийците останат на власт и при следващите избори, ще ви честитя смяната на името на родината ви и се махам и аз.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Бай Поцелуйко


9 февр. 2020 | 15:20Най точната характеристика, за БSП: БСП не е лява партия тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга в известен смисъл хумана. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислъ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 18:40Хайде, байче, посочи тогава коя е лявата партия на България. Чакам с интерес.


Mari Paunova


9 февр. 2020 | 13:08Всичко казано от Нинова е точно и вярно!!! Подкрепа!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


9 февр. 2020 | 16:04Трактор, както по_долу писах, имаме господин Лъжа и то съдебно доказан! По лъжите сте вие!


555


9 февр. 2020 | 14:39Дебил я се напъни и се сети кой е осъден за лъжа? Май не е Нинова, а оня дето му целуваш подметките!!!


Болгар ТК82


9 февр. 2020 | 13:55Грешиш.Всичко казано от Борисов е вярно.Нали и казват г жа ЛЪЖА ма?


Величков Любомир


9 февр. 2020 | 13:00И вие не сте кадърни да управлявате сами или с някаква ваша коалиция . Решението е да се проведе своеобразна кръгла маса и властта да се поеме от програмно експертно правителство , със съгласието на всички политически сили получили повече от 1 % на предходните избори . Добре ще е в него да влязат експерти ,които не членуват в партии и са изявени в професионалните среди .И участието да не е квотно , а съставът на правителството да се приеме с консенсус или с квалифицирано мнозинство от участниците в кръглата маса . Основното , обаче , е програмата и нейните приоритети.Иначе пак ще сърбаме същата попара.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 18:37За да уоравлява БСП сама трябва да има подкрепа с пълно мнозинство. Това не го ли осъзнавате? При пропорционална система тива е трудно постижимо. БСП доказа в периода 2005 2008 че има досега най добрите сициални и икономически показатели. Описал съм някои от тях по назад в коментари. Ако искате лява социална програма дайте на БСП пълно мнозинство, защото в коалиция товабе трудно постижимо, ско не невъзможно.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


9 февр. 2020 | 12:27Досега съм гласувал за БСП, въпреки че не съм неин член, но това вече е минало! Никога повече няма да имате доверието, моето и на близките ми. Омерзихте социалистическата идея!___МИЛИОНЕРИ НЕ МОГАТ ДА ПРОКАРВАТ СОЦИАЛНИ ИДЕИ. ____МИЛИОНЕРИТЕ МОГАТ САМО ДА ОГРАБВАТ!___Това е.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 18:28Какви розови очила? Какви пет лева. За някои досега 30 години няма харесвано ръководство на БСП. Да не си въобразявате, че е лесно в обшество на капитализъм след огромно предателство от кликата на КПСС? Борбата за социализъм не е еднократен акт, а дълъг маратон, стъпка по стъпка и в единство с европейската и световна левица. Ще ви кажа, че БСП стои много по стабилно и ляво от много известни партии на Запад. Къде е Френската соцпартия с нейните 6%. Къде са лейбъристите, които от кога не са уоравлявали. Къде са социалистите в Полша, Унгария, Чехия, Германия, Италия и т.н. Да не изреждам. А в Русия, където се зароди сициалистическата система лява партия до сега не е управлявала. На фона на всичко това БСП стои стабилно и е фактор в България. И коя друга партия в ляво е по добра от БСП? Няма такава или не го осъзнавате и така помагате на Герб.


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 18:17Българските офицери антифашисти, а колко мизерно бедни мерзавци колят, бесят и предават антифашисти. Затова не е нормално да се прилагат сталинистки отречени от времето практики. Заможните, след като са в тази партия приемат устава и приграмата и, а там пише, че постоянна задача е преодоляване на капитализма и установяване на демократичен социализъм. Който не приема това си отива. Нали знаете колко много си отидоха и се завряха в блатото, а БСП е фактор, не за друго, а защото народът я подкрепя. Ще ви кажа, че най добрите социални и икономически показатели за тези 30 години капитализъм има правителството на Станишев, да оставим тежките му грешки после и сме обективни. БВП всяка година бе 6.5%, дълга бе 5 млрд. долара, сега е в пъти повече. Пенсиите се приизчислиха 3 пъти и за 4 години се увеличиха двойно, майчинството се увеличи. ПЧИ бяха 26 млрд евро за 4 години, а сега е шест пъти по малко. Така че бъдете обективни и посочете числата, а н


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 18:14За Гергов е ясно, но за Дъбов, Овчаров и Кадийски от къде сте сигурен? Освен това Кадийски отдавна не е в БСП. Останалите не са в изпълнителното бюро и не определят политиката. Вие какво предлагате? Да се въведе имуществен таван за членство ли? Това се нарича левосектантство. Предполагам че знаете, че създателите на марксизма всички са от заможни семейства, гонени са за убежденията си, но избират идеите за хората, а не дребното и спокойно еснафско битуване. Има много случаи в партията на българските сициалисти и комунисти, когато много заможни , но прогресивни хора помагат на тази партия заради идеите, а други мизерни цървуланковци са верни слуги на капитала. Тива е описано инот нашите класици. Вземете произведението Иван Кондаров, Тютюн, където има класиво разделение в семействата. Знаете ли колко генерали и офицери помагат на тази партия в антифашистката борба? Кой свали фашисткия режим на 9.9.1944 та ? Българските офицери антифашисти, а к


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


9 февр. 2020 | 17:11Господин Степанов, харесвам оптимизма Ви и желанието да се осъществи социалната идея, но за жалост с това ръководство на БСП, а и с предходните, това няма как да стане. Що се отнася до милионерите в БСП, то примерното изброяване включва Гергов, Дъбов, Овчаров, бившия кадър Кадийски и така нататък. Ще оспорите ли тези факти, че в БСП е ПЪЛНО С МИЛИОНЕРИ? Именно те дърпат конците в БСП. До скоро се надявах, че Нинова ще изчисти Авгиевите обори, но сега ясно виждам, че съм се лъгал. Дано и Вие свалите розовите очила у прогледнете действителността, такава каквато е.


Бай Поцелуйко


9 февр. 2020 | 15:19Аз приключих с позитановските политически мошеници още през 90 те години. Б$П е дясна, неолиберална, антикомунистическа и русофобска партия, защищаваща интересите на буржoазията. БСП е бизнес формирование, корпоративен кръжец на богаташи и отдавна няма сетива да чува, усеща и разбира околния свят.


Болгар ТК82


9 февр. 2020 | 13:53Браво ДАНЪКОПЛАТЕЦ осъзнал си се,адмирации за което.


Димитър Степанов


9 февр. 2020 | 12:37Интересно кои са милионерите в ръководството на БСП? Ами гласувайте си за Герб. Така България сигурно и бързо си отива!