Кадър: Българска свободна телевизия

България е в клинична демографска смърт, изтъкна в речта си пред конгреса лидерът на БСП

Нинова: ГЕРБ са десетгодишно минало и провалено настояще! Корабът на ГЕРБ потъва! (ВИДЕО)

8304 | 26 ян. 2019 | 10:42

Държавата е превзета от малцина, този модел не може да бъде кърпен, той трябва да бъде сменен. Докато премиерът светва сини и червени лампички, угасва по един малък град, изтъкна тя, припомняйки словото на Борисобе пред форума на ГЕРБ

Кадър: Българска свободна телевизия-1548493883.jpgСнимка: Епицентър.БГ-1548493583.jpgСнимка Пресцентър на БСП-1548492415.jpg

Свалянето на ГЕРБ от власт, което минава през победа на евроизборите -  това бе основният мотив в близо едночасовата емоционална реч на лидера на БСП Корнелия Нинова пред делегатите на 49-тия конгрес на партията.

 

30 години спойката между пари и политика дърпа конците на държавата. Държавата е превзета от малцина, този модел не може да бъде кърпен, той трябва да бъде сменен - бяха две от основните тези на лидера на БСП Корнелия Нинова в словото й пред форума на социалистите, събрал в зала 3 на НДК елита на партията.

 

В последните 10 години, в които управлява ГЕРБ, към тези проблеми се добавиха нови. В България се установи авторитарна власт. Свободното предприемачество е убито. Свободата на словото е потъпкана. Различното мнение се преследва. Разгражда се държавността. Заличава се разделението на властите. Демократичните институции не работят. Държавата е превзета от малцина. Народът е поробен и държан в страх от свои. Корупцията е държавна политика. Безнаказаността е гарантирана със закон. И това не може да продължава. Този модел ни убива”, каза Корнелия Нинова в 50-минутната си реч на Конгреса.

 

България е в клинична демографска смърт, изтъкна в словото си лидерът на БСП. Докато премиерът светва сини и червени лампички, угасва по един малък град, изтъкна тя, припомняйки словото на Борисов от националното съвещание на ГЕРБ. Там той предупреди актива на управляващата партия, че ако не им светне червената лампичка, той ще им светне синя.

 

ГЕРБ са десетгодишно минало и провалено настояще, а нашият разговор днес е за бъдещето, бе категорична в речта  си Нинова.

 

Премиерът Борисов е неспособен да овладее ситуацията, макар че в ключов момент винаги получава помощ от ДПС, смята Нинова.

 

„Скъпи българи, днес ще разговаряме и ще вземем решение за бъдещето, бъдещето на всеки един от нас, на България и на Европа. Вече 30 години живеем в преход, за който всички политически партии носим своята отговорност. Тези години икономически кръгове си купиха политици от всички цветове. Който и да е на власт, тази спойка от пари и политика продължава да управлява и да се възпроизвежда. Тя е скритата паралелна държава, но тя дърпа конците на истинската“, започна словото си Нинова.

 

И подчерта, че България е с най-висока смъртност и с най-голям отрицателен прираст в ЕС.

 

"В последните 10 години, в които управляват ГЕРБ, към тези проблеми се добавиха нови. В България се установи авторитарна власт. Свободното предприемачество е убито, свободата на словото е потъпкано. Различното мнение се преследва. Това не може да продължава. Моделът трябва да бъде сменен“, каза още Нинова.

 

ГЕРБ ни превърна в премиерска република. Днешната изпълнителна власт използва съдебната, за да преследва опонентите си.

 

Всичко това доби конкретен израз в политическия процес срещу Елена Йончева. Защото си позволи да започне проверка вярна ли е информацията, че премиерът на България има къща в Барселона.

Елена прави разследване, в което ще докаже с документи и свидетели корупция по най-високите етажи на властта. Там става въпрос за сговор в МС на министри за корупция и за заличаване на нейните следи, каза още от трибуната на конгреса Корнелия Нинова.

  

„Последният месец Елена прави разследване, което ще представи следващата седмица на екрана на БСТВ. Тя ще докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта. Там отговорност няма да носи някой директор на Агенция или чиновник, там става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи“, бяха думите на Нинова.

 

И тя е наказана, не със съдебен процес, а с политически. Предлагам конгресът да излезе с декларация срещу Елена Йончева, каза от трибуната Нинова.

 

„Елена има нужда в тези дни от нашата подкрепа. Тя няма да се уплаши, ние няма да се уплашим. Това не е декларация в защита на частния случай, а битка за държавността. Това е битка за правовата държава, срещу корупцията, защото след малко ще говоря пред вас какви политики предлагаме, за да променим България и стандарта на живот на нашите сънародници. Пари има, но управлението ги краде“, подчерта лидерът на БСП.

  

Лидерът на БСП изтъкна, че партиите от Обединени патриоти се опитват да се спасят, като се разграничат от управлението.

 

„Корабът на управлението потъва и първи го напускат "Обединени патриоти". Те досега осигуряваха попътен вятър, но днес се опитват да се спасят като се разграничат“, каза още Нинова.

 

Тя припомни, че сега от ВМРО са предложили данък лукс, но само преди месец са подкрепили бюджета на страната, където няма такова нещо. Че само преди месец Волен Сидеров е подкрепил кабинета в гласуването на вота на недоверие.

 

Проблем е и погазването на Конституцията, в която е гарантирано безплатното образование и здравеопазване, което обаче дали днес е безплатно? България е парламентарна република, а ГЕРБ я превърнаха в премиерска република. Преди седмица на Националното събрание на ГЕРБ нямаше идеи за развитието на България. Тогава единствената им тревога бе падащият им рейтинг. А докато те си правят дискотека и си пускат сини и червени лампи, държавата обезлюдява. Всяка година един град с населението на Разград изчезва'', заяви Нинова.

 

Нинова призова българския народ да гласува и да не се страхува, защото заедно могат да променят България и Европа. Тя се обърна и към депутатите, призовавайки ги да стигнат до всеки един български гражданин и да му дадат своята сила и смелост.

 

По думите ѝ евродупатите на БСП ще се борят за място на България в Шенген, за отмяна на санкциите срещу Русия, за независима ядрена България, както и за ускорена интеграция на Западните Балкани. От друга страна Нинова обяви, че категорично ще бъдат против джендърската идеология, Истанбулската конвенция, двойните стандарти при храните и т.нар. закон Макрон.


,,Днес сме на равен старт с ГЕРБ за евровота. Ето защо имаме реален шанс да спечелим изборите , а с това и да отстраним ГЕРБ от властта и да започнем промяна. ГЕРБ са царе в купения вот. Срам е отказването от машинното гласуване. Не продавайте своя глас и своето достойнство'', призова Корнелия Нинова.

В петдесетминутна си реч пред социалистите лидерът на БСП Корнелия Нинова призова за мобилизация и победа на партията й на европейските избори през май тази година.

След като обясни, че анализаторите дават паритет между ГЕРБ и БСП, тя призова българите да не подценяват вота за евродепутати, тъй като заедно можели да променят не само Европа, но и България.

"Ако победим ГЕРБ на тези избори, може да отстраним ГЕРБ от властта и да започнем промяната в България и във вашия живот тук. Ако изборите са честни, ще ги спечелим", обяви Корнелия Нинова. По думите й има риск за манипулации, подмяна на вота, купени гласове, особено заради плановете за отказ от машинното гласуване.

 

"Не продавайте гласа и достойнството си, защото така си гарантирате бедност и несправедливост, а на тях (бел. авт. - ГЕРБ) гарантирате кражби", призова още Нинова. И изброи аргументи защо трябва да се гласува за БСП, с които давала надежда и отговор на отчаяните хора, за да повярват в промяната. Сред аргументите на Нинова са признатите грешки на социалистите, отказът да са заедно с ГЕРБ във властта, промяната в БСП чрез въвеждане на мандатност за депутати и лидера, тъй като нямало вечни лидери, отхвърленият натиск от европейските социалисти и ГЕРБ за Истанбулската конвенция и др.

 

Промяната в България започна, макар и бавно, макар и трудно, вярвам, че тя ще стане, вие сте нейните носители", надъха Нинова делегатите на конгреса, сред които партийният актив от страната и депутатите, и им нареди през следващите месеци да подадат ръка на всеки българин, който милее за справедливост, свобода, семейство и род.

 

"Дайте им смелост и сила, нека бъдат част от промяната, тя е за тях, тя не може да стане без тях. Скъпи българи, повярвайте в себе си, не се страхувайте. Силата не е в политиците, силата е във вас, всичко зависи от вас", отправи тя предизборно послание и към безпартийните.

 Нинова: 30 години спойката между пари и политика дърпа конците на държавата!

Държавата е превзета от малцина, този модел не може да бъде кърпен, той трябва да бъде сменен. Докато премиерът светва сини и червени лампички, угасва по един малък град, изтъкна тя, припомняйки словото на Борисобе пред форума на ГЕРБ

От категорията

Борисов на наградите "Мистър и Мисис Икономика": Инвестираме милиарди и пак сме на излишък (ВИДЕО)

Снимка: Фейсбук-1573582758.jpg

"Това, което бизнесът и правителството прогнозираха – ръст на БВП за 2019 ...

12 ноем. 2019 | 20:09

Хамид Хамид: От ДПС са 35% от кметовете в цялата страна (ВИДЕО)

Снимка: Канал 3-1573581461.jpg

От новия главен прокурор очакваме това, което видяхме от стария - спазване на ...

12 ноем. 2019 | 19:57

Проф. Михаил Константинов: Наблюдават се масови грешки при бюлетината за общински съветници

Проф. Михаил Константинов-1572549675.jpg

Според председателя на съвета на директорите на „Информационно обслужване“ и ...

12 ноем. 2019 | 20:56

Йорданка Фандъкова към бизнеса: Можете да разчитате на мен за привличането на инвестиции

Йорданка Фандъкова към бизнеса: Можете да разчитате на мен за привличането на инвестиции-1573584680.jpg

„Надявам се, че в следващите години София да привлече и производители във ...

12 ноем. 2019 | 20:48

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мирослав


27 ян. 2019 | 09:16твърде въодушевена си,ще загубиш,а с тебе ще приключи и бсп,която обаче няма общо с БКП,ето защо няма за какво да се жалее!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Мамелюк


27 ян. 2019 | 01:14Ало, социалистите, предстоят европейски избори. Нещо за това че ЕС тръгва към подкрепа на метежа във Венецуела? Ако гражданската война в Испания беше сега, щяхте да сте на страната на Франко, не ви ли е ясно? Какви социалисти сте?!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


26 ян. 2019 | 19:44Крайно време и спасението на Бг е обединение: ВСИЧКИ СРЕЩУ ГЕРП..... иначе байх.У.Й.я ще ви яха вечно!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


26 ян. 2019 | 15:56Битката против грабежа на държавата ни ,против корупцията ,бедността ,двойните стандарти ,против лицемерието и мизерията преминава през избирателните урнни !Не го забравяйте ! Нито един българин не трябва да остава равнодушен у дома си в изборния ден!И за да не се озовем като Великобритания в нежелания Брекзит от младите ,ги призовавам масово да гласуват ,а да не разчитат само на татко ,мама ,баба и дядо!А като универитетски преподавател призовавам студентската младеж у нас и в чужбина масово да гласува!Само това е пътят да покажем на какво сме способни и какво бъдеще желаем !ВСИЧКО Е В НАШИТЕ И ВАШИТЕ РЪЦЕ!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


26 ян. 2019 | 13:34Сергей Станишев може да е пе ал, може и да не е. Не съм му светил. По важно е да се махне веднъж завинаги потомственият комунист Станишев от БСП за да няма квичене от кочината на Борисов по адрес на кандидатите за евродепутати от БСП.Със Станишев на избори ще е по трудно за БСП, отколкото без него.Да го отвеят, докато има време.Мили Господи, прости ме! Моля те от все сърце, спаси България от гербаджийската чума и прибери сикаджийската мутра, простака министър председател Бойко Борисов, и обслужващите го олигофрени!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


26 ян. 2019 | 12:28НИНОВА, наблегни на визията ! Очертай пътя по който ще вървите, ако спечелите изборите. И иницирай допитване до членовете на БСП____искат ли серГЕЯ пак да проваля БСП в Европарламента. ____СерГЕЯ ви е големия проблем. Той е троянския кон на ГЕРБ и ЕНП в БСП !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


26 ян. 2019 | 12:02Подкрепям Елена Йончева!!! Ще подкрепя и Вас, ако Станишев остане встрани!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борко Димитров


26 ян. 2019 | 11:53Не започвайте и вие да се оправдавате с други партии! Прво почистете собствената си къща: Разкарайте Серегея и гъзолизните му европейски приятелчета от партията. В противен случай отивате на бунището на политиката, където вече почти сте стигнали...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Севтопол


26 ян. 2019 | 13:08Почти са стигнали, да. В края на май вече ще са там.