Корнелия Нинова

Темите за бъдещето на Европа са икономиката, неравенствата, доходите, подчерта лидерът на БСП

Нинова: Натискат ни за Истанбулската конвенция! Евродепутатите ни да защитят конституцията!

23626 | 3 апр. 2019 | 15:05

Председателят на социалистическата партия предупреди, че в ЕП се готви процедура, обвързваща целия Съюз с Конвенцията


Натискът да се приеме Истанбулската конвенция се засилва, предупреди на пресконференция лидерът на БСП Корнелия нинова.

 

Иска се ЕС да подпише Истанбулската конвенция – призовавам евродепутатите ни да защитят Конституцията, българските семейства и деца и да не подкрепят това решение, каза пред медиите Нинова, цитирана от „Фокус“.

„Искам чрез вас една информация да поднеса и един призив да направя към българските евродепутати от всички партии. Опитите за приемане и налагане на Истанбулската конвенция не само, че не са спрели, а се засилват. Преди няколко часа получихме информацията.

 

Утре в ЕП ще се гласува важна резолюция, с която се иска от съда на ЕС да даде процедура, по която конвенцията да бъде подписана от ЕС като цяло.

 

Може би знаете, че осем европейски държави не признават Истанбулската конвенция. Това са България, Чехия, Унгария, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Словакия и Великобритания.

 

Ако се стигне до подписване на Конвенцията от целия ЕС по силата на договора за функциониране на ЕС, сключеното такова споразумение ще има обвързваща сила за държавите членки.

 

Ако утре се гласува тази резолюция за съда и съдът даде процедура за подписване на Истанбулската конвенция от името на ЕС и тя се подпише, то тя ще има обвързваща сила и за България. Ето защо се обръщам и с призив към всички български евродепутати“, каза Нинова.

 

По думите й в последния месец са видели анкети в българските училища, с които децата трябваше да се самоопределят като момиче, момче или нещо друго. „Видяхме други документи, детски градини, където не сме майки и бащи, а родител 1 и родител 2. Призовавам всички колеги, ние сме различни политически. И идеологически сме различни, но това е моментът, в който да покажем, че над всички нас стои Конституцията на Република България. Призовавам ги да гласуват против, за да защитят Конституцията на България, българските семейства, българските деца“, подчерта лидерът на БСП.

 

Темите за бъдещето на Европа са различни от Истанбулската конвенция - те са за икономиката, неравенствата, доходите и социалната справедливост, подчерта лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

„В началото сме на кампания за европейски избори. Истинският разговор, истинските теми за бъдещето на Европа са други, а те са икономиката, неравенствата, различията между държавите членки, доходите, социална справедливост“, каза Нинова.

 

По думите ѝ утре, когато се гласува тази резолюция, с която може да се задължи целият ЕС да признае Истанбулската конвенция, може всички като българи да покажем, че над всичко стои върховенството на Конституцията и грижата ни за българското семейство и българските деца. 

 Изявление на Корнелия Нинова на 3 април 2019 г.

Председателят на социалистическата партия предупреди, че в ЕП се готви процедура, обвързваща целия Съюз с Конвенцията

От категорията

Нинова: ГЕРБ счупиха държавата. В сряда внасяме вота, подкрепете ни в деня на дебатите пред НС!

Корнелия Нинова: ГЕРБ счупиха държавата. В сряда внасяме вота, подкрепете ни пред парламента!-1594538054.jpg

Истинските причини са погубното и корумпрано управление на ГЕРБ.Призовавам ...

12 юли 2020 | 10:08

COVID-19: 211 са новите случаи у нас, няма починали

COVID-19: 211 са новите случаи у нас, няма починали-1594531778.jpg

Най-много са новозаразените в София - 94, следвани от Пловдив - с 23 и ...

12 юли 2020 | 08:27

Доц. Ангел Кунчев: Политизирането на проблема с коронавируса е опасно

-1592818699.png

Той се обърна с апел към политическите лидери да не се занимават с медицинската ...

12 юли 2020 | 10:18

Плевнелиев: Радев търси войната, защото няма кауза, която да осмисли мандата му

-1580714240.jpg

Не са нормални действията на президента Радев. Той търси хаоса и ...

12 юли 2020 | 09:36