Нинова: От ПЕС ми наредиха веднага да изтегля предложението на референдум. Това демократично ли е?

От ПЕС Жени дошло второ, още по-остро и заплашително писмо с нареждане да се ратифицира Коонвенцията

Нинова: От ПЕС ми наредиха веднага да изтегля предложението на референдум. Това демократично ли е?

25009 | 3 февр. 2018 | 09:34

"Защо е тази война? В последните 30 години никога не съм била подложена на такъв огромен натиск", посочи Нинова. И попита: "Защо не направим една Софийска конвенция за демографската криза?".


"От ПЕС ми наредиха веднага да изтегля предложението на референдум за Истанбулската конвенция". Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова пред "Събуди се" по Нова тв.

 

Тя разкри, че от водачката на ПЕС Жени Зита Гурмай дошло второ, още по-остро и заплашително писмо с нареждане да се ратифицира Коонвенцията. "Това демократично ли е?", попита Нинова.

 

"Нямам обяснение защо се получи такава истерия и такъв натиск за Истанбулската конвенция. В политическия си живот доста натиск съм преживяла, такова нещо не ми се е случвало. Не може ли със същия натиск и сила да направим Софийска конвенция за демографската криза и всички европейски държави, които са в такава криза, да решим, че ще направим всичко за проблема. И младите да остават в България, и да се раждат българчета".

 

Нинова подчерта, че истината за Истанбулската конвенция е лъснала в Обяснителния доклад, където ясно е записано, че  закрила от насилие ще имат и мъже-гейове, жени-лесбийки, трансексуални, бисексуални и т.н. индиви, чийто социален пол не съотвества на биологимния им пол. Тя заяви, че към тях трябва да се отнасяме с уважение, но това не бива да се набива за децата като норма и да влиза в учебните помагала.

Според Нинова правителството умишлено е скрило този доклад, тъй като той трябва да се разглежда успоредно със самата Конвенция.

 

"В доклада се обяснява всеки член от Конвенцията и истината тук лъсва. Може би неслучайно този доклад не беше придружаващ решението на МС за одобрението, коментира лидерът на БСП.

 

Нинова цитира чл.53 от този доклад: "Определени групи физически лица могат също да се сблъскат с дискриминация, въз основа на тяхната полова идентичност - което с прости думи означава, че полът, с който те се идентифицират, не е в съответствие с пола, който им е отреден по рождение. Това включва някои категории лица като например: транссексуални, трансвестити, травестити и други групи от хора, които не отговарят на това, което обществото е отредило като принадлежащо към категорията на мъжете или жените".

 

"Чл. 311 - страните по Конвенцията се изисква да признаят, че насилието, свързано с пола, може да придобие размери на преследване и да доведе до предоставяне на статут на бежанец", посочи още тя.

 

"В доклада има и за образованието в училище, където се казва, че на базата на тези постановки там, където е възможно, да се въведат в училищните програми обучения за нестандартните роли на пола. Виждате какво започна още преди да е ратифицирана Конвенцията - различни енциклопедии тръгнаха в публичното пространство, комикси за деца в тази посока", каза още лидерът на БСП.

 

Нинова уточни, че в един референдум има информационна кампания. "Всеки от нас ще изрази позицията си, ще тръгне по страната, ще обясняваме на хората едната и другата страна. Най-разумното в това разделение, в което попаднахме, е хората да се произнесат. Президентът призова депутатите да проявят разум и да не ратифицират Конвенцията и тогава вече референдум наистина няма да бъде необходим", каза председателят на БСП.

 

Как ПЕС ще изключи от редиците си БСП, която е в подем?

"Никога не съм подкрепяла тази Конвенция. Ние дори физически не бяхме в залата, когато това е гласувано, защото по това време, с благодарност към Сергей Станишев и към екипа му, ни бяха направили двустранни срещи, извън форума", заяви Нинова.

 

Колко демократично е в една такава организация да ти кажат: Ако си на различно мнение, ще те изключим от организацията (Партията на европейските социалисти - б.р.)? Сергей го намекна на пленума на НС.

 

Колко демократично е да ти кажат в едно такова писмо:  Веднага да се оттегли предложението, в което се призовава за референдум? Демократичните партии не си ли питат народите?

Какво по-добра реакция от това да не гласуваш или да свикаш Националния съвет?

Ако бяхме в залата, щяхме да гласуваме против. Казвам, че не сме били там, защото се показва един протокол, в който сме се регистрирали за участие, подчерта Нинова.

 

Тя попита как ПЕС ще изключи от редиците си една от двете партии в цялото семейство, които в последната година печелят избори – БСП и португалците.

"Ако искат да се лишат от едната партия, която от многото социалистически и социалдемократически в Европа през последните години има подем, тяхно е решението. Не мисля, че ще се стигне дотам", подчерта тя.

 

Според нея натискът върху България за приемане на Истанбулската конвенция ще засили евроскептицизма. Тя посочи, че други държави в ЕС също не са ратифицирали конвенцията като Хърватия, Чехия, Гърция, Ирландия, Латвия, Унгария, Литва, Люксембург, Словакия, Великобритания и те не са обявени за антиевропейски.

 

Бивши членове на БКП сега са в ГЕРБ и нападат БСП

По повод учебника по история за 10 клас Нинова коментира, че БСП не е против да се изучава периодът на социализма, но трябва да се изучава обективно:

"В новите учебници 11 века от историята на България са засегнати в 15 теми, а 45 години, социалистическият период - в 12 теми. Виждате ли несъответствието?" - попита тя. Има изселване по време на социалистическия период, но няма депортиране на евреи”, коментира Корнелия Нинова.

По нейните думи това, което е било представено за обществено обсъждане, няма нищо общо с крайния резултат. 

 

Според нас чрез миналото по посяга на бъдещето, защото това ще се учи от деца, които нямат спомени за тези периоди и ще го попият такова каквото им се представя в учебниците”, добави тя и подчерта: Това е битка за бъдещето. 

 

"На обществото бяха представени едни учебници, бяха обсъдени и приети и някой след това подмени този период. Разликата между това, което са видели хората, и другото е огромна", категорична е Нинова.

 

Според нея парадоксалното е, че бивши членове на БКП, които са били на много активни позиции и са се възползвали от онзи период, излизат и говорят срещу хора от БСП, които не са били членове на БКП.

"Погледнете първия ред на нашата парламентарна група, няма един член на БКП, погледнете първия ред на ръководството на ГЕРБ – две трети са били членове на партията. Това е лицемерно", допълни тя.

Ако има сериозни сигнали за корупция, няма наши кметове, няма ваши. Който е нарушавал закона и е крал, да си носи отговорност, подчерта още председателят на БСП.

 

Тя припомни, че през октомври депутати от БСП от Пазарджик са дали пресконференция, на която са показали схема на „Кумгейт“ в Септември.

"Това тръгна от БСП, а днес този кмет е с повдигнато обвинение и беше арестуван", каза още Корнелия Нинова.

 

Нинова обясни и защо в началото на своето председателстване на БСП поднесе цветя пред паметника на Тодор Живков в Правец. Според нея това е "обективен прочит". Тя определи този си акт като "признателност за това, което е направено за България".

 

Защо левицата иска Сметната палата да направи одит на кабинета?

"Миналата година правителството разпредели 1,5 милиарда лева извън бюджета, само от началото на тази година са разпределени извън бюджета може би 200 милиона лева. В тази правова и парламентарна държава има ред.

 

Законът за бюджета се приема единствено от парламента. Бойко Борисов нарушава Закона за бюджета и правилата на парламентарната република като след това разпределя средства извън Закона за бюдета. Нормално и редно е той да влезе в парламента и да каже, че иска актуализация на бюджета", коментира Корнелия Нинова.

 

 


От категорията

Михаил Константинов: Загубили сме 600 000 българи! Юрий Асланов: Може би някои са двойни граждани

Снимка Кадър БТВ-1547707236.png

Изкривяванията в изборните списъци сриват доверието в изборния процес, ...

17 ян. 2019 | 08:34

Разминаване в данните: Колко са "мъртвите души" в избирателните списъци?

Графика БТВ-1547706694.jpg

Разминаването е от половин до един милион души

17 ян. 2019 | 08:22

Калоян Паргов: Няма да решим проблема с яслите, като увеличим броя на децата в яслите

-1545060281.jpg

Столичната община се възползва от промяна в наредбата - стара практика, изтъква ...

17 ян. 2019 | 12:45

Каракачанов и Симеонов започнаха преговорите за евровота, Сидеров пак ги отсвири

Каракачанов и Симеонов започнаха преговорите за евровота, Сидеров пак ги отсвири -1547720092.jpg

ВМРО продължават да настояват водач да си остане сегашния депутат Ангел ...

17 ян. 2019 | 12:13

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


4 февр. 2018 | 06:40Боко като бивш комуняга иска да играе да играе на принципа на солидарността: Той с неговия ГЕРБ ще се дави и ще става третополов, но ако може и и БСП да цопнe в блатото. СерГейчо по принцип си е мaлко съмнителен, та дори и войник не е ходил. А и не е българин, 50% е украинско еврейче. Нинова, бъди мъжко момче и покажи на този с дебелия задник от Банкя и на Съсела, че БСП няма да се поддаде на натиск.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Krassimir Vitanov


4 февр. 2018 | 03:51Абе аз мислех, че Боко е мъжкар, ама май и той ще излезе от Третия пол....тежък джендър!!! Може и от власт да падне, ако продължава да защитава Истамбулската конвенция, да си опедерасва ГЕРБ и да не закача децата, че ще го отлъчат и от БПЦ!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Krassimir Vitanov


4 февр. 2018 | 03:46Като те натискат да приемаш педераската конвенция и те заплашват, напусни ПЕС и отиди при либералите! Какво ти пука, нали се правиш на мъжко момиче!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Михаил Апостолов


3 февр. 2018 | 23:17Това ПЕС как се разшифрова Партия на Европейските Содомити ли или Педрунгели и Еврейопейски Содомити ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


3 февр. 2018 | 15:59Вижда се ,че демокрацията също е само на думи !Колкото демокрация ,има в ЕС ,толкова е и в ПЕС! но трябва да се удържи на натиска !Той е като тази буря дето вилнее сега навън ,ще мине и ще се забрави ,но щетите ще останат трайно за нас ,а още повече за бъдещите поколения !И ще бъдат катастрофални ,защота става дума за нашата българска същност и идентичност!Злокобни са тези опити ,защото ,чрез миналото се посяга на бъдещето ни ,на най скъпото децата ! Кураж и смелост Корнелия ,не се огъвай и не се. Предавай !България има необходимост от Своята ЖАНА Д'АРК ! Тази чест ти се е паднала на тебе сега и трябва да я заслужиш!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


3 февр. 2018 | 14:52Джендър "Спас" е е педерас и задника си маже с мас....На пазара в Банкя се предлага в бутка, дето яко жулат дъртата му ....."куртка"


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


sokrat41


3 февр. 2018 | 13:58Госпожата ЛЪЖА се оттече в канала. Няма да се каже дори "Амин" за нейната ПОЛИТИЧЕСКА смърт....


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


3 февр. 2018 | 14:16На опората "г жа Лъжа" вече и дебилите, гласуващи за Боко Тиквата не кълват. Дай нещо ново. Ама да не е с Лисабонският протокол, че и там Цвъко Цифката се изложи.


Борисов


3 февр. 2018 | 14:10Мухльо, кажи нещо по същество, а не плюй по Нинова. Тя се държи най мъжки и пробългарски от всичките ни политици. Част от тях явни и прикрити джендъри.


Борисов


3 февр. 2018 | 13:47Г го Нинова, направете широко публично достояние нареждането от ПЕС да оттеглите Референдума. Хората ще видят истината и още повече ще ви подкрепят. Ясно е, че от ГЕРБ са в истерия от Референдума, защото ще се изправят пред волята на народа. И затова пробват по всички линии, а най добре ще им се получи ако стане през ПЕС. Така ще изглежда вътрешен конфликт при социалистите, а те ни лук яли, ни лук мирисали. Бойко се сниши, даже залегна и насъсква другите да му свършат мръсната работа с Конвенцията. А Станишев иска да ви пречупи по линия на партийната дисциплина и после отново да овладее БСП. Не се поддавайте хората са с вас! Просто поставете България над всякакви конвенции, джендъри, натиск, партийни игри, договорки и ще ги пометете!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Antikiller


3 февр. 2018 | 13:33Спасе, духай супата бе бунак!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Спас


3 февр. 2018 | 13:05Оригинален текст от Резолюцията "За прогресивна Европа Обновление": " "Moreover, fighting for the recognition of full and equal rights to LGBTI people in all aspects of economic, social, and private life is a priority for us. This means building a Europe where equality and non discrimination are backed by the adoption of full equality legislation in all areas of life, and for gender identity to be explicitly covered in all relevant EU instruments. This also means EU wide hate crime legislation, equal treatment when applying the principle of freedom of movement for LGBTI families and full respect of the fundamental right to marry and to found a family."


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борисов


3 февр. 2018 | 13:36До нежно наведеният Спас Третопол. Дерзай с цитатите на английски и напъните в защита на ДЖЕНДЪРИТЕ. Българите ще те разберат! И ще ти се отблагодарят! Само как ще ти се отблагодарят...


OFFche Welle


3 февр. 2018 | 13:12СерГЕЙ, ама ти си по тъп и от Тиквата !!! Българският народ ти каза: Заври си ИК в разпрания задник !!!


Нели Борисова


3 февр. 2018 | 12:58Вие наистина сте паталогична лъжкиня другарко Нинова!Още на 25.01.2018 г. Сайтът Вевести е публикувал пълния текст на Обяснителния доклад към Истанбулската конвенция. http: vevesti.bg 160184 vevesti publikuva palnia tekst na obyasnitelnia doklad kam istanbulskata konventsia


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


3 февр. 2018 | 13:08Нели или каквоТО и социално положение да си, ..... Дано парите който получаваш за тия лъжи да ги дадеш за свещи !!! ДАНО !!!


OFFche Welle


3 февр. 2018 | 13:04Ти лъжеш КУРВО !!! Доклада е публикуван СЛЕД срещата в Лисабон, на 1ви и 2ри декември 2017 година


Спас


3 февр. 2018 | 12:27Нещо повече, г жо Нинова! В текста на Резолюцията, която е приета от ПЕС и която Вие сте одобрили с гласа си "ЗА", има следния прелюбопитен текст: "Освен това, борбата за признаване на пълни и равни права на ЛГБТИ хората във всички аспекти на икономическия, социалния и личен живот е приоритет за нас. Това означава изграждане на Европа, в която равенството и бормата с дискриминацията се подкрепят от приемането на всеобхватно законодателство за равенство във всички сфери на живота, като джендър идентичността да бъде изрично обхваната във всички съответни инструменти на ЕС. Това означава също и приемането в целия ЕС на закони срещу престъпленията от омраза, за равно третиране при прилагането на принципа на свобода на придвижване на ЛГБТИ семействата и пълно зачитане на основните им права за сключване на брак и създаване на семейство." _________ Преводът от английски мой. Оригинален текст: "Moreover, fighting for t


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


3 февр. 2018 | 13:51СпасКЕ, желая те !!!


Спас


3 февр. 2018 | 13:07Не се интересуват дебилите с оФчи мозък като теб.


Борисов


3 февр. 2018 | 13:03Третопол вече се представя за Спас, защото се възприема като Педерас. От силата на подсъзнанието и сексуалното си влечение, никой не може да избяга. Те са особено болезнено развити при гейовете. Достатъчно е да се видят истеричните изяви на Станишев, за да стане ясно.


OFFche Welle


3 февр. 2018 | 12:47Никой не се интересува какво е било преди половин година в Лисабон. Важното е какво се прави ТУК и СЕГА. Така, че....СерГЕЙ, еби си майката !!!


Спас


3 февр. 2018 | 12:25Г жо Нинова, проектът за Резолюцията "За прогресивна Европа Обновление" ви е изпратен няколко месеца предварително. Ако сте имали забележки и предложения, е трябвало да ги изложите, за да бъдат обсъдени и включени. А процедурата за обсъждане и гласуване на ПЕС е ясна ако нещо не ви харесва и смятате да гласувате "ПРОТИВ" или "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ", го заявявате на заседанието в Лисабон. Ако не заявите нищо, по процедура се счита, че гласувате "ЗА". Ако напуснете заседанието преди гласуването, пак се приема, че гласувате "ЗА". И вие прекрасно знаете това и сте го знаели по време на гласуването. Тоест, в момента отново лъжете нагло и безобразно!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Спас


3 февр. 2018 | 13:14Знам. Ама не моите деца, само твоите. Тия от GREVIO, само на вас оФчите мозъци ще ви сменят пола. Нас соросоидите няма да ни закачат. :D


OFFche Welle


3 февр. 2018 | 12:55Твоята "Прогресивна Европа" знае ли, че децата ни ще се възпитават от педерасти и лесбийки, под надзора на джендър ГЕСТАПОто GREVIO ? В твоята " Прогресивна Европа" СпасКЕ, има ли място пряката демокрация, защото според педофила СерГЕЙ и лесбийката Зита Гурмай, референдумите трябва да се забранят ?


Elena Ivanova


3 февр. 2018 | 11:45Браво! С вас сме! Българските жени са силни и сами отстояваме правата си,без външна намеса на подобни фалшиви акции и персони.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Бай Манол


3 февр. 2018 | 11:27Не на ИК ,ни крачка назад в борбата за защита на децата ни! Смело, г жа Нинова,ние ще излезем зад Вас!!! Долу родните продажници в ПЕС и ЕС!!! Станишев ,ти си генетично увреден номенклатурчик!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.