БСП е модерна, лява, демократична партия, посочи нейният лидер (Видео)

Нинова след безапелационната си победа: БСП е в удивителна кондиция. Промяната е необратима!

15405 | 13 септ. 2020 | 15:32

Вие направихте промяната в БСП необратима, каза Нинова


Вчера се доказа, че БСП е модерна, лява, демократична партия. Това каза Корнелия Нинова в първото си изявление след безапелационната си победа в изборите за лидер.

БСП доказа, че е в удивителна кондиция, посочи развълнувана Нинова.

Вотът показа одобрение за радикалната историческа промяна в БСП.

 

"Приключи прекият избор за председател на партията. Вчера тя беше изправена пред огромно предизвикателство за пръв път в 130-годишната си история да направим пряк избор на председател. Партията го посрещна с емоция, но и с разум и осъзната отговорност. Членовете доказаха, че БСП е най-демократичната, модерна, европейска, лява партия.

Вчера се доказа, че БСП е зряла с най-високо организирана и проведена кампания с институционална култура. Сама без професионална администрация, без заплащане, доброволно, направи показно как се правят избори. В над 1000 секции с участието на над 8000 души без никакви инциденти, без подправени протоколи, без опашки на хора с чували, чакащи за предаване на изборните книжа, с бързо приемане на бюлетините по график показахме много висока организационна и институционална култура. Поздравявам ви, другари, които освен в Централната комисия за прекия избор и по места, участвахте в организирането и провеждането на избора. Благодаря ви сърдечно", каза още тя.

 

"Възхищавам ви се, прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво означава истинска, жива, неподвластна на интереси и зависимости партия. Благодаря ви и за уникалната емоция, която преживяхме заедно. Вчера вие направихте промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача, да направим промяната в България необратима. Знам, че можем заедно и вярвам, че това ще стане съвсем скоро. Благодаря ви, скъпи социалисти", подчерта Нинова.

 

Всички внушения, че БСП е раздирана от противоречия, приключиха във вчерашния ден, подчерта тя.

"Това е най-яркото доказателство, че партията е консолидирана и единна. Всички внушения, че БСП е раздирана от противоречия, приключиха във вчерашния ден. Партията показа, че е в удивителна кондиция. Това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката в последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин. Само да припомня какъв е той: чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление. Вотът вчера беше за това", изтъкна Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че нейният ангажимент е да продължи този курс.

 

Дадох пример за позитивна кампания, никого от опонентите си не посочих с пръст, за никого не казах лоша дума и смятам да продължавам така, заяви Нинова.

Тя обясни, че отношенията й с опонентите й са нормални към момента, каквито е запазила през цялата вътрешнопартийна кампания за пряк избор на председател. "Поздравявам и другите кандидати за кампанията, която направихме, защото и с нея допринесохме за активността в партията и за изразяването на свободно мнение на всеки един от членовете", допълни още Нинова.

Лидерът на БСП благодари на социалистите, които са се включили във вота, независимо, че са гласували за друг кандидат. Корнелия Нинова изтъкна, че всички социалисти са станали част от радикална и историческа промяна в БСП и са я направили необратима.

Тя уточни, че предстои конгрес на 26 септември, който ще избере нов Национален съвет. "Вероятно този ще имаме само още едно заседание. След това на конгреса ще има избор на нови членове, едва тогава от тези нови членове аз мога по устав да предложа Изпълнително бюро", допълни още Нинова.

На въпрос за какво й дава легитимност високия вот, тя отговори: "Дава легитимност и одобрение на това, което направихме дотук и желание то да продължи. Нинова припомни реформата в партията, с ограничаването на мандатността на депутатите до три мандата и не повече. "През последните четири години дадохме възможност на над 500 души в младежка възраст да бъдат включени в общински листи, да бъдат кандидати за кметове и да станат кметове. Над 45-46 човека в групата да са такива депутатите за пръв път. Да има едно обновление и подготовка на ново поколение политици в БСП, които да подготвим като наша смяна и мисля, че този път, който вървяхме през четирите години трябва да продължи. Такава ми е била политиката досега, така ще продължа и занапред".

 

На конгреса на 26 септеври ще бъде избран нов НС, от тях ще предложа нови членове на ИБ, отговори Нинова на въпрос каква ще е политическото бъдеще на Кирил Добрев.

Дадох пример за позитивна кампания, срещу никого не казах лоша дума, подчерта Нинова за опонентите си.

 

Вчера социалистите направиха промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача да направим промяната в България необратима, поясни лидерът на БСП.

 

 

">

 


От категорията

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни (ВИДЕО)

Снимка: бТВ-1600937438.jpg

„Трябва да има и ясен отговор на публикациите на „Шпигел“, където има ...

24 септ. 2020 | 11:45

Борисов за записите: Хората на Радев ме сготвиха с помощта на една госпожа, ченгеджийски номер!

Кадър: Фейсбук-1600936385.jpg

“Радев какво казва? – да дадат оставка и тогава да говориме. Ама аз като дам ...

24 септ. 2020 | 10:59

МРРБ: Одобрен е проектът за покупка на медицински хеликоптери

Снимка БГНЕС-1600955759.jpg

С проектът за първи път в страната ще бъде въведена 24-часова услуга по ...

24 септ. 2020 | 16:52

ГЕРБ-Банско призовава Георги Икономов да подаде оставка като общински съветник

Георги Икономов-1572283462.png

С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е ...

24 септ. 2020 | 16:42