Очакваме много скоро управляващите да внесат правила за избор на тези магистрати, обяви тя

Нинова към мнозинството: Не си и помисляйте да изберете европейски прокурори за България на тъмно!

2938 | 9 окт. 2019 | 10:24

Ако вие не предложите реда за техния избор, БСП има готовност и ще внесе промени в закона за съдебната власт, категорична е лидерът на левицата


Очакваме освен подсъдността в много скоро време управляващите да внесат начина за избор на европейски прокурори за България. Това каза лидерътн а БСП Корнелия Нинова във връзка с текста от НПК на специализирания наказателен съд да са подсъдни и делата от компетентност от Европейската прокуратура, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Уважаеми управляващи, имам по-скоро въпроси към вас. Внасяте подсъдност на Специализирания съд на делата от европейската прокуратура. И ви питам кога ще имаме правила, кога ще гласуваме реда, по който ще бъдат избрани онези делегирани български прокурори, които ще отговарят за България по линия на Европейска прокуратура и европейска наказателна политика. Бързате да определяте подсъдността, но никак не бързате да внесене яснота кога и как ще избираме тези хора. И не си и помисляйте, тихомълком, без правила някъде в Министерски съвет да ги решите и изберете без критерии, определяни в Народното събрание, без дебат и без кандидатури. Просто ви предупреждавам. Европейската прокуратура е един изключително важен институт за справедливост в Европа, но и в България също, разбира се. Очакваме освен подсъдността в много скоро време да внесете и начина за избиране на европейските прокурори за България“, посочи Нинова.

Тя заяви, че БСП има готовност да го направи и ако управляващите не го сторят, ще внесат промени в Закона за съдебната власт.

 


От категорията

Борисов в Брюксел: Питайте английските журналисти колко расистки прояви имаше в тяхната страна

-1571317167.png

Ако продължим с този тон, че едва ли не ние топим "Фолксваген", ще ...

17 окт. 2019 | 15:57

Корнелия Нинова в Девин: За отдалечени и планински райони да има статут на защитени болници!

Снимки Пресцентър на БСП-1571319910.png

Преди няколко дни имах спор с министъра на здравеопазването заради лъжата, че ...

17 окт. 2019 | 16:42

Повече от 700 командоси приветстват министър Каракачанов

Повече от 700 командоси приветстват министър Каракачанов-1571349629.jpg

В знак на уважение към утрешния им празник, Деня на военния парашутист и ...

18 окт. 2019 | 00:59

Борисов скастри Плевнелиев: Да спре да притиска Фолксваген, това вече не работи!

Борисов пред журналисти в Брюксел -1571347429.jpg

Думите на Борисов бяха насочени и към евродепутатите, които се присъединиха към ...

18 окт. 2019 | 00:07

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.