Никой от опозицията не посмя да вземе думата след емоционалното слово на лидера на БСП

Нинова оттегли оставката си: "Стига! Измъчихме хората!" Залата избухна в аплодисменти

20901 | 16 юни 2019 | 11:19

Предпазвам партията от хаос в навечерието на местните избори, изтъкна тя Ако се ръководех от егото си, пред вас щеше да стои председател на Народното събрание, посочи Нинова.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова оттегли оставката си пред делегатите на 49-я конгрес

Залата избухна в аплодисменти.

 

"Другари, които тези дни се събирате по ресторанти, кафенета бизнес офиси, и се карахте как да разделите наследството на Корнелия Нинова - да ви кажа, още не съм умряла и наследството не е открито. Чакайте, ще имате възможност, другари, но не сега, не веднага и не тук на този конгрес", обърна се тя към вътрешните си опоненти.

 

"Не внасям пред конгреса своята оставка. Като съм напълно наясно какво ще последва. Аз съм тук, върнах се", каза Нинова. Залата я аплодира, а тя заяви, че го приема като вот на доверие.  И призова да бъде свален от дневния ред втората точка за констатирането на оставката й.

 

Тя направи отчет за тригодишната си работа като председател,  състоянието на партията и опитите БСП да бъде "купена".

Словото й беше емоционално, ударно. Тя посочи  до какви методи е прибягнала опозицията в последните две седмици и  без да назовава поименно хората, стана ясно за кого говори.

 

"Днес трябваше да внеса официално оставката си. Не го правя. Не внасям пред конгреса своята оставка. Имах избор между два варианта - оставка на всяка цена на инат и запазване на личното ми достойнство пред хаос и търговия на БСП и диктатура в България. Вторият избор беше да поема имиджови щети, но предпазване на партията от хаос и превземане от чужди интереси", обоснова се Нинова.

 

"Мнозина ми градиха фалшив образ на човек, който е обладан от егото си и се стреми към лични постове. Пред егото ми или бъдещето на БСП  и на държавата,  избирам второто", посочи тя.

 

Тя разказа какво се е случило в последните дни:

 

1. Започна личното ми очерняне, моето и на семейството ми, с много лъжи. Запазих мълчание. Не казах една лоша дума за никого, защото така сте ме учили. Оставам с огорчение и с благодарност, че близките ми издържаха, не се огънаха и ме подкрепят.

 

2. Усили се натискът да се спре промяната в БСП и да се върнем в изходна позиция преди три години.

 

3.Пусна се машината за манипулации и за фалшиви новини. За да ви настроят срещу ръководството, ви излъгаха, че който е бил кмет два мандата, няма да може да се кандидатира отново. Излъгаха ви, че ще има пълен цикъл отчети и избори предсрочно и сегашните общински председатели няма да се кандидатирате отново. Стигна се до низостта да ви лъжат, че са откраднати парите от партийната субсидия (впрочем понеже допускаме, че някой от вас може да е повярвал на това, в секретариата на конгреса са внесени документи за всеки изхарчен лев. Който желае, може да се запознае.)

 

4.Различни политически и икономически лобита задвижиха интересите си за овладяване на БСП и поставяне начело на друг председател. На тези бизнесмени, които отвън се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа оттук, от тази зала, защото аз не ходя в кабинетите им: Наиграхте се! Затворете си портфейлите! БСП не се продава. БСП не е стока. БСП е кауза. Ако можете да купите десет, двадесет, тридесет търговци в храма, то зад каузата стоим хиляди, които не се търгуваме. По-скоро търговците ще напуснат храма, отколкото да го превземете отвътре.

 

На тези социалисти, които в последните дни изпращате мнения, писма за подкрепа и декларации да си оттегля оставката, благодаря. Благодаря и на симпатизанти и безпартийните. Някои другари казват, че вашето мнение е изкуствено, че е организирано, че е платено. Не им обръщайте внимание, това са хора, в чиито мисли всичко е пари. Знам, че сте истински, с мнозина от вас сме били редом в наводнените села във Видинско, на протестите на тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско, в защита на животните в Странджа. Знам и че сте притеснени и милеете за партията.

Бъдете спокойни, ще се справим заедно и обединени и с тази криза", посочи лидерът на БСП.

 

Нинова заяви, че не може да гледа как трудът  да стотици хиляди хора изтича в канала и това я мотивира да остане лидер на партията и предложи точка 2 да отпадне от дневния ред, защото оставка НЯМА!

Тя призова да си остане текстът в Устава, който гласи, че председателят се избира пряко от цялата партия.

 

"На прага сме на криза с неизвестен край. Поводът за нея съм аз. Подаването на оставката ми е осъзнато и премислено решение. Моята представа за морал и достойнство в политиката не ми позволи да се крия зад колективна отговорност“, каза водачът на БСП.

 

"Стига! Измъчихме хората си. Направих равносметка и реших да отстъпя. Нека партията избере по-добрия и да работим заедно за общия успех".

 

Корнелия Нинова разкри, че са започнали атаки срещу нея и семейството ѝ.

"Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на Прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП", заяви Корнелия Нинова в емоционалното си слово.

И разкри, че Политически и икономически лобита са правели опит за смяна на председател на БСП и овладяване на партията. Тя се обърна към тях: "Наиграхте се, затворете си портфейлите, господа. БСП не е стока, не се продава, тя е кауза. Зад нея стоим стотици хиляди, които не се търгуваме".

"Не съм умряла. Не се оттеглям от ръководството", обяви изненадващо Нинова.

Тя допусна, че това ще ѝ струва много. Въпреки това се зарече  да не предава партията преди местните избори.

 

"Още не сте се произнесли за моята оставка, още не съм я депозирала пред вас, но другари вече се самоиздигат за председатели. Други, без да са издигнати, пък се считат за такива и дори раздават кабинети на "Позитано", разкри Нинова, а залата избухна в смях.

"Трети ме пратиха в миналото и даже приживе ми отредиха място в историята", посочи Корнелия Нинова, като правеше паузи в словото си, за да усеща тежестта и влиянието му върху залата.

 

"Другари, които тези дни се събирате по ресторанти, кабинети, бизнес офиси и се сговаряхте, карахте се как да разделите наследството след Корнелия Нинова,  да ви кажа: Още не съм умряла и наследството ми не е открито! Чакайте, не бързайте, ще имате възможност, но не сега, не веднага и не тук на този конгрес", подчерта Нинова, а делегатите посрещнаха думите й с ръкопляскания.

 

 И заяви: "Предпазвам партията от хаос в навечерието на местните избори!

Ако се ръководех от егото си, пред вас щеше да стои председател на Народното събрание."

 "Аз имам много трески за дялане. Не познавам задна скорост, липсва ми гъвкавост. Като танк съм, както каза Стефан Данаилов, но никога не съм пренебрегнала колективните органи на партията", каза още Нинова.

 

Точка първа от дневния ред - констатиране на оставката ми, се оттегля, защото няма такава, предложи Корнелия Нинова.

Залата избухна в аплодисменти. Делегатите станаха на крака с изключение на малка група от вътрешната опозизия, която запази мълчание.

 

"Нека бъдем модерна европейска партия. Моля ви, приемете точка три да стартира процедура на пряк избор за председател не сега, аз съм тук, върнах се и не за предстоящите местни избори, а след тях и по време на пълния цикъл отчети и избори в партията.

Скъпи социалисти, отърсете се от стреса, стягайте редиците за местните избори. Три години вие работихте за нас, да бъдем депутати, евродепутати, време е ние да поработим за вас – вие да бъдете кметове и общински съветници и не просто, за да имаме постове, а за да имаме лостове, заедно да променим България“, заяви емоционално Корнелия Нинова.

 

Никой от опозицията не посмя да вземе думата.

Не я освиркаха. Не напуснаха залата. Гледаха я онемели.

Целият им плам, с който я громяха в тв студията, беше изчезнал.

 


От категорията

Радев във водната компания на Ерусалим „Хагихон”: Искаме да обменим опит в управлението на водите

Радев във водната компания на Йерусалим „Хагихон”:Искаме да обменим опит в управлението на водите-1579708583.png

Още следващата седмица в София пристига водещ експерт от водната компания на ...

22 ян. 2020 | 17:46

Борисов ще се срещне с феновете на "Левски"

-1556706610.jpg

В понеделник от Националния клуб на привържениците (НКП) обявиха, че изпращат ...

22 ян. 2020 | 17:38

Правителството решава за вода за Перник от „Бели Искър”

-1576062714.png

В събота кабинетът предложи решение на водната криза в миньорския град чрез ...

23 ян. 2020 | 08:16

Пожарът в Драгоманското блато е овладян

Снимка БГНЕС-1579760028.jpg

Кметът на града предполага, че огънят е запален умишлено от бракониери

23 ян. 2020 | 08:12

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Alata


17 юни 2019 | 08:45Точно така се прави! В името на идеята се загърбва егото. Напред към изборната победа на местните избори с премислена, умна тактика. Без изхлърляния честно с широко отворени очи и уши за очакванията действителните нужди на обикновенния човек, а не с някакви изсмукани от пръстите "велики" стратегически виждания на съсипалите партията предшественици на Нинова.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Alata


17 юни 2019 | 08:45Точно така се прави! В името на идеята се загърбва егото. Напред към изборната победа на местните избори с премислена, умна тактика. Без изхлърляния честно с широко отворени очи и уши за очакванията действителните нужди на обикновенния човек, а не с някакви изсмукани от пръстите "велики" стратегически виждания на съсипалите партията предшественици на Нинова.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


16 юни 2019 | 21:24Пусна мухлясалите търгаши да се изтърчат малко на мегдана, показаха си голите задници и ги затапи накрая.....МАЧКАЙ КОРНИ ТИЯ ПРОДАЖНИЦИ и ги натикай при байхУЙя !!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


геЙрб - видими резултати


17 юни 2019 | 01:04Как точно я би бай хуй с 5 на 5 евродепутати с целия ресурс на шайката впрегнат, със заплахи, с корпоративен вот, с купен вот! Ебаати биенето, че и като маче у дувар я бил БХ! Бухахаха! Свали розово герберастките очила и се огледай!


BiGman1


16 юни 2019 | 22:41Ти четеш ли това което пишеш бе дебил...мачка Корни бай хуйовци...толкова е смачкала Бай ти Хуя, че я би на изборите като маче у дувар...ма наистина сте дебили бе...как па нещо смислено не написахте...


смърт за сорос


16 юни 2019 | 20:07И Епицентър беше споменат от трансджендъра дърев... явно ви се дразни ))) аз винаги съм се съмнявал, че дърев е с обратни наклонности, ма вече съм сигурен.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


скучаещ


16 юни 2019 | 19:38Моля някой силен в психологията да обясни защо бъгарският преход роди много повече стойностни жени лидери, отколкото мъже. Чисто мъжки аз съм обезпокоен от това явление, но приемам, че е дошло такова време. Поздравления за Нинова.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


скучаещ


16 юни 2019 | 21:09Аз изразявам мнение не за да удовлетворя високото ви ефрейторско интелектуално ниво


ефрейтора


16 юни 2019 | 19:56Уважаеми ...толкова си глупав , че да си жив и здрав...кои са стойностните жени лидери...наистина много си тъп...


veselin


16 юни 2019 | 19:35Бонус 1200 евро!Влез и го вземи сега https: bit.ly 2HKWzdH


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Милка


16 юни 2019 | 16:22Браво. Иначе управляващите се бяха подготвили да командват без опозиция. Пък и Нинова не загуби, а добави гласове и ако не беше подмолното включване на СС, щеше и да спечели, като гледаме минималната разлика от много под 100 000 гласа и еднаквия брой места в ЕП с ГЕРБ 5 на 5. (6то при ГЕРБ е всъщност на СДС).


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Катя


16 юни 2019 | 15:35Нинова, видя се, че има доста хора с излишна енергия, които трябва да се впрегнат в кампанията за местните избори и да отговарят за поставените им задачи персонално! Така е "по другарски"!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ефрейтора


16 юни 2019 | 15:33Прочетох коментарите до тук...единственото разумно обяснение е , че ГЕРБ са платили и на Нинова от Крушовица и на коментаторите...за такива противници Борисов може само да си мечтае...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


17 юни 2019 | 08:05Ефрейторе, свободно, поправи се.______Сега от форума на СЕГА се цвъкна и тука. ____Колко плаща КРАТУНАТА т с.Банкя за тролене по форумите? Би ли ни осведомил ГЕРБЕРСКИ ТРОЛ ДОЛЕН !?


ефрейтора


16 юни 2019 | 17:21Катя...какво хубаво име...но...можеш ли да ми кажеш поне едно име на философ диалектик ?


Катя


16 юни 2019 | 16:31Той си мечтае още от филията с мас и едва ли ще спре, докато не стигне пак до нея, за да осъзнае законите на диалектиката.


Величков Любомир


16 юни 2019 | 15:14Оказа се че освен лакомници , некадърници , подлеци и продажници т.н. вътрешна опозиция са и страхливци .Ако все пак им е останало поне малко човешко достойнство би следвало да освободят управленските структури на БСП от присъствието си. Ако не стане доброволно нека местните и организации да си свършат работа , защото тук не става дума за инакомислие в партията ,а за поставяне в услуга на политическия опонент. За който го разбира.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


16 юни 2019 | 15:14Оказа се че освен лакомници , некадърници , подлеци и продажници т.н. вътрешна опозиция са и страхливци .Ако все пак им е останало поне малко човешко достойнство би следвало да освободят управленските структури на БСП от присъствието си. Ако не стане доброволно нека местните и организации да си свършат работа , защото тук не става дума за инакомислие в партията ,а за поставяне в услуга на политическия опонент. За който го разбира.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


шибания сайт на велева дълбае дъното


16 юни 2019 | 14:51корни им скри топката на сФинарете. Е така се прави. Да боли. Ебала Нинова. Много искам да му вида долната джука на гергоФ дали мяза на японска джапанка... ааахахаха!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Александрова


16 юни 2019 | 14:47Нинова, показа като по учебник, как се прави...........тези герговци,миковци,дъбовци,наденовци омбудсмаци и вся остальная сволоч.........наистина трябва да се скрият и замълчат.........апропо, аз не съм червен зомбиран елемент...........за протокола...владея 4 езика и работя за хора, които имат нужда от помощ....човешка, специализирана и т.н. и без да съм член на БСП и без хонорар, ако разбитате какво се опитвам да ви кажа........всичко останало......на останалите герговци е просто.......пари.......мислете......образовани хора........и действайте така, че да променим и изчистим МАЙКА БЪЛГАРИЯ:


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Amet


16 юни 2019 | 14:24Членовете и симпатизантите на БСП не са като овцете на ШАЙКАТА,които гласуват по командата на тези с парите,затова и социалистита са най демократичната партия,защото мислят със собствените си глави,Нинова се доказа като водач н а масите,които имат собствени убеждения,а не слугуват на станишко и галфоните около него,егати наглоста,красито се самопредлага,валери взел да раздава кабинети,другите се щурат като побеснели хиени по студиата,наглеци,интриганти и недоказали се вождове.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


17 юни 2019 | 08:02МНОГО ТОЧНО !


Херодот


16 юни 2019 | 14:07Поздравления за достойното,мъдрото и разумно действие на Корнелия НиноваТя победи не само за БСП,но и за всички симпатизанти на единствената опозиционнз партия срещу герб!Оттеглянето на оставката й беше много умен и правилен ход от нейна страна!С този ход тя ще помогне за победата на БСП на местните избори през октомври!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.