Снимка Пресцентър на БСП

Заради сбъркана правителствена политика не наказвайте хората, призовава лидерът на БСП

Нинова пред кметове: Търсете резерви, но не вдигайте данъците на старите коли!

1011 | 9 ноем. 2018 | 16:35

Според нея независимо коя политическа сила управлява, трябва да уважава местната власт и бюджетирането да бъде по закон, без да се прави разлика между жителите на общините


„Колкото и да ви е трудно, търсете резерви, но не вдигайте данъците на старите коли.”

Към това апелира лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на широка дискусия по Алтернативния бюджет пред местната власт.

 

На срещата присъстваха народни представители от левицата, кметове, избрани и подкрепени от БСП, председатели на общински съвети, общински съветници, експерти – представители на неправителствени организации в сферата на регионалната политика. На събитието присъства и ръководството на Национално сдружение на кметствата в България.

 

Нинова обясни, че независимо коя политическа сила управлява, трябва да уважава местната власт и бюджетирането да бъде по закон, без да се прави разлика между жителите на общините. „Стимулирайки едни кметове за разлика от други, се наказват български граждани. Аз не съм Бойко Борисов. Не мога да ви нареждам, но ви моля, с оглед на това, което се задава през 2019 г., намерете резерви и начини, но не увеличавайте драстично местните данъци и такси. Не би било правилно, заради сбърканата правителствена политика, да наказваме хората“, каза Нинова пред кметовете.

 

Тя добави, че градоначалниците, избрани и подкрепени от БСП, винаги са били социално чувствителни и са прилагали множество социални мерки, насочени към хората, като безплатни детски градини и социални кухни.

 

Тя припомни, че по-високият данък за старите коли ще засегне над 2 милиона българи от следващата година. Нинова обърна внимание, че „Визия за България“ е стратегически документ с предложения за промяна на модела на регионалната политика и местната власт.

 

„Различните партии предлагат размествания на различни суми и пера, капиталови разходи и др., но това е в рамките на един модел на отношение централна – местна власт. Време е да поговорим за промяна на този модел за отношенията централна и местна власт“, категорична бе Корнелия Нинова.


От категорията

Борисов: Оставката на Валери Симеонов стои пред Патриотичния фронт! И ми е мъчно, и ме е яд!

Снимка Кадър БТВ-1542262567.png

Цените на горивата падат не заради протестите, а защото цената на петрола пада, ...

15 ноем. 2018 | 08:03

Започват коледните пости

-1519032330.jpg

От днес до празника Въведение Богородично (21 ноември) са забранени венчавките

15 ноем. 2018 | 07:35

Любчо Нешков: Груевски и Орбан удариха България, както не е удряна 30 години

Любчо Нешков: Груевски и Орбан удариха България, както не е удряна 30 години -1542275673.jpg

Никола Груевски е продукт, лидер на чужд проект и като такъв напуска Македония. ...

15 ноем. 2018 | 11:53

Борисов обсъди с премиерите на Сърбия и Черна гора инфраструктурните проекти на Балканите

Снимки: Правителствена информационна служба-1542273159.jpg

Високо бе оценена дейността на България, която и след своето първо ...

15 ноем. 2018 | 11:12

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.