Нинова слага ред в БСП с нова организационна реформа

Повишаване ролята на членовете на партията при вземане на решенията е основна цел на лидера на партията

Нинова слага ред в БСП с нова организационна реформа

9531 | 18 окт. 2020 | 14:34

В новата структура на партията тя прехвърля партийните координатори от Позитано в структурите по места, като ще назначи общо 31 координатори във всеки многомандатен избирателен район на място.


БСП започна сериозна подготовка за предстоящите парламентарни избори. Националният съвет на БСП днес прие правилник за своята работа.

Новото в работата на съвета е, че ще може да заседава вече онлайн. Висшият орган на партията минава на ново ниво в своята работа и ще отговаря на съвременните реалности. 

 

По време на проведеното днес заседание на Националния съвет на БСП лидерът Корнелия Нинова предложи организационна реформа в партията, която цели повече демократизация и децентрализация на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП.

 

Новият мандат на Областните съвети на партията ще стартира с по-голямо представителство на общинските структури в работата на съветите. Представителството в тях ще бъде 1 социалист на 300 члена, а досега беше на 400 члена.

До 18 ноември трябва да се структурират новите Областни съвети и да бъдат избрани техните ръководства.

 

Нинова продължава линията, поета от нея още от конгреса на партията, на който 1 делегат представляваше 100 члена на партията.

 

Повишаване ролята на членовете на партията при вземане на решенията е основна цел на Корнелия Нинова, която тя следва още с въвеждането на прекия избор за председател.

 

В новата структура на партията тя прехвърля партийните координатори от Позитано в структурите по места, като ще назначи общо 31 координатори във всеки многомандатен избирателен район на място.

 

Правилникът за работа на НС и Комисиите и Съветите се прие по същество и в кратко време ще приемат условия и за онлайн провеждане на заседания и за електронни неприсъствени заседания, научи Епишцентър.бг. В обща мрежа ще бъдат обхванати областни, общински структури, кметове и общински съветници на партията. С това решение НС на БСП потвърждава "водената от Нинова политика за модерна и демократична европейска партия, която е в унисон със съвременните тенденции в политиката. 

 

За Първи път от 30 години Националният съвет на БСП има ясен регламент за работа и организация. В правилника се въвеждат и етични норми на поведение за членовете на съвета". 

 

Пленумът приключи своята ралота за по малко от три часа, работи много конструктивно и без никакво напрежение. Имало е дискусия, давани са предложения, но без обидни реплики. Нинова успява да консолидира НС за програмата, с която бе избрана за лидер.

 

Очаквайте подробности

  


От категорията

Перник и Сливен първи затвориха барове и дискотеки

Перник и Сливен първи затвориха барове и дискотеки -1603482906.jpg

Забраняват се и празненствата на закрито, влючително сватби и кръщенета. ...

23 окт. 2020 | 22:52

Челен сблъсък в Панорама заради Радев. Проф. Коларова: Той не трябваше да тръгва за Талин

Челен сблъсък в Панорама заради Радев. Проф. Коларова: Той не трябваше да тръгва за Талин-1603481149.jpg

"Мисля, че това е много лош пример. Дори най-високопоставеният човек в ...

23 окт. 2020 | 22:24

Заповед: Болниците спират плановия прием и плановите операции

Заповед: Болниците спират плановия прием и плановите операции-1603485331.jpg

Заповедта не се отнася за извършването на дейностите, свързани с ...

23 окт. 2020 | 23:33

Борисов и трима министри: Петя Аврамова, Кирил Ананиев и Десислава Танева са под карантина

На 18 октомври Борисов пусна снимки във Фейсбука си, на които е с Нанков и Ананиев. И написа, че инспектират новия ГКПП  „Рудозем-Ксанти“.-1603476472.jpg

На 18 октомври, неделя, премиерът Бойко Борисов бе цял ден на инспекция с ...

23 окт. 2020 | 21:00