Като знак на силните и трайни отношения между двата народа

Историческа визита! Президентът Тръмп приема премиера Борисов в Белия дом на 25 ноември

12696 | 8 ноем. 2019 | 19:45

Президентът Тръмп очаква посещението на министър-председателя Борисов и утвърждаването на връзките, които са в основата на двустранните ни отношения,

-1573192963.jpgБорисов и Тръмп се срещнаха за първи път в края на септември миналата година в централата на ООН в Ню ЙОРК-1573245350.jpg

Президентът Доналд Тръмп ще приеме министър-председателя на Република България Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември, 2019 г., като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Двамата още обсъдят засилването на сигурността между държавите , най-вече осигуряване на стабилност в Черно море, пише в съобщението на Белия дом.

 

Темата ще бъде и енергийната независимост, ще се обсъди и противодействие на външни влияния, застрашаващи суверенитета на България, се казва още в съобщението.

 

Съединените щати и България са съюзници в НАТО и Президентът очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България.

Президентът Тръмп очаква посещението на министър-председателя Борисов и утвърждаването на връзките, които са в основата на двустранните ни отношения, подчертават от ГЕРБ.

 

Борисов и Тръмп се срещнаха за първи път в края на септември миналата година в централата на ООН в Ню ЙОРК, посветена на американската инициатива за борбата с наркотиците.

 

Ето цялото съобщение, публикувано на сайта на Американското посолство у нас:


Президентът Доналд Тръмп ще приеме министър-председателя на Република България Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември, 2019 г., като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа. Съединените щати и България са съюзници в НАТО и Президентът очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България. Президентът Тръмп очаква посещението на министър-председателя Борисов и утвърждаването на връзките, които са в основата на двустранните ни отношения.

 

President Donald J. Trump will welcome Prime Minister Boyko Borissov of the Republic of Bulgaria to the White House on November 25, 2019, to celebrate the strong and enduring relationship that exists between the two nations. The United States and Bulgaria are NATO Allies and the President looks forward to discussing ways to strengthen the two nations’ common security interests, especially in ensuring stability in the Black Sea region, facilitating energy diversification, and countering malign influence threatening Bulgaria’s sovereignty. President Trump looks forward to Prime Minister Borissov’s visit and celebrating the ties that underpin the bilateral relationship.

 

https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/statement-press-secretary-regarding-visit-prime-minister-boyko-borissov-republic-bulgaria/

 

Припомняме, че тази година България поръча 8 американски изтребителя F-16 Блок 70 за над 1 милиард и 200 милиона долара.

 

През май т.г. на гръцкия терминал за регазификация на втечнен газ в Ревитуса пристигнал първият танкер с 90 млн. куб. метра американски втечнен газ за България, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя поясни, че разтоварването ще започне от 1 юни.

Доставчик на суровината е холандската компания „Колмар“, която бе сред участниците в първия организиран от „Булгаргаз“ търг за алтернативни на руския доставчик „Газпром“ доставки на природен газ. Той беше спечелен от гръцката ДЕПА.

От „Колмар“ обаче са предложили по-късно на „Булгаргаз“ да купи други количества на по-ниски от на ДЕПА цени и това било прието от газовата компания.


От категорията

Радев: Протестът срещу мафията се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре! Мутри вън!

-1594395255.png

Няма да повторим грешките от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини ...

10 юли 2020 | 18:30

Борисов ще даде брифинг в 20 ч. в Гранитната зала в Министерския съвет

-1594023201.jpg

10 юли 2020 | 19:18

Борисов: Влязохме в чакалнята на еврото, но не се радвам. Трябваше да сме заедно с Радев (ВИДЕО)

-1593346286.jpg

Станахме част от най-"белите" държави, не скри емоцията си ...

10 юли 2020 | 20:00

Караянчева: Радев иска да свали правителството, за да изтегли България от ERM II

Сн. Фейсбук-1594399452.jpg

Нямаше днес да сме тук, ако вчера президентът не беше призовал "Мутри, ...

10 юли 2020 | 19:40