Снимки: Нова тв

В три от проверените четири заведения са установени нарушения

Нова среднощна акция на Валери Симеонов срещу шума в Слънчев бряг

5632 | 9 юни 2018 | 17:25

"В понеделник ще бъдат сезирани министерството на туризма, РДНСК-Бургас и община Несебър. Като като цяло тече процедурата по премахването и на самите обекти, тъй като са в разрез със ЗУТ”, коментира вицепремиерът

Снимки: Нова тв-1528554370.jpg-1528554398.jpg

Вицепремиерът Валери Симеонов с нова акция срещу нощния шум по морето. Той провери четири заведения на Южния плаж в курорта Слънчев бряг, предава Нова тв.

Едното от тях се оказа затворено, а в останалите три бяха установени нарушения. На техните собственици са съставени констативни протоколи.

За да избегнат подобни санкции, голяма част от собствениците на дискотеки в курорта в момента извършват ремонти за обезшумяване.

„На едното заведение – от открит тип, е издадено разпореждане за незабавно спиране на звука и е спряно озвучаването до края на работното му време”, каза Симеонов.

Освен това, две от заведенията били оградени в нарушение на издадените разрешения, установи проверката.

„Трудно се вкарват в правия път хора, които са свикнали да печелят от беззаконието. В понеделник ще бъде сезирано Министерството на туризма, ще бъдат сезирани РДНСК-Бургас и Община Несебър, за премахване на незаконните заграждения, а като цяло тече процедурата по премахването и на самите обекти, тъй като са в разрез със ЗУТ”, коментира вицепремиерът. И допълни, че следващата седмица ще има повторна тридневна проверка от ДНСК София.

Това, че преди ден министърът на туризма Николина Ангелкова увери, че заведенията на Южния плаж са законно построени, Симеонов коментира така: „Обезпокояващо е от гледна точка на общото впечатление, с което обществото остава по отношение на изпълнителната власт. В случая нарушенията са безспорни, констатират се всеки ден практически”.

От ръководството на музикалните клубове, намиращи се на Южния плаж в Слънчев бряг бяха категорични, че няма да правят коментар на казаното от Валери Симеонов, докато не получат в писмен вид резултатите от проверките в петък вечерта.

 


От категорията

Проф. Атанас Тасев: Газовият хъб „Балкан“ е една очевидна необходимост (Видео)

Проф. Атанас Тасев-1519713168.jpg

Както е известно, от 1 януари 2020 година Украйна категорично спира доставките ...

16 авг. 2018 | 10:41

Има ли опасност от нова финансова криза след срива на турската лира? (Видео)

Кадър: Нова тв-1534403790.jpg

„Мисля, че Турция ще смени тона в добрия смисъл”, заяви Весела Чернева от ...

16 авг. 2018 | 10:14

Фуат Гювен продава хотел „Свилена“ за 7,5 млн. евро

Хотел Свилена-1534424553.jpg

Внушителното 5-етажно здание е построено през 1974 г., като част от веригата ...

16 авг. 2018 | 16:01

Над 1 млн. лв. ще струва оградата срещу диви прасета на границата с Румъния (Видео)

Снимка: бТВ-1534360643.jpg

В северната ни съседка най-близкото огнище на болестта е на 60 километра от ...

15 авг. 2018 | 22:16

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.