Те са наложени заради отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с "новичок"

Новите американски санкции срещу Русия влизат в сила от 19 август

554 | 3 авг. 2019 | 10:55

Белият дом ще се противопостави на „удължаването на заемите, финансовата или техническа помощ за Русия“ чрез международните финансови институции, както и ще ограничи износа на стоки и технологии към Москва


Новите американски санкции, които Държавният департамент на САЩ наложи срещу Русия по случая „Скрипал“, ще влязат в сила от 19 август, предават ТАСС и Агенция "Фокус". Те ще действат за минимум една година. Това разкри ръководителят на пресцентъра на ведомството Mорган Ортега.

„Санкциите ще влязат в сила след като бъдат публикувани във Федералния регистър, което ще се случи към 19-и август и ще траят поне 12 месеца. Те могат да бъдат вдигнати само след като изтече този срок, ако Русия докаже, че е изпълнила определени условия“, поясни още Ортега.

Белият дом обяви, че ще се противопостави на „удължаването на заемите, финансовата или техническа помощ за Русия“, които от Кремъл поискат чрез международните финансови институции, както и че САЩ ще наложат лимит на финансирането, което американските бански извършват по руския държавен дълг, обяви говорител на Държавния департамент в официално становище.

Вашингтон освен това ще ограничи износа на стоки и технологии към Русия.

Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия бяха отровени с нервно-паралитично вещество през март 2018 г., а бившият агент на ГРУ се намираше в критично състояние в продължение на седмици, преди да бъде изписан на 18 май същата година.

Според разследването на случая става въпрос за опит за убийство с веществото "новичок", а като организатор британските власти посочиха Русия. Москва отрича да е замесена.

 


От категорията

Макрон: Съвременният капитализъм е "деградирал и полудял“

-1544422442.jpg

Френският президент смята, че е необходимо да започне преразглеждане на ...

24 авг. 2019 | 13:18

Тръмп заплаши френските вина с “безпрецедентни” данъци

Снимка: БГНЕС-1566630161.jpg

В средата на юли френският парламент прие закон за данъка върху услугите за ...

24 авг. 2019 | 10:02

Страните от Г-7 смятат, че е „твърде рано“ да върнат в Русия във формата

Снимка БГНЕС-1566725833.jpg

Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ влизат в ...

25 авг. 2019 | 12:35

Експериментът с първия соларен път завърши с фиаско

-1566720327.png

Идеята бе пътното платно, покрито с фотоволтаични панели да генерира ...

25 авг. 2019 | 11:04

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.