На традиционния Азиатски фестивал „Магията на изтока”

Новоназначеният китайски посланик Дун Сяодзюн опита коктейли, приготвени от български миксолози

1269 | 17 юни 2019 | 15:46

Ива Дойчинова, Ива Екимова и Албена Вулева дегустираха китайската напитка Маутай на традиционния Азиатски фестивал „Магията на изтока”

На традиционния Азиатски фестивал „Магията на изтока”-1560775858.jpgНа традиционния Азиатски фестивал „Магията на изтока”-1560775894.jpgНа традиционния Азиатски фестивал „Магията на изтока”-1560775837.jpgНа традиционния Азиатски фестивал „Магията на изтока”-1560775806.jpgНа традиционния Азиатски фестивал „Магията на изтока”-1560775778.jpgНа традиционния Азиатски фестивал „Магията на изтока”-1560775741.jpg

Легендарната огнена напитка на Китай Маутай представи колекция пролет/лято – 2019 от мистериозни коктейли, създадени по авторски рецепти на специалистите от Номадбарман. Огромен интерес предизвикаха коктейлите с уасаби, които внесоха прохладна нотка в горещия юнски ден.

 

Зажадняли за приключения, които галят небцето, представители на няколко поколения се редиха на дълги опашки, за да се насладят на миксове от Маутай в компанията на прясно изцеден цитрусов фреш, захарен сироп и други тайни съставки. Една от първите опитали екзотичните коктейли бе завладяващата водеща на фестивала – Ива Дойчинова.

 

Истинска атракция предизвика Хасина Узунова, която изписваше китайски йероглифи, символизиращи щастие, чест, любов и късмет. ПР експертът Ива Екимова побърза да се възползва от уменията на Несина и избра символа за любов. От години Екимова няма мъж до себе си и се надява, че йероглифът, изографисан на дясната й ръка, най-накрая, ще привлече любов в живота й. Тя не се поколеба да опита и екзотичния Маутай коктейл Green Fire.

 

Гости и посетители вдигнаха наздравици, според стара китайска традиция с шот от трите вида Маутай, предлагани на родния пазар – Moutai Yingbin – бленд от дестилати с над една година отлежаване, Moutai Prince – над 3 години отлежаване,  и Kweichow Moutai – над пет години отлежаване в ръчно изработени глинени съдове.

 

На огнената напитка се наслади и бившата телевизионна водеща и реалити звезда Албена Вулева, която не крие увлечението си по екзотиката на изтока.

 

Веднага след официалното откриване на Фестивала, новоназначеният китайскипосланик Дун Сяодзюн посети представителния павилион на дипломатическата напика на  Китай, Маутай. За традициите в наздравицата с Маутай, производството в едноименната област, както и за дългогодишните търговски и културни отношения между България и Китай, той разговаря с представителя на бранда в България – Влад Гицоайка

 

Специалистите откриват над 1200 различни аромати в Маутай, сред които много тропически и екзотични плодове, цитруси, ананас, аромат на круши, сливи, праскови, кайсии, типичен соев и „умами“ вкус, аромат на ядки, черен шоколад и горчиви билки. Традиционното китайско байджу, произведено от сорго, е напитката, която вълнува и вдъхновява миксолозите и топ барманите по цял свят за богато разнообразие от интересни и оригинални коктейли.

 

Експертите наричат Маутай "абсолютен модификатор на вкусове и аромати". Дори 5-10 мл от напитката придават невероятни нови усещания към класически коктейли и безкрайни възможности за нови съчетания. Маутай, България е традиционен участник във Фестивала „Магията на Изтока“, който събира на едно място култура, изкуство, бит и традиции на 15 държави от Азия в столичния парк „Борисова градина“.  С богата програма от театрални, музикални, танцови и кулинарни изпълнения, бойни демонстрации и традиционни игри и умения, събитието е и в подкрепа на деца и семейства в риск от раздяла, кауза на фондация „За нашите деца” партньор в благотворителната акция на фестивала за втора поредна година.


От категорията

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти-1563535363.jpg

19 юли 2019 | 14:33

Пълнени чушки с кайма и ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз-1563364611.jpg

17 юли 2019 | 14:55

Тиквички с домати и яйца на фурна

Тиквички с домати и яйца на фурна-1562240145.jpg

4 юли 2019 | 14:34

Най-южната част от Азиатска Турция е прочута с най-добрата ориенталска кухня.
(Галерия)

Газиантеп - най-южната част от Азиатска Турция е прочута с най-добрата ориенталска кухня.-1561924427.jpg

В Газиантеп вирее най-вкусният шамфъстък

30 юни 2019 | 22:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.