Ако ви зарежат с куфарите на гола алпийска поляна, туроператорите са длъжни за ви обезщетят

В Покана за пътуване тази неделя от 18 до 19 часа по програма Христо Ботев на БНР

Обезщетения при провалени пакетни почивки, до Светите земи с Албена Борисова

3266 | 21 юли 2018 | 20:50

От директора на Европейския потребителски център Игнат Арсенов ще научите как да си търсите правата на курортист и турист. От "Елените" разкриват сложните международни критерии за "Син флаг"

Ако ви зарежат с куфарите на гола алпийска поляна, туроператорите са длъжни за ви обезщетят-1532183090.jpgАкра, където е бил заточен Боримечката-1532183402.jpgКана Галилейска-1532183376.jpgБожи гроб-1532183348.jpgСтената на плача-1532183320.jpgАлбена Борисова става хаджийка в свещената река Йордан.-1532183293.jpgРоманът в писма на Нели Беширова "Любов и его"-1532183248.jpgКнигата на Нели Беширова "Умно дете си ти, Тино" е издадена със съдейсвието на УНИЦЕФ-1532183203.jpgНели Беширова-1532183156.jpgПонятието „пакетна почивка” вече не важи само за груповите пътувания.-1532183119.jpgИгнат Арсенов, изпълнителен директор на Европейския потребителски център-България.-1532183059.jpg

Казват, че щастието никога не излиза от мода. Любовта към приключения – също! Така че Покана за пътуване e най-модерното предаване.

Сложете си ръка на сърцето и признайте колко пъти ви е идвало да удушите авиокомпанията, зарязала ви насред път, да хвърлите един здравословен бой на наглите служители в хотела или да тръшнете с хватка представител на туристическа агенция, който ви е обещал късче земен рай, а ви е запокитил във филиал на ада.

 

С казаното по-горе изобщо не провокирам агресия, а ви подготвям за следващия разговор. От директора на Европейския потребителски център Игнат Арсенов ще научите как да си търсите правата, когато сте на път и най-вече какви са те. Има полезни новини!  Е, при нередности няма да си спестите нервите, но поне ще получите компенсация.

 

През последните години стана ясно, че фалитът ходи и по туристическите агенции, но малцина от ужилените клиенти знаят, че те имат задължителни застраховки, с които да възмездят пострадалите.

 

Някои писатели творят сред природата, други имат нужда от пълна тишина, а трети предпочитат жуженето на градските кафенета. Нели Беширова пъкобича да пише в… самолет.  Дамата със строга професия има солиден бизнес, който изисква дълги полети. Резултатът от тях са детската книжка „Умно дете си ти, Тино” и романът в писма „Любов и его”, заради които Нели е приета за член на Международния ПЕН клуб.

 

Четивото за малчугани е издадено със съдействието на УНИЦЕФ на български, английски и арабски и се подарява на деца в нужда. Авторката се просълзила, когато от благотворителната организация й изпратили снимка от ромска стаичка, в която имало само едно дрипаво легло, а на рафта до иконата стояла нейната книга, цялата в отпечатъци от детски пръсти.

 

Нели Беширова ще разкрие тайната как се твори в самолет и кои са любимите й посоки. Тя не само издава книги, ами има сърце за култура и просвета. Тя отпуска стипендии за децата на онези свои служители, които не могат да си позволят образованието им, спонсорира автомобилния състезател Григор Григоров,  носител на Европейския рали трофей за 2017 г. и е сред продуцентите на българския филм „12-и А”.

 

От един от най-стойностните български морски курорти - "Елените" ще разкажат какви са сложните международни критерии за "Син флаг", които те са покрили в мястото, където планината целува морето, а въздухът е по-лековит от всяко хапче.

 

За нашите прадеди да стигнат до Божи гроб и да станат хаджии е било висше постижение в живота. Затова са го прибавяли като титла към името си. Днес не е чак толкова трудно да посетиш светите земи, но пак си е предизвикателство и извисяване. За своите митарства из Израел разказва Албена Борисова.

 

Журналистическото око на Албена Борисова улавя нюанси, които пресъздава с удоволствие не само в статиите си, ами и в книгите  „Зад гърба на КГБ”, „Безценка, която не можеше да умре”, „Фантомите на Линжда”…

 

На страницата на Покана за пътуване ни във Фейсбук приключенията продължават https://www.facebook.com/pokanazapatuvane/?ref=bookmarksКакви са правата ви на курортист и турист Видеото е предоставено от Европейския потребителски център в България

От директора на Европейския потребителски център Игнат Арсенов ще научите как да си търсите правата на курортист и турист. От "Елените" разкриват сложните международни критерии за "Син флаг"

От категорията

Да галиш змиорка и да танцуваш с луд бамбук на Молукските острови
(Видео)

Галенето на змиорка е атракция в селцето Уаии-1555769570.jpg

Дискретният чар на непознатата Барселона с Грети Гарсия. Сладкарката от ...

20 апр. 2019 | 17:57

Ален Делон ще получи почетна "Златна палма" за цялостен принос
(Видео)

Сн. Инстаграм-1555572773.png

Актьорът дълго отказвал да приеме наградата, смятайки, че трябва да присъства ...

18 апр. 2019 | 10:10

Мелания и Доналд Тръмп с грандиозен публичен скандал във Флорида
(Видео)

Сн. Инстаграм-1556031964.png

По думите на очевидец на съседна маса е седяла голямата дъщеря на Доналд Тръмп ...

23 апр. 2019 | 18:02

Сашо Диков като дядо на Александър: Няма по-щастлив човек от мен!
(Видео)

Сашо Диков като дядо на Александър: Няма по-щастлив човек от мен! -1556027362.jpg

„Горд съм, че са кръстили бебето на мен. Имам зет като мед. Илиян е талантлив, ...

23 апр. 2019 | 16:47

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.