Обновлението на листата в Пловдив е с кандидати за депутати без зависимости и обвързаности

Обновлението на листата в Пловдив е с кандидати за депутати без зависимости и обвързаности

Двама футболни конкуренти рамо до рамо в пловдивската листа на БСП

14067 | 23 февр. 2021 | 18:43

Изпълнителното бюро на БСП гласува нова листа с кандидати за народни представители от Пловдив. Листата бе одобрена служебно, след като бяха установени нарушения при първоначалната подредба.

Обновлението на листата в Пловдив е с кандидати за депутати без зависимости и обвързаности-1614100051.jpgОбновлението на листата в Пловдив е с кандидати за депутати без зависимости и обвързаности-1614098707.jpg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нахлу в терена на Борисов и направи изненадващи ходове, вкарвайки в листите на БСП от гражданската квота изявени футболисти от различни клубове. Буквално под носа на премиера, известен със страстта си към най-масовата игра, Нинова привлече футболни легенди заедно с техните агитки. В София под шапката на БСП ръка си подадаха "Левски" и ЦСКА, а в Пловдив - "Локо" и "Ботев".

 

Две футболни легенди на Пловдив се открояват в листата на БСП с кандидатите за Народното събрание от Града под тепетата.

 

Изпълнителното бюро на БСП гласува нова листа с кандидати за народни представители от Пловдив. Листата бе одобрена служебно, след като бяха установени нарушения при първоначалната подредба.

В обновената пловдивска кандидатска листа двама бивши конкуренти от футболния терен днес са лица на Столетницата и ще се състезават за депутатски места в 45-ия парламент.

Двамата ветерани са част от неизменното пловдивско дерби „Битката за Пловдив“, в което един срещу друг през времето винаги са били като част от отборите на „Локо“ и „Ботев“. Сега легендарните играчи са един до друг в социалистическата листа в борбата срещу ГЕРБ.

Георги Георгиев-Гецата е в националния ни тим, заел 4-то място в света на Мондиал ’94 в САЩ. Той има изиграни над 100 мача и за френския „Мюлюз“, владее перфектно френски език. След края на спортната си кариера е бил президент на „Марица“ - Пловдив и спортен директор на ЦСКА София. Гецата е едно от най-значимите имена в историята на „Ботев“-Пловдив.

Другата легенда на пловдивската футболна кауза е Любо Корадов – една от емблемите на „Локомотив“- Пловдив, останал верен на отбора си през целия си живот. Той заема 10-то място в листата на БСП. Корадов е юношески и младежки национал, изиграл е през активната си кариера близо 100 мача за „Локо“ и останал в съзнанието на спортната общественост като култовия дефанзивен халф на отбора си.

Днес Корадов е популярен и уважаван бизнесмен, притежава розоварна в Мъглиж, където отглежда 1 000 декара етерично-маслени култури. Корадов по време на кампаниите по прибиране и преработка на културите наема по 400 човека в Розовата долина, на които осигурява доходи.

Водач на листата е лидерът на БСП Корнелия Нинова, следвана от проф. Иво Христов, досегашен червен депутат. На трето място е пловдивският социалист Иван Петков, популярен като Иван Бебето.

Групата на Георги Гергов остана извън листата на БСП, а опитите за саботаж от кръга около него бяха осуетени с новата подредба на кандидат-депутатите.

Председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че пловдивската организация тръгва по нов път и това е факт. Така тя спази обещанието си за обновление в организацията.

С новата листа от кандидати без зависимости и обвързаности бе даден шанс на Пловдив за ново политическо представителство, съобразено с новия курс на партия.


От категорията

Радев привика службите заради битите българи в РС Македония

Радев привика службите заради битите българи  в РС Македония-1614608745.jpg

Поводът е полученото писмо от Културния център „Иван Михайлов“ - Битоля, както ...

1 март 2021 | 16:24

Нинова: Вместо да се моли на Франция и Гърция, Борисов да започва разговори с Китай и Русия

Вместо да се моли на Франция и Гърция, да започва разговори с Китай и Русия, както направиха редица европейски лидери.-1614583739.jpg

Изказването на премиера Борисов, че преговарят с Гърция и Франция за ваксини ...

1 март 2021 | 09:18

Проф. Стоян Денчев: Превръщаме университетите в супермаркети за дипломи чрез онлайн обучението

Проф. Стоян Денчев,Превръщаме, университетите, супермаркети ,дипломи, онлайн, обучението-1614628324.jpg

По думите му според направено проучване около 30 000 от около 90 000 заведения ...

1 март 2021 | 21:50

Велислава Кръстева за втори път повежда листата на ДПС в Плевен: За рестарт на държавата!

Велислава Кръстева за втори път повежда листата на ДПС в Плевен: За рестарт на държавата!-1614626907.jpg

Защото можем и знаем как животът в България да бъде по-добър, държавата ...

1 март 2021 | 21:28