Обществото на Необичайниците на Hendrick’s разпали въображението с 3000 коктейла

Джин и забавления в Ботаническата градина в София

Обществото на Необичайниците на Hendrick’s разпали въображението с 3000 коктейла

4738 | 20 юни 2019 | 21:45

„Буреносна инфузия“ от краставица и роза разцъфна в своята екстравагантност и необичайност

Обществото на Необичайниците на Hendrick’s  разпали въображението с 3000 коктейла-1561056513.jpgОбществото на Необичайниците на Hendrick’s  разпали въображението с 3000 коктейла-1561056498.jpgОбществото на Необичайниците на Hendrick’s  разпали въображението с 3000 коктейла-1561056479.jpgОбществото на Необичайниците на Hendrick’s  разпали въображението с 3000 коктейла-1561056458.jpg

Лятото връхлетя неусетно и донесе със себе си Буреносната инфузия на джин Hendrick’s, която поръси Университетската ботаническа градина с щедра доза необичайност.

 

Ежегодното събитие Hendrick’s Odd Partyразцъфна в столицата. Над 1000 Необичайници се стекоха към Ботаническата градина в сърцето на София, която и тази година се превърна в портал към любопитни светове и преживявания, напоени с коктейли с най-необичайния джин, създаден от човешка ръка.

 

Посетителите имаха възможността да се насладят на неустоими Hendrick`s коктейли, приготвени от едни от най-добрите бармани в страната. Инфузията от краставица и роза разцъфна в своята екстравагантност и необичайност претворена  близо 3000 коктейла, които утолиха жаждата на прелюбопитните посетители и събудиха у тях буреносната Hendrick`s магия.

 

В слънчевия съботен ден Обществото на Необичайниците на Hendrick’s бе изненадано от неподозирана буря, която разтърси любопитния и фантастичен свят на шотландския джин с инфузия от краставица и българска роза Дамасцена.

 

На входа на събитието всеки от гостите получи гривни с червен или зелен цвят, както и карта, която загатваше за това, което предстои и показваше локациите на баровете и шармантните персонажи, които нетърпеливо очакваха да утолят въображението на Необичайниците.

Из прелестната градина гостите се срещнаха отново с добре познати персонажи: Кукумис Сативус – олицетворението на свежата краставица в инфузията на джин Hendrick’s,и нейният любим Розо Дамасцено – благоуханната роза, която допълва нейната свежест.

 

Неочаквано, обаче, като че от небесата се появи непознат, но изключително интригуващ герой в лицето на Барон Фон Краставич – краставичи барон, кандидат за сърцето на Кукумис, завърнал се от 20-годишна експедиция, на която го бе изпратила самата Лесли Грейси – мастър дистилърът на джин Hendrick’s и носител на наградата Дистилър на годината на Icons of Gin 2018. Разтърсващото му завръщане разцепи Обществото на Необичайниците на два отбора – един за Розо и един, гордо развяващ знамето на Барона.

 

За забавлението на всички Необичайници се погрижи ансамбъл от интригуващи персонажи, облечени в нарочно изработени дизайнерски костюми и одежди.

 

Тетра Пъзелби – дама, който умее да вижда отвъд времето и пространството, отговаряше за играта „Пъзелинатор“, в която Необичайниците трябваше да докажат, че именно техният отбор си пасва най-добре с формите на Hendrick’s в надпревара по редене на пъзел.

Дориан Силенхваат – най-силните ръце в Обществото на Необичайниците, предизвикваше силовите умения на гостите в най-старата игра за надмощие – отборно дърпане на въже.

 

Лесли О‘Скокс – ексцентричната жена рицар, надзираваше за спазването на правилата в рицарски дуели, в който участниците препускаха върху топки за скачане, въоръжени с „копия“ от пяна.

Насред разиграващите се схватки, градинарят, отгледал всички растения в джин Hendrick’s – Хендрик, безспирно преговаряше с двете страни, призовавайки всички към мир.

 

Гостите проследиха историята на Розо, Кукумис, Барон Фон Краставич и Хендрик с помощта на изискана актьорска игра в четири етюда, водена от сценарий, написан в рима и преминаващ през всички обичайни и необичайни емоции и действия – от вдъхновяващи речи и сладкодумни ухажвания до галантни дуели и щастливи развръзки.

 

Ако сте пропуснали да се впуснете в “Hendrick‘s Odd Party 2019: Буреносна Инфузия” и четейки това сте загризали най-близката дървена повърхност от яд, спрете веднага и се подгответе за партито във възхвала на необичайността през 2020.

 

Месецът отново ще бъде юни, датата –  тайна, а забавлението – невъобразимо, защото – става ли дума за Hendrick’s – бедна ни е фантазията...

 

ОЩЕ ЗА HENDRICK`S:

 

Hendrick’s е уникален джин, произвеждан в малки партиди, по специална рецепта на семейната дестилерия William Grant & Sons, в така нетипичната за джин Шотландия. Hendrick’s притежава удивително високо качество и внимателно подбрано съчетания от 11 растения, събрани от четирите краища на света, лично селектирани от Лесли Грейси - мастър дистилърът на джин Hendrick’s и носител на наградата Дистилър на годината на Icons of Gin 2018. С изкушаващото си съчетание на неустоима инфузия от краставица и българска роза Дамасцена, Hendrick’s покорява любителите на различното и нетипичното.

Още любопитна информация може да научите на:  http://www.hendricksgin.com/

 

ОЩЕ ЗА ДЕСТИЛЕРИЯТА:

 

Джин Hendrick’s се произвежда от William Grant & Sons – многократно награждавана независима семейна дестилерия, създадена от Уилям Грант през 1886 г., която и до днес се управлява от преките му наследници. Компанията притежава някои от водещите световни марки алкохол като Grant`s, Glenfiddich, Tullamore D.E.W., The Balvenie, Monkey Shoulder и Sailor Jerry.

Дестилерията, в която се произвежда най-удивителният джин, създаден от човешка ръка, е необикновено място, наречено „Джиновият палат на Hendrick’s”. Разширеният капацитет на дестилериято позволява да се удвои обемът на производство и е място, съчетаващо в себе си традиционни технологии, познания и иновации, които несъмнено оправдава инвестицията от 13 милиона паунда.

 

 

 


От категорията

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

-1547639792.jpg

17 ян. 2021 | 10:24

Друсан свински кебап

Друсан свински кебап-1610633148.jpg

14 ян. 2021 | 16:04

Какво да сложим на трапезата на Ивановден – традиционни рецепти

-1515146997.jpg

7 ян. 2021 | 10:42

Какво да сготвим на Йордановден - традиционни рецепти

-1491556349.jpg

6 ян. 2021 | 14:14