Развлекателните центрове и редица хотели са подготвили специални програми

Одрин е готов да посрещне българските студенти на 8 декември

507 | 7 дек. 2018 | 13:22

По думите на директора на Дирекцията по туризъм и култура в Одрин Ахмет Хаджъоглу, в края на тази седмица се очаква интензивен трафик на български туристи


В туристическия бранш в Одрин се очаква допълнително оживление около студентския празник, който се отбелязва на 8 декември. Това съобщава турският в. Миллийет на сайта си.

 

През изминалите месеци в рамките на проявите, свързани с Денят „Охи“, който се чества на 28 октомври в Гърция и Денят на независимостта на България, в Одрин настъпи истинско оживление, каквото се очаква и по време на студентския празник.

 

През последните месеци българите често посещават Одрин с цел пазаруване, почивки или забавление.

 

По думите на директора на Дирекцията по туризъм и култура в Одрин Ахмет Хаджъоглу, в края на тази седмица се очаква интензивен трафик на български туристи. Той допълни, че развлекателните центрове и редица хотели са подготвили специални програми за българските студенти по повод 8 декември.

 

„През последната една година броят на българските и гръцките туристи в Одрин значително се увеличи. Те празнуват специалните дни и празници в съседния за тях Одрин. Резервациите в хотелите в града ни са пълни. 8 декември е важен празник за българските студенти. Напоследък интересът на нашите съседи към Одрин премести и мястото на честванията на техните празници.

 

Причината за този интерес е, че Одрин им предлага качествени хотели, хубави места за забавление, широк избор за пазаруване и качествена кулинария. По принцип в Одрин идват туристи на средна възраст. Но в края на тази седмица ще има поток от български студенти. Младите ще си похарчат парите тук, а това ще бъде плюс за нашата икономика. Мисля, че ще прекарат един хубав уикенд.“, заяви Хаджъоглу.

 

Дженгиз Булут, който е собственик на хотел твърди, че хотелите почти са пълни за уикенда и допълва: „Българските студенти ще дойдат в Одрин, за да прекарат хубаво своя празник. Хотелите са пълни.“

 

Obzornews.bg

 


От категорията

Панос Каменос: Договорът от Преспа е мъртъв, не приемаме име, съдържащо Македония

-1446964118.jpg

Зоран Заев, въпреки всички усилия от гръцка страна да се намери решение, с ...

12 дек. 2018 | 15:02

Русия показа новия МИГ-35 (ВИДЕО)

-1543406030.png

На кадри, разпространени от военното министерство, се вижда бойната машина и ...

12 дек. 2018 | 14:10

Тереза Мей спечели вота на доверие

-1520921920.jpg

Преди вота тя е съобщила на депутатите от своята партия, че няма да ги води на ...

12 дек. 2018 | 23:27

Европарламентът гласува да бъде прекратен строежа на ”Северен поток”

ЕП гласува да бъде прекратен строежа на ”Северен поток”-1544645193.jpg

Според евродепутатите доизграждането на газопровода, който заобикаля Украйна, ...

12 дек. 2018 | 22:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.