Какво налагаше за 24 часа да затворим всички училища? Импотентността на властта

Огнян Минчев: Нещастници на власт!

37697 | 21 окт. 2021 | 13:29

Децата ще трябва да понесат последствията от това, че Радев ще се явява на избори на 14 ноември, поради което не може да каже "копче" нито на поставящите ултиматум хора на Алибегов, нито на устатите антиваксъри и стригани мутри на русофилската п


Огнян Минчев

Какво налагаше за 24 часа да затворим всички училища? Импотентността на властта го налагаше.

Неспособността на служебното правителство да сложи ред,да наложи правила за осъществяване на колективните обществени дейности в условия на епидемична криза. Бойко Борисов също флиртуваше с Мангъров, с Алибегов и мутрите от стадиони и дискотеки. Но когато "опреше яйце до дупе", се взимаха, макар и закъснели решения за обществени мерки на ограничаване на заразата.

Служебните кабинети на Румен Радев са потресаващо импотентни в сферата на този здравен мениджмънт. От открити антиваксъри и отрицатели на "онзи вирус", Кацаров и Радев се превърнаха в гузно мълчащи фигури, пропуснали възможността да обяснят на хората и да ги призоват към необходимостта да се ваксинират. Кацаров от кумова срама взе да призовава за това напоследък.
Радев и досега мълчи. От устата му се отрони само някакво полупризнание, че самият той се е ваксинирал. Браво!
И така - до вчера.

Когато Кацаров обяви масовото внезапно въвеждане на "зелен сертификат" в едно общество, в което 20 на сто са ваксинирани. И взе "решителни мерки" - изпрати децата вкъщи, на "онлайн обучение".

Нещастници на власт!

Кръчмарите и стриганите глави на Коцето-Възраждане демонстративно отхвърлиха новите "мерки".

Децата не могат да ги отхвърлят. Те нямат синдикати. Нямат лобисти. Нямат водачи, които да се застъпят за тях. Те ще трябва да понесат последствията от това, че Радев ще се явява на избори на 14 ноември, поради което не може да каже "копче" нито на поставящите ултиматум хора на Алибегов, нито на устатите антиваксъри и стригани мутри на русофилската периферия, нито на едно голямо, мълчаливо и скатаващо се мнозинство, което се информира за вируси, ваксини и епидемии от източниците на местния и на глобалния ъндъргаунд.

Е, защо ни е тогава на нас президент? Защо ни е премиер и здравен министър? Да си на власт не означава сконфузено да приемаш ограничителни мерки, които ще се саморедуцират до изгонване на децата от училището.

Да си на власт означава да водиш другите, да ги накараш да ти вярват. За какво да гласуваме за теб, бе Радев? За какво смислено нещо си ни повел нанякъде през последните пет години?


От категорията

Марко Семов: Нашето "Дано"

-1625947504.jpg

Има хора, родени за хаоса и безредието – за тях това е най-добрият ред. Време ...

6 дек. 2021 | 14:25

Валерия Велева: Управляващата коалиция ще е петорна. Радев има своя квота в кабинета "Петков"

Валерия Велева: Управляващата коалиция ще е петорна. Радев има своя квота в кабинета "Петков"-1638786584.jpg

Недоумение буди и решението всяка партия сама да отговаря за министрествата, ...

6 дек. 2021 | 12:10

The Times: Путин е готов да нападне Украйна след Нова година

-1636746878.jpg

Служители на американското разузнаване смятат, че Москва е разработила планове ...

6 дек. 2021 | 20:36

Десет са спорните въпроси, които ще обсъдят във вторник Байдън и Путин

-1616091713.jpg

Сред тях са евентуалната руска "агресия" в Украйна и западните ...

6 дек. 2021 | 17:36