От днес всеки понеделник от 20 часа по Travel Channel българските зрители ще могат да се забавляват с втория сезон на предаването „Оли Смит по следите на бирата“

По Travel channel - един от най-популярните водещи във Великобритания

Оли Смит ни повежда по пътя на бирата

1433 | 28 ноем. 2017 | 18:11

„Бирата наред с кафето е едно от най-социалните питиета в света, тя е цяла вселена, а домашната бира е истинска терапия“. Това споделя един от най-добрите познавачи на кехлибарената напитка у нас Свилен Кириловски

От днес всеки понеделник от 20 часа по Travel Channel българските зрители ще могат да се забавляват с втория сезон на предаването „Оли Смит по следите на бирата“-1511885735.jpgОт днес всеки понеделник от 20 часа по Travel Channel българските зрители ще могат да се забавляват с втория сезон на предаването „Оли Смит по следите на бирата“-1511885711.jpgОт днес всеки понеделник от 20 часа по Travel Channel българските зрители ще могат да се забавляват с втория сезон на предаването „Оли Смит по следите на бирата“-1511885611.jpg

„Бирата наред с кафето е едно от най-социалните питиета в света, тя е цяла вселена, а домашната бира е истинска терапия“. Това споделя един от най-добрите познавачи на кехлибарената напитка у нас Свилен Кириловски, който има блог за своето хоби bforbeer, журирал е конкурси за домашно приготвени бири.

 

Всъщност крафт пивоварните са се превърнали в истинска мода в САЩ през последните 10-15 години. Стига се дотам, че промишлените пивоварни започват да произвеждат имитации на техния продукт.

 

Домашните пивоварни се превръщат в мода и у нас продължава Свилен Кириловски, Той обича да говори за занаятчийски пивоварни, в които най-социалната напитка се приготвя у дома и поначало само за семейна консумация - напук на социалното й предназначение. Впоследствие тя постепенно се превръща и в подарък за близки и скъпи гости, също както домашните вина, сладка и конфитюри. Докато идва моментът на крафт пивоварните за ценители на бирата в някои градове на България. У нас вече има 15 такива пивоварни.

 

Едни от най-добрите пивовари в България са жените, които при това изобщо не страдат от излишно тегло, добави Кириловски.

 

Какви са стъпките за приготвяне на бира в домашни условия научиха гостите на специалното парти, организирано от телевизионния канал Travel Channel по повод началото на новата поредица „Оли Смит по пътя на бирата“.

 

 А кой е Оли Смит?

 

Оли Смит е един от най-попуярните водещи  във Великобритания. Наричан е кралят на виното и бирата, има издадени 4 книги, посветени на най-добрите комбинации храна-напитки, притежава и собствен винен бар и ресторанти на няколко круизни кораба.

Има и ...мобилно приложение за вино.

 

Толкова е запленен от темата, че е разработил и своя лимитирана серия за чаши за вино. Оли е носител на многобройни награди, но най-ценна е първата. Защото всичко започвас нея- след участието му във “Винения идол“, нещо като Мюзик айдъл, но за виното. Там успява да пребори 600 участника, сред които и потомотомствени сомелиери.

И така неговите фини вкусови рецептори, знания и заразителен ентусиазъм го нареждат сред 500-те най-влиятелни хора във Великобритания.

 

От днес всеки понеделник от 20 часа по Travel Channel българските зрители ще могат да се забавляват с втория сезон на предаването „Оли Смит по следите на бирата“.

 

Оли ще ни поразходи из пивоварните в САЩ, за да ни разкаже за крафт бирата.

 

„В Колорадо опитах бира, направена от тестиси на бик. Ако трябва да съм честен, имаше много приятен вкус". – откровен е Оли, който във всеки епизод ще разкрива тайни при произвадството на кехлибарената напитка. „В Колорадо бяхме на рафтинг и се спуснахме надолу по реката. Беше ми интересно да науча, че именно водата от реката отива в пивоварната и допринася за специфичниявкус на местната бира. “

 

А какъв е вкусът на бирата в Аризона, наречена „Аризонска дивотия“?

 

Много свеж, защото е произведена от диня! Друга интересна съставка в крафт бирата, за която ще разкаже Оли е лимонената трева. Според него харата предпочитат произведените в малки пивоварни бири, защото вкусът им е по-плътен, по-вълнуващ, по-специален.

 

Те носят аромата на мястото, където се произвеждат, оставят усещането за общност, която носи духа на хората, които се събират в бирарията.

 

Къде още ще ни заведе Оли Смит, за да ни накара да оценим крафт бирата?

 

Ще пътуваме до Хюстън, Тексас, където той ще приготви собствена бира с любимите си съставки – ябълка, бъз и мед. В Сан Диего, Калифорния ще се отбие до булеварда на бирата.

 

Налейте си по една студена бира и се присъединете към „Оли Смит по следите на бирата“ по Travel Channel.

 

И не забравяйте – бирата е напитка за познавачи.


От категорията

Есенен галет с ябълки

-1494419507.jpg

22 окт. 2018 | 17:23

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.