Снимка: Епицентър.бг

Грандиозна излагация на Олимпийските игри!

Олимпийците ни в Пьонг Чанг с резедави екипи, на шапките им е флагът на...Иран (снимки)

12574 | 12 февр. 2018 | 21:45

Цветовете на дрехите са сбъркани тотално и се различават от флага ни. На шапките е изписано “BG team”, вместо Bulgaria

Снимка: Епицентър.бг-1518464863.jpgСнимка: Епицентър.бг-1518464849.jpgСнимка: Епицентър.бг-1518464807.jpg

Министерство на спорта и Българският олимпийски комитет (БОК) забъркаха скандал с екипите на нашите олимпийци.

 

Милиони зрители видяха, че на Олимпийските игри в Пьонг Чанг екипите на спортистите ни са резедави, а шапките им са с флага на ...Иран. Грандиозната излагация е сред коментираните теми в социалните мрежи, като обвиненията са насочени основно срещу ресорното министерство и БОК. Най-често задаваните въпроси са кой, кога, къде и КОЛКО е прибрал нерегламентирано покрай обществената поръчка за резедаво-белите облекла и шапките с флага на Иран.

 

Ето и коментара на потребителя Петър Иванов във „Фейсбук“:

 

Този “спортен” министър много обича резедавия цвят. Екипите на нашите олимпийци в Пьонг Чанг са резедави, не са зелени, каквито би трябвало да се очаква да бъдат, и каквито са обявени, че са.

 

Резедавото не е зелено (освен ако не си далтонист или идиот) и няма нищо общо с националния ни флаг, който според чл. 15, ал. (2) на Закона за държавния герб и националното знаме на Република България има “бяло, зелено и червено поле”, няма резедаво поле, нито светлозелено, нито жълтозелено.

 

Екипите на българите са сбъркани тотално, различават се цветово от флага ни. Те по-скоро са свързани като дизайн и подредба на цветове с държавния флаг на Ислямска република Иран.

 

Шапките в тези екипи представят точно иранското знаме – зелено, бяло и червено, а не нашата нашия национален флаг с подредбата – бяло, зелено и червено.

 

Освен това на тези шапки е изписано “BG team”, значи съответния спортист не представя България, а представя някакъв незнаен “български екип”. На шапката би трябвало да е името на държавата ни или националният ни флаг, както е при други спортисти.

 

Позорната излагация е чудовищна! Кралев, пътувай!“

 

Спортната екипировка на нашите представители е изработена от италианската фирма VIST и включва яке, грейка, зимни черни панталони, блуза, две спортни горнища, кожени ръкавици, леко пухено зимно яке в червено-черно, шапка и др. Всички дрехи и аксесоари са от последната зимна колекция на фирмата.


VIST облича за втори път българските олимпийци след Сочи 2014. Обувките са на една от най-популярните в зимните спортове марки - Dolomite. Официалните облекла пък са дело на световноизвестната марка Conte of Florence, която за първи път облича българските олимпийци.


От категорията

ПьонгЧанг 2018: Равносметката за България

-1518001978.jpg

За трети пореден път сме без медал от Зимни олимпийски игри

24 февр. 2018 | 17:03

Норвегия строши рекорда на САЩ по брой медали от зимна Олимпиада

-1512538274.jpg

Преди последния ден на Игрите те имат 13 златни, 14 сребърни и 11 бронзови ...

24 февр. 2018 | 16:00

Путин към Сборная: Успехът ви доказа забележителната ни хокейна школа

-1514306538.jpg

Руският президент изпрати телеграма на хокеистите, поздрави по телефона ...

25 февр. 2018 | 12:36

Последният българин на Олимпиадата не финишира

-1517324741.jpg

Веселин Цинзов не измина 50 км в масовия старт на ски бягането

24 февр. 2018 | 10:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Tania Pesheva


13 февр. 2018 | 09:07От мутра нито премиер, нито спортен министър става ...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018