Тя и екипът ѝ посетиха Сливенския женски затвор и се срещнаха с граждани

Омбудсманът: Институциите реагираха адекватно в създалата се психоза за отнемането на деца

408 | 9 окт. 2019 | 16:18

Това, което се случи е свързано с по-ниското доверие към институциите, и то специализираните институции за закрила на детето, може би именно там трябва да се работи - да се повишава капацитетът на човешкия ресурс, коментира Диана Ковачева


Институциите реагираха адекватно в създалата се кризисна ситуация в някои райони на страната след слуховете за отнемане на деца от социални работници, смята омбудсманът Диана Ковачева. Според нея показател за това е, че децата започват постепенно да се завръщат в училище. Ковачева е на работно посещение в Сливен, съобщи БНР. 

Ковачева заяви, че след кризата е важно да бъде направен анализ на причините, довели до тази ситуация:

"Това, което се случи преди няколко дни, е свързано с по-ниското доверие към институциите, и то специализираните институции за закрила на детето, и може би именно там трябва да се работи - да се повишава капацитетът на човешкия ресурс. Защото човешкият фактор тук е много важен, социалните услуги, социалните работници, тяхното обучение, професионална квалификация. Условията, при които работят, също не са за подценяване. И най-вече да се работи за по-добра координация между институциите и подкрепа на семейството".

По време на еднодневната си визита в Сливен омбудсманът и нейният екип посетиха Сливенския женски затвор и се срещнаха с граждани. Констатирано е, че в единствения затвор за жени битовите условия са добри, но има оплаквания от здравните грижи.


От категорията

Кирил Добрев със силен доклад пред пленума на БСП: В 10 общини водихме битки на живот и смърт

-1537349855.jpg

Очаквахме поне още 10 общини, където не просто губим с малко, а ни обраха и ...

17 ноем. 2019 | 12:19

Пленум на "Позитано" 20 отчита резултатите от местния вот и чертае план за пряк избор на лидер

Пленум на "Позитано" 20 отчита резултатите от месния вот и чертаен план за пряк избор на лидер-1573975920.jpg

Членове на левицата са сигнализирали в централата на партията, че не са ...

17 ноем. 2019 | 09:19

Станишев: Оставките не са най-важното, а защо хората не ни припознават като алтернатива

-1570883309.jpg

Очертава се многочасов пленум, призна той

17 ноем. 2019 | 12:50

Тома Биков: Трябват още мерки за решаване на проблема с фалшивите болнични

-1569082753.png

Депутатът бе категоричен, че няма никаква предпоставка за предсрочни избори: ...

17 ноем. 2019 | 12:21

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


10 окт. 2019 | 01:53Не сме длъжни да плащаме данъци, за да може мафията да ограбва нашия труд и живот. Не сме длъжни да плащаме данъци, за да храним орда малоумни депутати, които не представляват нашите интереси. Не сме длъжни да плащаме данъци, за да може мафията да плаща на проституиращите медии. Не сме длъжни да плащаме данъци, за да може мафията да краде от пътищата и да ви убива на всеки метър. Мафията е жива само благодарение на нашите данъци. Спрете да плащате данъците. Съвременна България е антидържава. Това е държава на мафията. Вече няма какво да губите.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.