Орехова пита с ябълки и канела

Орехова пита с ябълки и канела

3908 | 20 февр. 2017 | 15:47


Необходими продукти


•    1 ч.ч. настъргани ябълки
•    1 ч.ч. вода
•    2 ч.ч. брашно
•    1 ч.ч. смлени орехи
•    1/2 ч.ч. грис
•    1 ч.ч. захар
•    2 ч.л. канела
•    1/2 ч.ч. олио
•    1 ч.л. бакпулвер
•    кора от лимон
•    2 ванилии
•    3 с.л. ром или вишновка
•    За сиропа:
•    2 ч.ч. захар
•    250-300 мл вода
•    1-2 ч.л. ром или вишновка
•    1/2 ч.ч. олио


Начин на приготвяне
Плодовете се рендосват. Всички останали продукти се прибавят до получаване на хомогенна смес. Пече се около 50 минути в умерена фурна.


Изстиналата пита се полива с готовия сироп.


От категорията

Телешко „Уелингтън“

Телешко „Уелингтън“

-1516353379.jpg

19 ян. 2018 | 11:14

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

Шоколадово мартини

Шоколадово мартини-1515757258.jpg

12 ян. 2018 | 13:39

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018