Орехова пита с ябълки и канела

Орехова пита с ябълки и канела

4079 | 20 февр. 2017 | 15:47


Необходими продукти


•    1 ч.ч. настъргани ябълки
•    1 ч.ч. вода
•    2 ч.ч. брашно
•    1 ч.ч. смлени орехи
•    1/2 ч.ч. грис
•    1 ч.ч. захар
•    2 ч.л. канела
•    1/2 ч.ч. олио
•    1 ч.л. бакпулвер
•    кора от лимон
•    2 ванилии
•    3 с.л. ром или вишновка
•    За сиропа:
•    2 ч.ч. захар
•    250-300 мл вода
•    1-2 ч.л. ром или вишновка
•    1/2 ч.ч. олио


Начин на приготвяне
Плодовете се рендосват. Всички останали продукти се прибавят до получаване на хомогенна смес. Пече се около 50 минути в умерена фурна.


Изстиналата пита се полива с готовия сироп.


От категорията

Лек пролетен десерт с ягоди

Лек пролетен десерт с ягоди-1524573507.jpg

24 апр. 2018 | 15:37

Пролетна крем супа с киселец

Пролетна крем супа с киселец-1524045327.jpg

18 апр. 2018 | 12:54

Джуркана коприва със сирене

Джуркана коприва със сирене-1523368355.jpg

10 апр. 2018 | 16:49

Печива със салам, гофретни рула и козуначени торти - част от Великденската трапеза по света

Печива със салам, гофретни рула и козуначени торти - част от Великденската трапеза по света-1522845103.jpg

9 апр. 2018 | 20:44

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018