Орехова пита с ябълки и канела

Орехова пита с ябълки и канела

3328 | 20 февр. 2017 | 15:47


Необходими продукти


•    1 ч.ч. настъргани ябълки
•    1 ч.ч. вода
•    2 ч.ч. брашно
•    1 ч.ч. смлени орехи
•    1/2 ч.ч. грис
•    1 ч.ч. захар
•    2 ч.л. канела
•    1/2 ч.ч. олио
•    1 ч.л. бакпулвер
•    кора от лимон
•    2 ванилии
•    3 с.л. ром или вишновка
•    За сиропа:
•    2 ч.ч. захар
•    250-300 мл вода
•    1-2 ч.л. ром или вишновка
•    1/2 ч.ч. олио


Начин на приготвяне
Плодовете се рендосват. Всички останали продукти се прибавят до получаване на хомогенна смес. Пече се около 50 минути в умерена фурна.


Изстиналата пита се полива с готовия сироп.


От категорията

Турски кадаиф

Турски кадаиф-1496049444.jpg

29 май 2017 | 12:16

София става световна столица на виното

Над 1500 гости идват за 40-тия юбилеен международен конгрес по лозарство и винарство
-1495817706.jpg

Над 1500 гости идват за 40-тия юбилеен международен конгрес по лозарство и ...

26 май 2017 | 19:54

Бухти без яйца

Бухти без яйца-1495724170.jpg

25 май 2017 | 17:54

Мераклийско свинско

Мераклийско свинско-1495457356.jpg

22 май 2017 | 15:46

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.