Орехова пита с ябълки и канела

Орехова пита с ябълки и канела

3476 | 20 февр. 2017 | 15:47


Необходими продукти


•    1 ч.ч. настъргани ябълки
•    1 ч.ч. вода
•    2 ч.ч. брашно
•    1 ч.ч. смлени орехи
•    1/2 ч.ч. грис
•    1 ч.ч. захар
•    2 ч.л. канела
•    1/2 ч.ч. олио
•    1 ч.л. бакпулвер
•    кора от лимон
•    2 ванилии
•    3 с.л. ром или вишновка
•    За сиропа:
•    2 ч.ч. захар
•    250-300 мл вода
•    1-2 ч.л. ром или вишновка
•    1/2 ч.ч. олио


Начин на приготвяне
Плодовете се рендосват. Всички останали продукти се прибавят до получаване на хомогенна смес. Пече се около 50 минути в умерена фурна.


Изстиналата пита се полива с готовия сироп.


От категорията

Лятна торта с плодове и маскарпоне

Лятна торта с плодове и маскарпоне-1500888603.jpg

24 юли 2017 | 12:28

Вкусни рецепти за Илинден

-1491556349.jpg

20 юли 2017 | 10:45

Летни сармички

-1484665947.jpg

17 юли 2017 | 17:22

Катето Евро спретна уникално тирамису и зарадва феновете с ароматни истории от книгата си

Катето Евро спретна уникално тирамису и зарадва феновете с ароматни истории от книгата си-1500546150.jpg

В книгата, освен че разкрива тънкостите на готвенето, любимката на българската ...

20 юли 2017 | 13:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.