Nurture wellness village

Кетрин Брилиантс-Тървил, собственик на Nurture wellness village на Филипините пред Епицентър.бг

Оставаме млади, ако умеем да спрем и да възстановим баланса си

7821 | 3 авг. 2017 | 21:47

Здравето не е въпрос на рецепта или модел, а на спектър от избори, които всеки човек прави за себе си

Nurture wellness village-1501705153.jpgКетрин Брилиантс-Тървил и авторката-1501705010.jpg Nurture wellness village-1501704942.jpg Nurture wellness village-1501704613.jpgNurture wellness village-1501702580.jpgNurture wellness village-1501701970.jpgNurture wellness village-1501700948.jpgNurture wellness village-1501700794.jpgNurture wellness village-1501700544.jpgNurture wellness village-1501700267.jpgNurture wellness village-1501699985.jpg

Благодарности към Qatar airways

 

Курортното еко селище Nurture wellness village в Тагайтай близо до Манила е изборът на пътешествениците за 2015 година в Trip advisor. Престоят там минава под мотото „По-здрави, по-щастливи, по-добре”.  Разположено в тропическа гора,  от двата бряга на ромонящ поток,мястото просто излъчва и внушава тотален покой.  

 

Къщичките са заобиколени от искрящо зелена растителност и пъстри до полуда цветя. Изградени изцяло от естествени материали, създадени на ръка в близката околност, бунгалата предлагат автентичен филипински дух. Любителите на екстремните преживявания, могат да отседнат и в палатка, но…   с личен иконом и специално място за барбекю отпред.

"Менюто" включва холистични пакети за прочистване на организма и отслабване, както и такива да подмладяване, преодоляване на стреса, порцелянова кожа и холистично лечение (след предписание на доктор).

 

В СПА-центъра изобилстват древните филипински терапии с екзотични и треднопроизносими имена - с обвиване с горещи бананови листа, местни билки и типичния масаж, при който човек може да усети мускули и възелчета ,за чието съществуване не е подозирал.

 

Фермата, където се отглеждат всички плодове и зеленчуци, които, претворени от шеф-готвач, се превръщат във вкусни ястия, е любимо място на децата, където могат не само да играят наволя  ида се запознаят с кравата Мария-Клара, ами да научат коя билка за кои точно болести помага или да се включат в старинни начини за обработна на ориза и различни домакински дейности.

 

Кетрин Брилиантс-Тървил, собственик на Nurture wellness village, даде интервю специално за Епицентър.бг

 

-          Как решихте да създадете този рай на спокойствието?

-          Случайно. Историята наистина е интересна. Аз преминавах през един от най-трудните периоди в моя живот. Бях в Манила и имах нужда от място, където да се възстановя, да открия себе си, да събера парчетата от душата си.  Тук в Тагайтай климатът е много по-прохладен, отколкото в столицата на Филипините.  Видя ми се подходящо място за почивка, където мога да получа няколко оздравителни и възраждащи масажа, да бъда близо до природата. Изобщо, подходящо място за жена току-що минала през тежък развод. 

 

Така се роди концепцията за Nurture -  възпитаване, отглеждане на английски. Когато хората са с болна душа, преживяват тежки времена те имат нужда да преминат по спасителен мост към баланса. Те се боят и място като това им помага да открият отново равновесието в себе си и уверено да преминат моста.

 

Първоначално имахме само една къща и от селото идваше лицензиран терапевт за масаж. Постепенно уелнес селището започна да се развива. Наехме шеф-готвач, който да направи меню с лечебни храни за душата и тялото.

 

-          Вие сте най-добрата реклама на уменията на служителите ви, защото наближавате 60, а изглеждате  най-много на 40.

-          Много ви благодаря. Ще навърша 60 след два месеца.

-         

О, моля ви, споделете  тайната си!

-           В Nurture няма рецепта или модел, а има спектър от избори, които всеки човек може да направи за себе си. Ако предпочете анти-ейдж програмата, гостът трябва да знае, че холистичният подход е по-добър от всякакви инжекции.  Просто трябва да избереш да контролираш стреса си, да бъдеш позитивен,  да се храниш здравословно с пресни плодове и зеленчуци (при нас това става с продукти от собствената ни ферма), умът и тялото ти да са в хармония. Хидратацията  е задължителна, но пиенето на вода не е достатъчно. Трябва да се пият оздравяващи тялото комбинации от фрешове. Имунната система да се подсилва с природни добавки, да се изчистят тялото и чувствата, а терапиите да са само натурални.   

 

Организмът има нужда от кислород и движение – дали това ще бъде йога, тай чи или обикновена разходка е по избор на госта. Ние ги окуражаваме да ходят пеш до фермата, където отглеждаме  подправките, плодовете и зеленчуците.   

 

При нас се търси комбинацията от спокойствието в ума, тялото и околната среда. Всичко това се комбинира с масаж, акупунктура и задължително здрав сън. Когато си под напрежение, заобиколен от  много хора и далеч от природата, се заспива трудно. А това се отразява на психиката.

          

-          Ключовата дума е „баланс”. Но как да го постигнем?

-          Баланс – абсолютно! Съвременният живот е твърде забързан, увличаме се от ритъма му. Ключът е в умението да спрем, за да възвърнем баланса си.   Ще ви дам пример със сина си, който сутринта закъсняваше за работа, а аз го поканих да изяде една ябълка. Той започна да ми обяснява колко е зает и колко важни неща има да свърши през деня. 

 

Аз му казах „Ако не хапнеш,  няма да се чувстваш добре и това ще ти попречи да си във форма и да изпълниш задачите си. Пий вода.  Ако организмът ти е сух, умът ти започва да боксува.  Балансът не е само да бъдеш спокоен, ами да решаваш проблемите си и това да те прави щастлив”.

 

-          Имате ли специални програми за burn-out („изпушили” от напрежението) хора?

-          О, да! Различни програми. Цялостната ни философия е човек да дойде тук, да си почине и да намери себе си. Да бъде далеч от дома си, но да намери домашен уют. Да се свържеш с природата, да откриеш ценните за теб неща. Това става дори и с лечебния филипински масаж, който е целебен не само за тялото, ами и за душата.

 

-          Ами ако човек не е съгласен с някои точки от програмата ви, ако е дошъл само, за да угоди на член от семейството си. Как го убеждавате да се включи?

-          Ние вярваме, че всеки човек има право на мнение и желание и няма да го караме насила да се присъедини към нас. Но философията ни е, че всеки може да открие своя начин, своя път за подобрение. Не всеки е съгласен да спазва програмата цял ден. Но ние разполагаме с различни идеи и активности, които да го убедят неусетно.  Едно включване в групата за тай чи, една разходка до фермата, където ще види как всяка билка, всеки плод или зеленчук, поднесен на масата, расте. Но и ще научи за какви болести помагат и кои вътрешни органи оздравяват. Правим демонстрации какви комбинации от плодове и зеленчуци в смутитата и фрешовете кои заболявания предотвратяват. 

 

          Ако гостът не повярва в нашите послания, той може да потърси отговори за себе си в съзерцанието на природата, потапянето в нея, пълния покой. Има хора, които са убедени, че полезната храна е безвкусна, но когато опита нашите гозби  често пъти питат „И това е здравословно?!”. 

 

Да! Добрата храна е добра на вкус! Нашият шеф-готвач може да приготви всяка ястие така ,че да бъде едновременно вкусно и здравословно.  Комбинацията от всички изброени фактори, е ключът на щастливият живот.

-          Вашият съпруг е химик?

-          Да, той е доктор по органична химия.  Той приготовлява масажните масла за нашите терапии. Всички те са напълно натурални, чисти и екологични.  Съпругът ми подготвя комбинациите за пълен релакс, за обезболяване, има и такива, които подпомагат романтичните усещания. Основа за всички масла е чистото кокосово олио.

 

-          С какво ще приканите българите  да посетят Филипините?

-          Филипините са много красива и екзотична страна.  Всички говорим английски и знаем как да ви накараме да се почувствате наистина добре. Заповядайте в Nurture wellness village.

-           

-           Nurture wellness village

Здравето не е въпрос на рецепта или модел, а на спектър от избори, които всеки човек прави за себе си

Nurture wellness village

Здравето не е въпрос на рецепта или модел, а на спектър от избори, които всеки човек прави за себе си

Сред атракциите са и старинни селскостопански занимания

Здравето не е въпрос на рецепта или модел, а на спектър от избори, които всеки човек прави за себе си

Nurture wellness village

Здравето не е въпрос на рецепта или модел, а на спектър от избори, които всеки човек прави за себе си

От категорията

Бриджит Макрон пусна фотосесия с Деси Радева на Айфеловата кула и с корабче по река Сена
(Галерия)

Сн. Flickr/Presidence de la Republique France-1513241022.jpg

Двете първи дами са подбрали дълги палта с елегантна кройка по тялото. Бриджит ...

14 дек. 2017 | 10:21

Календарът на "Ивет фешън" - само с нови лица
(Галерия)

Календарът на "Ивет фешън" - само с нови лица-1513188268.jpg

Естествената красота и връзката с природата са акцентите в лимитираното ...

13 дек. 2017 | 19:56

Предприемайте всичко, свързано с бизнес, предложения, договори, нови партньорства
(Галерия)

номерология-1513282961.jpg

Номерологична прогноза за 15 декември. Много положителен и добър ден, ...

14 дек. 2017 | 22:21

Григор Димитров, „Пapлaмeнтapни избopи“ и "50 нюaнca пo-тъмнo"- най-търсените думи в Google България
(Галерия)

Гугъл-1513267396.jpg

В Топ 10 попадат още: Деси Банова, Енджи Касабие, Сузанита Мурад, Тамара ...

14 дек. 2017 | 18:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.