Снимка: ГЕРБ

Инициативата клуб „България за младите“ към ГЕРБ стартира през януари 2018 г. и вече има хиляди последователи в града

Отново над тон събрани капачки от кампанията „Голямото сърце на Бургас“

785 | 17 ян. 2020 | 14:59

Голямата цел е рециклиране на пластмаса за закупуване на реанимобил с апаратура за бебета за нуждите на бургаската болница


Над тон пластмасови капачки отново бяха събрани и предадени на УМБАЛ-Бургас от клуб „България за младите“ към ГЕРБ. Кампанията в морския град продължава, а металната конструкция на площад „Тройката“, в която бургазлии остават непотребната пластмаса, се пълни за броени дни. Голямата цел е рециклиране на пластмаса за закупуване на реанимобил с апаратура за бебета за нуждите на бургаската болница, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

В сортирането и предаването на чувалите с капачки за пореден път се включиха членове на различни структури на ГЕРБ-Бургас заедно с Таня Анестиева, която е инициатор на идеята. Последният отчетен резултат е 1020 кг.

Инициативата „Голямото сърце“ стартира през януари 2018 г. и вече има хиляди последователи в града. Кампанията обхвана и други населени места не само в областта, но и в цялата страна. Сред най-активните участници са деца от учебните заведения, които заедно с класните си ръководители редовно предават големи количества непотребна пластмаса.

Освен с хуманната цел за закупуване на реанимобил, кампанията „Голямото сърце на Бургас“ е и в синхрон с усилията, които се полагат за опазване на околната среда и борбата със замърсяване от пластмасови отпадъци. Съгласно новите правила на Европейския съюз, приети чрез Директива миналата година, до 2021 г. ще бъдат забранени пластмасовите чинии, прибори, сламки, дръжките на балони и клечките за уши.

Желаещите да се информират за развитието на кампанията, могат да го направят във Фейсбук на https://www.fb.com/FillBurgasBigHeart. На нея периодично се публикува информация за предадените количества, както и видовете пластмаса, която може да бъде събирана.

 


От категорията

Радев за Борисов: Няма нищо по-страшно от активната глупост! И след 13 май ще има вирус... (ВИДЕО)

-1536815076.jpg

Редом със здравните мерки, трябва да има солидни икономически и социални мерки. ...

7 апр. 2020 | 11:32

Премиерът: Категорично няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга!

-1580628624.jpg

Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки, да ...

7 апр. 2020 | 09:14

Николай Николов: В повечето аптеки вече има маски и дезинфектанти

-1503293598.jpg

Повече от 60 български фирми са предложили услугите си за организирано ...

7 апр. 2020 | 14:28

Борисов към Херо Мустафа: Срещу епидемията трябва да бъдем единни, солидарни и да си помагаме

Снимка: Правителствена информационна служба-1586258454.jpg

Друг акцент на срещата бяха инициативите, с които посолството на САЩ подкрепя ...

7 апр. 2020 | 14:19

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.