Пълнен шаран с бекон и кашкавал

6146 | 16 дек. 2014 | 15:43

Автор:


Необходими продукти
1 бр. шаран (около
1,5 кг )
100 г гъби
100 г бекон
100 г кашкавал
1 глава лук
1 бр. лимон
1 ч.ч. бяло вино
Сол
2-3 щипки магданоз

 

Начин на приготвяне

 

1. Шаранът се почиства от люспите, като се прави отвор откъм гърба, за да се извадят вътрешностите (така няма нужда от зашиване и плънката няма да „избяга“ при печенето).
2. Рибата се измива добре, посолява се и се оставя настрана.
3. Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с гъбите. След 5 минути се добавя беконът и се пържи, докато се зачерви. Сваля се от огъня. Оставя се настрана да поизстине малко.
4. Когато плънката изстине достатъчно, се добавят настърганият кашкавал и магданозът. Разбърква се добре.
5. Шаранът се пълни, докато коремчето се издуе добре (няма нужда от зашиване). Поставя се в по-дълбока тавичка. Върху него се разпределя лимонът, нарязан на тънки колелца, и се залива с чашата бяло вино.
6. Рибата се пече около 30-40 минути на 200 градуса, покрита с фолио. След половин час фолиото се маха, за да се позапече шаранът. По желание може да се декорира с парченца банан и малко дресинг за разкош.


От категорията

Десертът на Виенския бал - лешников нуга крем с мус от дренки

Лешников нуга крем с мус от дренки-1581624624.jpg

Шеф Готфрид Ганстерер е подготвил агнешко каре със сос с розмарин, рагу от ...

13 февр. 2020 | 22:06

Рецепти за празничната трапеза на Трифон Зарезан и Св. Валентин

-1580220210.jpg

12 февр. 2020 | 15:19

Здравословна елда с гъби

Елда с гъби-1581428775.jpg

11 февр. 2020 | 15:43

Сьомга със сос от лимон и копър

Сьомга със сос от лимон и копър-1580981763.jpg

6 февр. 2020 | 11:35

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.