Пълнен шаран с бекон и кашкавал

6289 | 16 дек. 2014 | 15:43

Автор:


Необходими продукти
1 бр. шаран (около
1,5 кг )
100 г гъби
100 г бекон
100 г кашкавал
1 глава лук
1 бр. лимон
1 ч.ч. бяло вино
Сол
2-3 щипки магданоз

 

Начин на приготвяне

 

1. Шаранът се почиства от люспите, като се прави отвор откъм гърба, за да се извадят вътрешностите (така няма нужда от зашиване и плънката няма да „избяга“ при печенето).
2. Рибата се измива добре, посолява се и се оставя настрана.
3. Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с гъбите. След 5 минути се добавя беконът и се пържи, докато се зачерви. Сваля се от огъня. Оставя се настрана да поизстине малко.
4. Когато плънката изстине достатъчно, се добавят настърганият кашкавал и магданозът. Разбърква се добре.
5. Шаранът се пълни, докато коремчето се издуе добре (няма нужда от зашиване). Поставя се в по-дълбока тавичка. Върху него се разпределя лимонът, нарязан на тънки колелца, и се залива с чашата бяло вино.
6. Рибата се пече около 30-40 минути на 200 градуса, покрита с фолио. След половин час фолиото се маха, за да се позапече шаранът. По желание може да се декорира с парченца банан и малко дресинг за разкош.


От категорията

Коприва с ориз и пролетни подправки

Коприва с ориз и пролетни подправки-1585644179.jpg

31 март 2020 | 11:41

На Благовещение се ядат риба и спанак: Вкусни рецепти за празника

-1478080546.jpg

24 март 2020 | 19:00

Спаначени кюфтенца

Спаначени кюфтенца-1584006939.jpg

12 март 2020 | 11:54

Какво да сготвим на Тодоровден - традиционни рецепти

-1491556349.jpg

6 март 2020 | 11:21

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.