Пълнен шаран с кускус и стафиди

Пълнен шаран с кускус и стафиди

7148 | 3 дек. 2014 | 11:00

Автор:


Необходими продукти


1 шаран (1,5 кг)

 

За плънката
1/2 ч. ч. кускус
100 г стафиди
2 глави лук
100 мл бяло вино
3 с.л. зехтин
2 ч.л. захар
1 щипка канела
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
За покриване на рибата
400 г домати от консерва
2 глави лук
3 с.л. зехтин
1/2 връзка магданоз
1 с.л. брашно
1 с.л червен пипер
сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне

 

1. Шаранът се изчиства от вътрешностите, хрилете се махат, люспите се отстраняват. Рибата се подправя със сол и черен пипер, отвън и отвътре.
2. Лукът за плънката се нарязва на ситно. Запържва се в сгорещения зехтин. Прибавят се стафидите и се налива бялото вино.
3. Слага се и кускусът, след което течността се абсорбира. Подправя се с наситнения магданоз, сол, черен пипер, захар и канела.
4. С готовата смес се пълни шаранът, като накрая се затваря с дървени шишчета.
5. Лукът за покриването се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина. Добавя се брашното, разбърква се и се поръсва с червения пипер.
6. Сипват се доматите, сместа се дърпа от котлона. Разбърква се и се подправя със сол, черен пипер и магданоз.

7. Шаранът се поставя в тава, налива се малко вода. Отгоре се залива със сместа за покриване. Пече се в загрята на 180 градуса фурна 60-70 минути. Поднася се веднага.

 

 


От категорията

Пикантни агнешки котлети с червен боб

Пикантни агнешки котлети с червен боб-1614613151.jpg

1 март 2021 | 17:38

Панакота с маскарпоне

Панакота с Маскарпоне-1614000884.jpg

22 февр. 2021 | 15:33

Попска яхния

Попска яхния-1613389947.jpg

15 февр. 2021 | 13:51

Стек Антоанет

Стек Антоанет-1612866157.jpg

9 февр. 2021 | 12:21