Пълнен шаран

Пълнен шаран с орехи и ориз

2122 | 6 дек. 2017 | 12:57


Необходими продукти

 

1 шаран

2 ч.ч. ориз

1 ч.ч. счукани орехи

4 глави лук

300 г гъби

2 моркова

1 лимон

1 ч.ч. олио

магданоз

черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне

Шаранът се измива добре. Поръсва се във външната и вътрешната част с прясно изцеден лимонов сок. Посолява се и се оставя настрана да престои около час. Междувременно се подготвя плънката, като в тенджера се задушава нарязаният лук в олио и малко вода. Прибавят се гъбите и морковите, нарязани на кубчета. След като се позадушат, се добавя оризът и пърженето продължава, докато стане прозрачен. Подправя се със смлян черен пипер и се долива топла вода. Щом оризът започне леко да поомеква, тенджерата се маха от котлона, прибавят се ореховите ядки и ситно нарязаният магданоз. Сместа се оставя да изстине, след което с част от нея се пълни шаранът. Зашива се с конец. Пече се в предварително намазнена тава, като около рибата се разстила останалото количество плънка. Полива се с 2-3 с.л. олио и остатъка от лимоновия сок. Долива се и вода.

Ястието се пече до готовност в предварително загрята на умерена температура фурна.

 


От категорията

Коледни джинджифилови бисквити от Швеция

Коледни джинджифилови бисквити от Швеция-1513072692.jpg

12 дек. 2017 | 11:55

Панфорте с шоколад

Панфорте с шоколад-1512993865.jpg

11 дек. 2017 | 14:03

Какво да сготвим на Никулден – вкусни рецепти

-1480947865.jpg

5 дек. 2017 | 10:38

На Савинден се подготвя Никулденската трапеза, раздават се мекици за здраве

На Савинден се подготвя Никулденската трапеза, раздават се мекици за здраве-1512462695.jpg

5 дек. 2017 | 10:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.