Пълнен шаран

Пълнен шаран с орехи и ориз

3489 | 6 дек. 2017 | 12:57


Необходими продукти

 

1 шаран

2 ч.ч. ориз

1 ч.ч. счукани орехи

4 глави лук

300 г гъби

2 моркова

1 лимон

1 ч.ч. олио

магданоз

черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне

Шаранът се измива добре. Поръсва се във външната и вътрешната част с прясно изцеден лимонов сок. Посолява се и се оставя настрана да престои около час. Междувременно се подготвя плънката, като в тенджера се задушава нарязаният лук в олио и малко вода. Прибавят се гъбите и морковите, нарязани на кубчета. След като се позадушат, се добавя оризът и пърженето продължава, докато стане прозрачен. Подправя се със смлян черен пипер и се долива топла вода. Щом оризът започне леко да поомеква, тенджерата се маха от котлона, прибавят се ореховите ядки и ситно нарязаният магданоз. Сместа се оставя да изстине, след което с част от нея се пълни шаранът. Зашива се с конец. Пече се в предварително намазнена тава, като около рибата се разстила останалото количество плънка. Полива се с 2-3 с.л. олио и остатъка от лимоновия сок. Долива се и вода.

Ястието се пече до готовност в предварително загрята на умерена температура фурна.

 


От категорията

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

Печени сладки картофи с пармезанова коричка

Печени картофи с пармезанова коричка


-1539164863.jpg

10 окт. 2018 | 12:47

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.