Пълнена пуйка за Деня на благодарността

Пълнена пуйка за Деня на благодарността

7843 | 22 ноем. 2018 | 11:41


Необходими продукти:
пуйка - 1 бр.
масло –75 г
лук - 2 глави
моркови - 2 бр.
гъби - 250 г
стафиди - 70 г
магданоз - ½ връзка
ориз - 1 ч.ч.
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Лукът, гъбите и морковите се нарязват и се задушават в маслото. Добавя се оризът, накиснатите стафиди и подправките. Сипва се една чаша топла вода.

Когато оризът поеме водата, се сваля от котлона. Със сместа се напълва пуйката, която е предварително натрита отвън и отвътре със сол и черен пипер.

Зашива се и се намазва с мазнина. Пече се в гореща фурна, покрита с фолио. Малко преди изваждането, фолиото се маха, за да се получи хрупкава коричка.


От категорията

Друсан свински кебап

Друсан свински кебап-1610633148.jpg

14 ян. 2021 | 16:04

Какво да сложим на трапезата на Ивановден – традиционни рецепти

-1515146997.jpg

7 ян. 2021 | 10:42

Какво да сготвим на Йордановден - традиционни рецепти

-1491556349.jpg

6 ян. 2021 | 14:14

Ето какво да сложим на новогодишната трапеза за здрава и успешна 2021

-1514466746.jpg

30 дек. 2020 | 14:15