Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби

3206 | 16 окт. 2018 | 16:44


Необходими продукти:
половин тиква цигулка
500 гр свинско месо 
500 гр гъби 
чушки
топено сирене
зехтин
лук
чесън
сол
черен пипер
кимион
червен пипер
магданоз
чубрица

Начин на приготвяне:
Тиквата се почиства. Издълбава се отвътре. Намазва се обилно със зехтин, чесън и подправките без кимиона.

В тиган се запържват лукът, гъбите, чушките, месото и подправките. Като се позапържат, се прехвърлят в отвора на тиквата. Отгоре се нарежда топеното сирене на шайби.

В отвора се долива вода. Течност се слага и в тавата, под самата тиква. Пече се на бавен огън, като при нужда се долива още вода. Пече се около 1.30 ч.


От категорията

Как да се храним здравословно през коледните пости - вкусни рецепти

-1510724800.jpg

15 ноем. 2018 | 12:32

Лучена яхния с пиле

Лучена яхния с пиле-1542035021.jpg

12 ноем. 2018 | 17:00

Рангелов хляб за Архангеловден

Рангелов хляб за Архангеловден-1541664970.jpg

8 ноем. 2018 | 10:14

Киш с риба тон, праз и тиква

Киш с риба тон, праз и тиква-1541600722.jpg

7 ноем. 2018 | 16:24

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.