Пълнени чушки с картофи

5018 | 11 дек. 2014 | 10:00

Автор:


Необходими продукти

 

10-12 броя червени чушки
7 картофа
1-2 глави лук
150 мл прясно мляко
100 г масло
олио, чубрица, черен пипер, босилек, сол на вкус

 

Начин на приготвяне

 

1. Картофите се обелват и сваряват. Прави се пюре, към което се добавят маслото и млякото.
2. Подправя се с босилек, черен пипер, чубрица и сол на вкус, след което се разбърква добре.
3. Главите лук се нарязват на много ситно. Смесват се с картофеното пюре.
4. Почистените от дръжките и семките чушки се пълнят със сместа от картофите и подправките.
5. Подреждат се в предварително леко намазнена тава, след което се и поливат с малко олио или зехтин.
6. В тавата се налива топла вода, колкото да покрие чушките. Ястието се пече 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

 

 


Още по темата

Днес в „Гурме“ гостува чаровната изпълнителка Джина Стоева. Родената в Русе дама наскоро зарадва почитателите си с втори албум, посветен на традиционния българскr фолклор. По думите й „фолклорът е нашата магия, нашето достойнство, затова той трябва да се пази, популяризира и развива“. За читателите на „Преса“ Джина Стоева предложи две от предпочитаните си рецепти за празничната коледна трапеза, с които всяка година радва приятели и близки у дома.

Кюфтенца от риба с доматен сос

Кюфтенца от риба с доматен сос-1418730756.jpg

3 дек. 2014 | 11:00

Кускус с агнешко и зеленчуци

-1418744436.jpg

10 дек. 2014 | 12:00

Пастет от печени чушки и сирене

-1418741668.jpg

9 дек. 2014 | 16:38

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.