Пълнени камби с моркови и грозде

7070 | 10 дек. 2014 | 18:22

Автор:


Необходими продукти за 2 буркана

 

4 бр. моркови
6 бр. червени чушки
12 зрънца грозде
2 с.л. сол
120 мл оцет
50 г захар
4 бр. аспирини
6 стръка пресен копър
1 шепа листа
целина

 

Начин на приготвяне

 

1. Камбите се измиват и почистват от дръжките и семето.
2. Морковите се настъргват, гроздето се измива.
3. Двата буркана се поставят в съд върху топла печка. Във всеки от тях се разпределят поравно солта, захарта, оцетът и по два аспирина. Тази марината трябва добре да се затопли, след което се маха от котлона.
4. Камбите се пълнят с морковите и гроздето. Разпределят се една върху друга в бурканите при маринатата. Долива се гореща вода. Бурканите се затварят и обръщат.

 


От категорията

Пиле с кестени по френски

Пиле с кестени по френски-1600869971.jpg

23 септ. 2020 | 17:05

Зеленчукова запеканка с патладжан и тиквички

Зеленчукова запеканка с патладжан и тиквички-1599744987.jpg

10 септ. 2020 | 16:35

Яхния с грах, моркови и телешко

Яхния с грах, моркови и телешко-1598969445.jpg

1 септ. 2020 | 17:10

Турска мусака с патладжани

Турска мусака с патладжани-1597841245.jpg

19 авг. 2020 | 15:46