Пълнени патладжани

5929 | 15 февр. 2015 | 10:17

Автор:


Необходими продукти

 

4-5 средно големи патладжана

сол на вкус

За плънката

зеле, моркови, чесън, магданоз, листа от целина

За саламурата

1 с.л. оцет

1 с.л. вода

1,5 к.ч. сол

 

Начин на приготвяне

 

1. Отрязват се дръжките на патладжаните, прави се дълбок разрез по дължината им, без да се прерязват, и накрая се изважда с лъжичка семенната им част. Посоляват се и се оставят да престоят 30 минути.

2. Патладжаните се пускат във вряла вода да поврат около 5 минути, след което се изваждат и отцеждат.

3. Прави се плънка от ситно нарязаните зеленчуци и подправки. Сместа се посолява и с нея се пълнят патладжаните. Нареждат се в буркани и се заливат с предварително сварената саламура. Бурканите се затварят и стерилизират.


Още по темата

Зеленчуков букет

-1422984585.jpg

3 февр. 2015 | 19:28

Мариновани гъби

-1423072304.jpg

7 февр. 2015 | 11:26

Печена червена капия с оцет

-1422896137.jpg

2 февр. 2015 | 18:54

Апетитка с люти чушки

-1422530006.jpg

29 ян. 2015 | 13:13

Кисело зеле с цвекло

-1418732844.jpg

16 дек. 2014 | 14:26