Пълнени тиквички с риба тон

Пълнени тиквички с риба тон

806 | 23 септ. 2017 | 11:39


Необходими продукти

  • 2 бр. тиквички (около 800 г )
  • 1 глава лук
  • 4 бр. белени домати от консерва
  • 2 скилидки чесън
  • 2–3 стръка магданоз
  • 160 г риба тон от консерва
  • 1 бр. яйце
  • 150 г кашкавал
  • зехтин, сол, бял пипер

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, нарязват се по дължина и с лъжица се издълбават и осоляват. Вътрешната част се реже на ситно и заедно с лука (нарязан на дребно), доматите, скилидките чесън и се задушават в тиган с две с.л. зехтин, докато водата се изпари, като се бъркат отвреме навреме.

 

Готовата плънка се оставя да се изстуди и смесва с нарязания на ситно магданоз и риба тон. Тиквичките се пълнят с тази плънка. Нареждат върху тава с намаслено алуминиево фолио, пекат се в предварително загрята фурна, с малко вода, за около 25 минути.

 

Яйцето се разбива с настъргания кашкавал. Слага се от получилата се смес и се запича за още 10 минути


От категорията

Спаначено брауни

Спаначено брауни  -1508247912.jpg

17 окт. 2017 | 16:42

Печено брюкселско зеле с карфиол и ябълки

Печено брюкселско зеле с карфиол и ябълки -1508155310.jpg

16 окт. 2017 | 15:01

Тюрбан със зеленчуци

Тюрбан със зеленчуци-1507902550.jpg

13 окт. 2017 | 16:47

Спагети Соренто

Спагети Соренто-1507634171.jpg

10 окт. 2017 | 14:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.