Пълнени тиквички с риба тон

Пълнени тиквички с риба тон

1024 | 23 септ. 2017 | 11:39


Необходими продукти

  • 2 бр. тиквички (около 800 г )
  • 1 глава лук
  • 4 бр. белени домати от консерва
  • 2 скилидки чесън
  • 2–3 стръка магданоз
  • 160 г риба тон от консерва
  • 1 бр. яйце
  • 150 г кашкавал
  • зехтин, сол, бял пипер

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, нарязват се по дължина и с лъжица се издълбават и осоляват. Вътрешната част се реже на ситно и заедно с лука (нарязан на дребно), доматите, скилидките чесън и се задушават в тиган с две с.л. зехтин, докато водата се изпари, като се бъркат отвреме навреме.

 

Готовата плънка се оставя да се изстуди и смесва с нарязания на ситно магданоз и риба тон. Тиквичките се пълнят с тази плънка. Нареждат върху тава с намаслено алуминиево фолио, пекат се в предварително загрята фурна, с малко вода, за около 25 минути.

 

Яйцето се разбива с настъргания кашкавал. Слага се от получилата се смес и се запича за още 10 минути


От категорията

Панфорте с шоколад

Панфорте с шоколад-1512993865.jpg

11 дек. 2017 | 14:03

Пълнен шаран с орехи и ориз

Пълнен шаран -1512557981.jpg

6 дек. 2017 | 12:57

Какво да сготвим на Никулден – вкусни рецепти

-1480947865.jpg

5 дек. 2017 | 10:38

На Савинден се подготвя Никулденската трапеза, раздават се мекици за здраве

На Савинден се подготвя Никулденската трапеза, раздават се мекици за здраве-1512462695.jpg

5 дек. 2017 | 10:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.