Пълнени тиквички с риба тон

Пълнени тиквички с риба тон

1508 | 23 септ. 2017 | 11:39


Необходими продукти

  • 2 бр. тиквички (около 800 г )
  • 1 глава лук
  • 4 бр. белени домати от консерва
  • 2 скилидки чесън
  • 2–3 стръка магданоз
  • 160 г риба тон от консерва
  • 1 бр. яйце
  • 150 г кашкавал
  • зехтин, сол, бял пипер

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, нарязват се по дължина и с лъжица се издълбават и осоляват. Вътрешната част се реже на ситно и заедно с лука (нарязан на дребно), доматите, скилидките чесън и се задушават в тиган с две с.л. зехтин, докато водата се изпари, като се бъркат отвреме навреме.

 

Готовата плънка се оставя да се изстуди и смесва с нарязания на ситно магданоз и риба тон. Тиквичките се пълнят с тази плънка. Нареждат върху тава с намаслено алуминиево фолио, пекат се в предварително загрята фурна, с малко вода, за около 25 минути.

 

Яйцето се разбива с настъргания кашкавал. Слага се от получилата се смес и се запича за още 10 минути


От категорията

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

Спагети Карбонара със сметана

Спагети Карбонара със сметана-1528368718.jpg

7 юни 2018 | 13:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.