Пълнени ябълки с канела и мед

Пълнени ябълки с канела и мед

3736 | 30 окт. 2018 | 17:00


Необходими продукти:

10 средно големи ябълки 

10 ч.л. натрошени орехови ядки
захар
канела

 

Начин на приготвяне:

Най-напред се прави самата плънка от натрошените орехи със захар и канела. След това се издълбават ябълките, без да се белят. Пълнят се с ароматната смес.

 

Ябълките се подреждат в намаслена тавичка. Пече се във фурна на 180 градуса в продължение на 35-40 минути, докато ябълките започнат да променят цвета си.

 

След като се извадят от фурната, се оставят да позастинат около 30 минути. После се обливат с лъжичка пчелен мед. 


От категорията

Как да се храним здравословно през коледните пости - вкусни рецепти

-1510724800.jpg

15 ноем. 2018 | 12:32

Лучена яхния с пиле

Лучена яхния с пиле-1542035021.jpg

12 ноем. 2018 | 17:00

Рангелов хляб за Архангеловден

Рангелов хляб за Архангеловден-1541664970.jpg

8 ноем. 2018 | 10:14

Киш с риба тон, праз и тиква

Киш с риба тон, праз и тиква-1541600722.jpg

7 ноем. 2018 | 16:24

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.