Пълнени ябълки с канела и мед

Пълнени ябълки с канела и мед

5556 | 30 окт. 2018 | 17:00


Необходими продукти:

10 средно големи ябълки 

10 ч.л. натрошени орехови ядки
захар
канела

 

Начин на приготвяне:

Най-напред се прави самата плънка от натрошените орехи със захар и канела. След това се издълбават ябълките, без да се белят. Пълнят се с ароматната смес.

 

Ябълките се подреждат в намаслена тавичка. Пече се във фурна на 180 градуса в продължение на 35-40 минути, докато ябълките започнат да променят цвета си.

 

След като се извадят от фурната, се оставят да позастинат около 30 минути. После се обливат с лъжичка пчелен мед. 


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37