Пълнени ябълки с канела и мед

Пълнени ябълки с канела и мед

4568 | 30 окт. 2018 | 17:00


Необходими продукти:

10 средно големи ябълки 

10 ч.л. натрошени орехови ядки
захар
канела

 

Начин на приготвяне:

Най-напред се прави самата плънка от натрошените орехи със захар и канела. След това се издълбават ябълките, без да се белят. Пълнят се с ароматната смес.

 

Ябълките се подреждат в намаслена тавичка. Пече се във фурна на 180 градуса в продължение на 35-40 минути, докато ябълките започнат да променят цвета си.

 

След като се извадят от фурната, се оставят да позастинат около 30 минути. После се обливат с лъжичка пчелен мед. 


От категорията

Какво да сготвим на Тодоровден - традиционни рецепти

-1543834129.jpg

15 март 2019 | 11:27

Започват пости - ядките и плодовете ще ви спасят от прегрешение

Сн. БГНЕС-1552292003.jpg

Включете в менюто и маслини, зеленчуци, варива. Всичко обаче трябва да е ...

11 март 2019 | 10:12

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

-1552940960.jpg

Whisky Rum &Wine е единственият пролетен мащабен фестивал, предлагащ богат ...

18 март 2019 | 22:28

Какво да сготвим на Сирни Заговезни – вкусни рецепти

-1518777005.png

9 март 2019 | 16:04

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.