Пълнени ябълки с канела и мед

Пълнени ябълки с канела и мед

4347 | 30 окт. 2018 | 17:00


Необходими продукти:

10 средно големи ябълки 

10 ч.л. натрошени орехови ядки
захар
канела

 

Начин на приготвяне:

Най-напред се прави самата плънка от натрошените орехи със захар и канела. След това се издълбават ябълките, без да се белят. Пълнят се с ароматната смес.

 

Ябълките се подреждат в намаслена тавичка. Пече се във фурна на 180 градуса в продължение на 35-40 минути, докато ябълките започнат да променят цвета си.

 

След като се извадят от фурната, се оставят да позастинат около 30 минути. После се обливат с лъжичка пчелен мед. 


От категорията

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за омилостивяване на Баба Шарка-1547639792.jpg

16 ян. 2019 | 13:53

Картофен кекс с плънка

Картофен кекс с плънка-1547468113.jpg

14 ян. 2019 | 14:14

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна-1547209088.jpg

11 ян. 2019 | 14:16

Искендер кебап

Искендер кебап-1546944546.jpg

8 ян. 2019 | 12:48

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.