Пълнено агне с ориз и лук

1810 | 17 апр. 2017 | 12:13


Необходими продукти

1 цяло агне с дреболиите

1 кг ориз

3 връзки пресен лук

1 ч.ч. олио

1 с.л. червен пипер

2 връзки магданоз

100 г масло

2-3 клонки дивисил

черен пипер и сол

 

Начин на приготвяне

Агнето, добре почистено, натъркайте отвътре и отвън със сол и малко черен пипер. Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното олио. Добавете червения пипер, сварените и нарязани на ситно дреболии, ориза, черен пипер, сол и накълцания магданоз.

 

Напълненото агне зашийте и намажете обилно с маслото. Полепете по него стръкчета дивисил. Сложете в намазнена тава, долейте малко вода, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загрята фурна.

 


От категорията

Петровско пиле по традиционна рецепта

Петровско пиле по традиционна рецепта-1498723082.jpg

29 юни 2017 | 10:57

Летни кексчета без печене

Летни кексчета без печене-1498654943.jpg

28 юни 2017 | 15:57

Френски палачинки с риба

Френски палачинки с риба-1498573154.jpg

27 юни 2017 | 17:17

Динена лимонада

Динена лимонада-1498488798.jpg

26 юни 2017 | 15:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.