Пълнено агне с ориз и лук

1927 | 17 апр. 2017 | 12:13


Необходими продукти

1 цяло агне с дреболиите

1 кг ориз

3 връзки пресен лук

1 ч.ч. олио

1 с.л. червен пипер

2 връзки магданоз

100 г масло

2-3 клонки дивисил

черен пипер и сол

 

Начин на приготвяне

Агнето, добре почистено, натъркайте отвътре и отвън със сол и малко черен пипер. Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното олио. Добавете червения пипер, сварените и нарязани на ситно дреболии, ориза, черен пипер, сол и накълцания магданоз.

 

Напълненото агне зашийте и намажете обилно с маслото. Полепете по него стръкчета дивисил. Сложете в намазнена тава, долейте малко вода, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загрята фурна.

 


От категорията

Сладкиш с праскови

Сладкиш с праскови-1502116507.jpg

16 авг. 2017 | 17:39

Какво да сготвим на Голяма Богородица – вкусни рецепти

Какво да сготвим на Голяма Богородица – вкусни рецепти-1502189858.jpg

14 авг. 2017 | 13:54

Ал Бано е най-добър и в правенето на вино

Ал Бано е най-добър и в правенето на вино-1502705984.jpg

Легендарният изпълнител, който ще зарадва родните фенове с грандиозен концерт ...

14 авг. 2017 | 13:18

Компот без варене

-1475834543.jpg

13 авг. 2017 | 17:09

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.