Пълнено печено прасенце

Пълнено печено прасенце

1381 | 2 ян. 2017 | 13:46


Необходими продукти:

  • 1 бр. малко прасенце заедно с вътрешностите
  • 2 ч.ч. ориз
  • 60 г мас
  • 50 г стафиди
  • лимон
  • 3 глави лук
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • магданоз
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Прасенцето се измива и се осолява. Намазва се с мас и червен пипер и се натрива с лимон. Оставя се да престои.

 

В подсолена вода се варят вътрешностите и се нарязват на дребно. В 2-3 лъжици мас се задушава нарязаният лук, прибавя се измитият ориз. Задушаването продължава с 3 ч.ч. вода.

 

Когато водата изври, плънката се избърква заедно с подправките - стафиди, джоджен, черен пипер, сол и магданоз. Пълни се вътрешността на прасенцето, доливат се вода, зашива се и се слага в тава върху лозови пръчки. Налива се 1 ч.ч. вода.

 

Пече се в умерена фурна.

 

 


От категорията

Конфитюр от сладки червени чушки

Конфитюр от сладки червени чушки-1532343633.jpg

23 юли 2018 | 13:59

Картофи по Панагюрски

Картофи по Панагюрски-1532005090.jpg

19 юли 2018 | 15:54

Менемен от летни зеленчуци

Менемен от летни зеленчуци -1531839106.jpg

17 юли 2018 | 17:50

Печени чушки с доматен сос

-1507216102.jpg

9 юли 2018 | 13:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.