Необходими продукти:
- 1 бр. малко прасенце заедно с вътрешностите
- 2 ч.ч. ориз
- 60 г мас
- 50 г стафиди
- лимон
- 3 глави лук
- черен пипер
- червен пипер
- джоджен
- магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
Прасенцето се измива и се осолява. Намазва се с мас и червен пипер и се натрива с лимон. Оставя се да престои.
В подсолена вода се варят вътрешностите и се нарязват на дребно. В 2-3 лъжици мас се задушава нарязаният лук, прибавя се измитият ориз. Задушаването продължава с 3 ч.ч. вода.
Когато водата изври, плънката се избърква заедно с подправките - стафиди, джоджен, черен пипер, сол и магданоз. Пълни се вътрешността на прасенцето, доливат се вода, зашива се и се слага в тава върху лозови пръчки. Налива се 1 ч.ч. вода.
Пече се в умерена фурна.