Пълнено печено прасенце

Пълнено печено прасенце

871 | 2 ян. 2017 | 13:46


Необходими продукти:

  • 1 бр. малко прасенце заедно с вътрешностите
  • 2 ч.ч. ориз
  • 60 г мас
  • 50 г стафиди
  • лимон
  • 3 глави лук
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • магданоз
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Прасенцето се измива и се осолява. Намазва се с мас и червен пипер и се натрива с лимон. Оставя се да престои.

 

В подсолена вода се варят вътрешностите и се нарязват на дребно. В 2-3 лъжици мас се задушава нарязаният лук, прибавя се измитият ориз. Задушаването продължава с 3 ч.ч. вода.

 

Когато водата изври, плънката се избърква заедно с подправките - стафиди, джоджен, черен пипер, сол и магданоз. Пълни се вътрешността на прасенцето, доливат се вода, зашива се и се слага в тава върху лозови пръчки. Налива се 1 ч.ч. вода.

 

Пече се в умерена фурна.

 

 


От категорията

Телешко „Уелингтън“

Телешко „Уелингтън“

-1516353379.jpg

19 ян. 2018 | 11:14

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

Шоколадово мартини

Шоколадово мартини-1515757258.jpg

12 ян. 2018 | 13:39

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018