Приказките на Петков-Василев, че с десни инструменти ще постигат леви цели са небивалици, смята Буруджиева

Панчугов: Каквато и да е новата партийна формация, хората ще я свързват с президента

4968 | 17 септ. 2021 | 09:46

"Аз не мога да определя Румен Радев какъв е от гледна точка на ценности и на политическа визия. Доста от българите са в същата патова ситуация. Като добавим това, че Василев и Петков бяха около два месеца министри, а все още не знаем достатъчно за по


Приказките на Кирил Петков, че с Асен Василев с десни инструменти щели да постигат леви цели са небивалици. Не е възможно. Това е все едно да кажете, че с подводница ще прелетите до САЩ", коментира пред бТВ политологът доц. Татяна Буруджиева.

Според нея, целта им е да влязат в електорални тела и да се възползват от разпада на партиите на протеста.

"Петков и Василев няма да привлекат хора от негласуващите, което е смисъла на създаването на нова партия. Явно ще се влиза в електорални тела. Логично е това да са десни хора. Може да се възползват от разпада на някои от партиите на протеста", прогнозира Буруджиева.

"Каквато и да е новата партийна формация на Асен Василев и Кирил Петков, хората ще я свързват с президента. Една от линиите на говорене по време на предизборната кампания ще бъде дали е или не президентска партия, защото самото самото определение дали е такава има електорална тежест", коментира и Христо Панчугов.

"БСП поискаха президента да се дистанцира, но дали това ще е достатъчно? Дали изнервените другари ще се успокоят, след като всеки ден ще възниква въпроса "ама това нашето момче ли е или на другите"?, попита Буруджиева.

"От "Демократична България" пък ще трябва да обясняват защо хора, които са техни съоснователи, не искат да подкрепят десните. Този тип символика като се вкара в едни избори, които ще са на интерпретацията, създават проблем", смята Панчугов.

"Аз не мога да определя Румен Радев какъв е от гледна точка на ценности и на политическа визия. Доста от българите са в същата патова ситуация. Като добавим това, че Василев и Петков бяха около два месеца министри, а все още не знаем достатъчно за политическите им възгледи и това е малко притеснително", коментира той.

"За пореден път виждаме опит да се постави нещо на едно празно място, да се направи окоп около някакъв тип избиратели и на база на това да се надяваме на някаква парламентарна подкрепа, което е безотговорно на фона на всичко, което се случва в българската политика", подчерта Панчугов.

"Първо не знаем дали ще направят партия. Очевидно няма време до предстоящите избори за това. Те ще се явят с чужда регистрация. Това е част от политическия живот, който не харесваме. Самият избор с които ще се явят до голяма степен ще ни ориентира за ценностите, които тези хора споделят", каза още той.


От категорията

Д-р Михайлов: Българската нация потъва, докато водим пунически войни срещу разума

-1581444263.jpg

Хората не осъзнават, че въпросът не е за това как се чувстват самите те, а с ...

26 окт. 2021 | 14:18

Проф. Коста Костов: Резултатът от тестовете за антитела е като етикет на полупразна бутилка

-1584612565.jpg

Леко и безсимптомното протичане не гарантира продължителна имунна защита, ...

26 окт. 2021 | 14:03

Al Jazeera: Напрежението между Русия и Запада ескалира в Черно море. Кой има преимущество?

-1618396932.png

Напрежението достигна своя връх през април тази година, когато Москва премести ...

27 окт. 2021 | 17:58

The Wall Street Journal: Европа престана да разбира САЩ

Уолтър Ръсел Мийд-1635338160.jpg

Най-сериозното недоразумение е свързано с преориентацията на Америка към ...

27 окт. 2021 | 15:35