Паниран карфиол

Паниран карфиол

4909 | 21 окт. 2019 | 15:38


Необходими продукти:
1 по-голяма глава карфиол
мазнина за пържене
2-3 бр. яйца
3-4 с.л. прясно мляко
брашно
галета
1 с.л. оцет
сол
настъргано сирене или каш­кавал
магданоз


Начин на приготвяне:
Почистеният карфиол се измива и се вари цял в подсолена и подкиселена с оцета вода за 10 минути.

 

Отцежда се и се нарязва на по-дебели филии, които се посоляват с щипка сол и се пота­пят в гъсто палачинково тесто, приготвено от яйца, прясно­ мляко, брашно и сол.

 

Розичките се овалват в галета и се пържат в гореща мазнина до светложълто оцветяване. Изваждат се в топ­ло блюдо и се наръсват със сирене или кашкавал и магданоз.

 

Карфиолът се поднася като отделно ястие, залят с доматен сос или като гарнитура към пържени и печени меса.


От категорията

Тиквено брауни

Тиквено брауни-1573486207.jpg

11 ноем. 2019 | 17:29

Рангелов хляб за Архангеловден

-1541664970.jpg

8 ноем. 2019 | 10:04

Кисело зеле с ориз на фурна

Кисело зеле с ориз на фурна-1573049490.jpg

6 ноем. 2019 | 16:10

Крем-супа "Тиквено кадифе"

-1476346365.jpg

31 окт. 2019 | 15:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.