Паниран карфиол

Паниран карфиол

11178 | 21 окт. 2019 | 15:38


Необходими продукти:
1 по-голяма глава карфиол
мазнина за пържене
2-3 бр. яйца
3-4 с.л. прясно мляко
брашно
галета
1 с.л. оцет
сол
настъргано сирене или каш­кавал
магданоз


Начин на приготвяне:
Почистеният карфиол се измива и се вари цял в подсолена и подкиселена с оцета вода за 10 минути.

 

Отцежда се и се нарязва на по-дебели филии, които се посоляват с щипка сол и се пота­пят в гъсто палачинково тесто, приготвено от яйца, прясно­ мляко, брашно и сол.

 

Розичките се овалват в галета и се пържат в гореща мазнина до светложълто оцветяване. Изваждат се в топ­ло блюдо и се наръсват със сирене или кашкавал и магданоз.

 

Карфиолът се поднася като отделно ястие, залят с доматен сос или като гарнитура към пържени и печени меса.


От категорията

Какво да сготвим на Андреевден – традиционни рецепти

-1480499687.jpg

30 ноем. 2020 | 10:45

Царевични хлебчета с маслини

Царевични хлебчета с маслини-1606307774.jpg

25 ноем. 2020 | 14:35

Бобени кюфтета

Бобени кюфтета-1606128327.jpg

23 ноем. 2020 | 12:44

Постни чушки с ориз

Постни чушки с ориз-1605784363.jpg

19 ноем. 2020 | 13:11