Панирани патладжани с доматен сос

Панирани патладжани с доматен сос

22075 | 20 авг. 2018 | 17:09


Необходими продукти:
2 бр. патладжани
100 г галета
60 г сирене Пармезан
2 бр. белтъци
сол
олио
кашкавал
 
За доматения сос:
500 г домати
1 глава лук
2 скилидки чесън
1-2 с.л. олио
по 1 щипка риган и мащерка
1 ч.л. захар
1 дафинов лист
бахар
черен пипер
сол
босилек
магданоз
 
Начин на приготвяне:
Патладжаните се обелват, нарязват на пръчици и осоляват. Оставят се за 20-30 минути, за да се отцеди горчивият сок, след което се изплакват обилно с вода и се подсушават. 

В купа се смесват галетата и настъргания пармезан. Белтъците се разбиват. Патладжаните се потапят в белтъка и след това се овалват в галетата. Подреждат се в тава или хартия за печене и се пекат в загрята на 220С градуса.

За доматеният сос се загрява олиото и в него се задушава ситно нарязаният лук, като накрая се прибавя чесънът. След това се добавят настърганите домати, дафиновият лист, бахарът и черният пипер. Оставя се да къкри на слаб огън до сгъстяване. Овкусява се с ригана, мащерката, сол и захар. Оставя се да ври още 2-3 минути. 

Дафиновият лист, бахарът и черния пипер се отстраняват. Сосът може да се пасира. 

Патладжанените пръчици се поднасят със соса и се поръсват със ситно нарязан босилек или магданоз. Овкусяват се с рендосания кашкавал.


От категорията

Лятна манджа с тиквички и маслини

Лятна манджа с тиквички и маслини-1594030315.jpg

6 юли 2020 | 13:11

Сладкиш с череши

Сладкиш с череши-1592903078.jpg

23 юни 2020 | 12:04

Руло от тиквички с майонеза и шунка

Руло от тиквички с майонеза и шунка-1591799817.jpg

10 юни 2020 | 17:36

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38