Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен

6037 | 19 май 2020 | 12:38


Продукти за 4 порции:

2 бр тиквички
пресен джоджен
1 яйце
2 с. л. брашно
сол
зехтин
цедено кисело мляко
чесън

 

Приготвяне:
Тиквичките се обелват и нарязавт на кръгчета. Посоляват се и се изцеждат за около 10 минути. В купичка се разбива яйцето и се прибавят брашното, нарязаният на ситно джоджен и малко вода, докато се получи гъста каша. Овкусява се. Зехтинът се загрява, тиквичките се топват в панировката, след което се изпържват от двете страни.

 

Изваждат се и се поставят върху кухненска хартия, за да се изцедят от излишната мазнина. Тиквичките се поднасят с цедено кисело мляко с чесън и нарязан на ситно пресен джоджен или копър.


От категорията

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37

Козунак по традиционна рецепта

-1428502596.jpg

16 апр. 2020 | 10:28