Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен

17379 | 19 май 2020 | 12:38


Продукти за 4 порции:

2 бр тиквички
пресен джоджен
1 яйце
2 с. л. брашно
сол
зехтин
цедено кисело мляко
чесън

 

Приготвяне:
Тиквичките се обелват и нарязавт на кръгчета. Посоляват се и се изцеждат за около 10 минути. В купичка се разбива яйцето и се прибавят брашното, нарязаният на ситно джоджен и малко вода, докато се получи гъста каша. Овкусява се. Зехтинът се загрява, тиквичките се топват в панировката, след което се изпържват от двете страни.

 

Изваждат се и се поставят върху кухненска хартия, за да се изцедят от излишната мазнина. Тиквичките се поднасят с цедено кисело мляко с чесън и нарязан на ситно пресен джоджен или копър.


От категорията

Свинско с прясно зеле и домати

Свинско с прясно зеле и домати
-1597136444.jpg

11 авг. 2020 | 12:00

Печен патладжан със сирене по гръцки

Печен патладжан със сирене по гръцки-1596117176.jpg

30 юли 2020 | 16:52

Във виртуална класна стая любителите на китайската кухня могат да получат титлата „майстор-готвач”

Китайският културен център в София стартира онлайн курс по кулинарно изкуство-1597258660.png

Китайският културен център в София стартира онлайн курс по кулинарно изкуство

12 авг. 2020 | 21:55

Изба „Вила Мелник“ е в Топ 50 на най-добрите винарни в света
(Видео)

Изба „Вила Мелник“  е в Топ 50 на най-добрите винарни в света-1595360597.jpg

Българските производители са на 39-то място в компанията на световноизвестни ...

21 юли 2020 | 22:39