Панцанела

11173 | 25 март 2015 | 19:37

Автор:


Необходими продукти

 

3 домата

1 краставица

1 глава червен лук

100 г черни маслини

6 филии хляб

2 скилидки чесън

6 с. л. зехтин

1 ч.л. сушен босилек

6 листенца пресен босилек сол

1 консерва риба тон

 

Начин на приготвяне

 

1. Доматите и краставицата се нарязват на едри кубчета, a червеният лук се нарязва на тънки полумесеци.

2. Маслините се почистват от костилките и се режат на колелца.

3. Зеленчуците се смесват в купа и към тях се прибавя отцедената от соса консервирана риба тон.

4. Хлябът се нарязва на кубчета и се смесва в купа със зехтина, солта и сушения босилек. Всичко се разбърква много добре и се поставя в тавичка.

5. Хлебчетата се изпичат на грил за 6-7 минути. Важно е да станат златисти и хрупкави. След това се изваждат и се оставят леко да се охладят.

6. Добавят се към зеленчуците и се подправя със сол и пресован чесън. По желание се овкусява и с лимонов сок. Украсява се с пресен босилек.


Още по темата

Салата от тиквички

-1426698884.jpg

18 март 2015 | 19:13

Салата с три вида зелени листа

-1426525549.jpg

16 март 2015 | 19:05

Салата „Мазурка“

-1426431807.jpg

15 март 2015 | 17:02

Айсберг с риба тон

-1425488700.jpg

4 март 2015 | 19:04

Цезар „Романо“

-1424882331.jpg

25 февр. 2015 | 18:38

Салата „Истанбул“

-1421597388.jpg

18 ян. 2015 | 18:09

Салата „Фатуш“

Салата Фатуш-1419873975.jpg

23 дек. 2014 | 11:03