Парен хляб

6146 | 8 апр. 2015 | 07:58

Автор:


Необходими продукти

 

125 г масло

1 ч. вода

150 г кашкавал

100 г сирене

1 ч. ч. брашно

4 яйца

щипка сол

чубрица

червен пипер

сминдух

 

Начин на приготвяне

 

1. Маслото, водата и щипка сол трябва да заврат, след което съдът се дръпва от котлона.

2. Към сместа се прибавя брашното и с непрекъснато бъркане се добавят 4 яйца едно по едно, докато се получи плътна смес.

3. Добавят се настърганият кашкавал и надробеното сирене, по желание и шарена сол, чубрица, червен пипер, сминдух.

4. В намаслена тава оформяме малки колкото пръст хлебчета, като ги изсипваме с лъжица.

5. Печем в незагрята фурна на 175 градуса за 25-30 мин до златисто.


Още по темата

Пърленки

-1427218637.jpg

24 март 2015 | 19:37

Пирог с бекон и лук

-1427304606.jpg

Сандра Алексиева: Вкусните идеи са все по-близо до начинаещите в кухнята и им ...

25 март 2015 | 19:28

Соленки с извара

-1423668264.jpg

НЕЛИ КОЛЕВА: Впечатляваме чужденците със семпли рецепти

11 февр. 2015 | 17:23

Солени кексчета с билки и пармезан

-1423670509.jpg

Бианка Йовчева-Бети: Моето най-голямо изкушение в кулинарията са сладкишите

11 февр. 2015 | 09:01

Питка с лимонада

-1419951782.jpg

30 дек. 2014 | 09:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.