Паргов пред Манолова: Заедно сме и обединени за коренна промяна в управлението на София

Лявото отдавна не било толкова консолидирано, а и десните се присъединили към тях, обяви той

Паргов пред Манолова: Обединени сме за коренна промяна в управлението на София

2426 | 19 септ. 2019 | 15:12

"Поставяме си за цел да превърнем София в една модерна европейска столица, в един чист, зелен, умен, безопасен и свързан град с открито, прозрачно и почтено управление", заяви лидерът на столичните социалисти

Паргов пред Манолова: Заедно сме и обединени за коренна промяна в управлението на София-1568899207.jpgЛявото отдавна не било толкова консолидирано, каза Паргов-1568909139.jpgСнимка: ТВ Евроком-1568895180.jpg

Основното, на което залагаме, е, че ние сме заедно и обединени за коренна промяна в управлението на Столична община.

Това каза на среща между ръководството на БСП - София и кандидата за кмет на Столична община Мая Манолова лидерът на БСП – София Калоян Паргов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Тази среща беше доста очаквана. Аз искам да благодаря на кандидата за кмет на София, издигнат от инициативен комитет, Мая Манолова, за това че прие нашата подкрепа, на лявоцентристките сили. Тук сме да обсъдим нашата визия за развитието на София, която се съдържа в нашето споразумение, което ние обсъдихме и ще връчим на Манолова, като то залегне в нейната предизборна платформа“, каза той.

 

ГЕРБ обединили непобедимото, според Паргов. Лявото отдавна не било толкова консолидирано, а и десните се присъединили към тях.

Мая Манолова събра несъбираемото и немислимото, похвали я лидерът на столичните червени. Иначе проблемите на София било ясни и видими за всички. Калоян Паргов вижда в тези избори реванш за изборния резултат през 2015 г.

„Като представители на нашите политически сили, както и Манолова като граждански кандидат, подкрепен от нашите политически сили, ние си поставяме за цел да превърнем София в една модерна европейска столица, в един чист, зелен, умен, безопасен и свързан град с открито, прозрачно и почтено управление със широко участие на гражданите. Прозрачността, професионализма и умението да общуваш със софиянци е ключово за успеха на всяко едно управление“, каза още Паргов.

 

”Мутрите да напуснат общината”, заръча Татяна Дончева на срещата на леви партии с Мая Манолова. Пробив в София означава пробив в страната, посочи тя. Ние златна ябълка в Столична община не виждаме, виждаме канална яма, подчерта още лидерът на Движение 21.

 

Подкрепата ни за кандидатурата на Мая Манолова не е спонтанна, тя е резултат на срещи и на разговори и внимателно обмисляне на нейната платформа, каза председателят на АБВ – София Емил Кало. 


„Предполагам се досещате, че не за първи път се срещаме и поотделно и заедно“, допълни той. „Присъединявам се и към споразумението, имайки съответно някои по-скоро нюансови забележки, доколкото политическа партия АБВ, чиито софийски председател съм аз, една партия с ярко изразена лява идеология. Госпожа Манолова, при срещата Ви с десноориентираните партии същото споразумение ли е предложено, със същото съдържание ли е, защото Вашата програма е една?“, обърна се той към кандидатa за кмет Мая Манолова.

Тя му отговори с думите, че осъзнава огромната отговорност и надеждата на столичани за промяна, с които е натоварена нейната кандидатура за кмет.

 

„Уверявам ви, че вложа цялата си енергия, за да представя програмата, която гражданите в многобройните срещи, неправителствените организации предложиха, предложенията на партиите от левия и десния спектър и в крайна сметка на база тези идеи да спечеля изборите, да стана кмет на София. Заедно с всички, които ме подкрепиха, и леви, и десни, и граждански организации, да направим промяната. Да сменим модела на управление на столицата. Важна е тази подкрепа, важна е подкрепата на всяка партия, организация, на всеки столичанин и това, което обединява и леви, и десни в подкрепата им за моята кандидатура, е желанието за промяна“, каза Манолова.

 

"Осъзнавам огромната отговорност и надеждата на столичани за промяна, с която е натоварена моята кандидатура за кмет", изтъкна отново Манолова. Тя обеща да впрегне цялата си енергия в програмата. Тя вярва, че ще промени модела на управление на София. Обеща столицата да се управлява без корупция и клиентелизъм, с интерес за софиянци. Имам воля, имам енергия, имам план как да осъществя промяната, закани се Мая Манолова. Левите формации застанаха с подписа си зад платформата на Манолова.

На срещата присъства и председателят на партия „Български социалдемократи“ Марияна Николова, която заяви, че София заслужава в лицето на г-жа Манолова да има такъв кмет, който да работи с ума, таланта на всички софиянци, независимо то тяхното политическо пристрастие, образование, религия и социално положение. Тя подчерта и че като партия, която е на 128 години и член от 126 години на Социалистически интернационал, заявяват, че с оглед на наблюденията на действията на Mая Манолова като омбудсман, смятат, че тя олицетворява девиза на един от основателите на българските социалдемократи Янко Сакъзов: България трябва да се управлява с ума, таланта и сръчните ръце на всеки българин.

 


От категорията

Проф. Кирил Топалов: 24 май е празник на българската азбука и култура, славянска писменост няма!

Проф. Кирил Топалов-1421594897.jpg

Кирил и Методий създават глаголицата върху старобългарския език, можем да го ...

25 май 2020 | 13:24

Осветиха паметник на Божидар Димитров в карнобатското с. Искра

Снимки: БНР-1590403168.jpg

Паметникът бе осветен от отец Павел Гърбов, който посочи, че основната мисия на ...

25 май 2020 | 13:39

Корнелия Нинова във Враца: Представяме ви ясен и конкретен план за развитие на Северозапада

Снимки: БСП-1590411702.jpg

Лдерът на левицата обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще ...

25 май 2020 | 15:59

Каракачанов: Икономическата криза няма да се отрази на бюджета за модернизация на Българската армия

-1588436596.jpg

Министърът на отбраната коментира още, че решаването на проблема с битовата ...

25 май 2020 | 15:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Antova


19 септ. 2019 | 16:08Паргов, когато праща информация за медиите, да праща съдържателна и пълна информация! Не е ясно какво е казала г жа Т. Дончева, която от снимката е видно, че е била на срещата!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.